Forum Missfall - änglarum
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Missfall v.15, hjärtat slog, uvi

  Sön 22 mar 2020 19:38 Läst 0 gånger Totalt 3 svar
  Sön 22 mar 2020 19:38

  Hej!

  För 2 veckor sedan fick jag genomgå ett missfall inne på gynakuten, jag va då i v.15.

  Blödde och hade kraftiga magsmärtor. När läkaren undersökte mig så slog bebisens hjärta men hon kunde se hinnsäcken och berättade att bebisen tyvärr är påväg ut.

  Hela förloppet gick snabbt, efter undersökningen fick jag sätta mig upp och då gick vattnet. Kände snabbt ett starkare tryck neråt. La mig ner i gynstolen och då kommer fostret tillsammans med mer vatten. Moderkakan fick jag krysta ut och det gjorde jätteont.

  Bakgrund: Blödde lite under v.6-7 och sen kom blödningarna tillbaka under v.13-14, alla barnmorskor och läkare sa att blödningar är vanligt och efter alla ultraljud där jag fick se hjärtat slå och bebisen röra sig så blev jag lugn. Började tro på att det var på riktigt.

  Kub såg allt så bra ut, visade låg risk.

  Två veckor innan missfallet tar jag ett urinprov som visar bakterier (enterococcus faecalis ) alltså en urinvägsinfektion. Det diskuterades om jag skulle få antibiotika men inget sattes in.

  Dagen innan missfallet fick jag ett provrör för att lämna in nytt urinprov för att se om bakterierna fanns kvar. Hade inga symptom på uvi.

  Åt trandate mot högt blodtryck.

  Nu undrar jag om någon varit med om liknande. Någon mer som fått missfall där bebisens hjärta fortfarande slår? Fick ni veta varför missfallet/förlossningen starta? Jag fick inga svar alls och kan inte sluta att tänka på varför det hände... och om det var pga obehandlad uvi.

  Vad händer med fostret efter ett missfall, skickas det alltid iväg för obduktion och kommer man få någon mer info om varför det hände?

  Tänker på alla oss som förlorat ett liv, det är fruktansvärt! Kram på er!

 • Tis 12 maj 2020 20:18 #1

  Vill skicka en stor kram till dig. Beklagar er lilla ängel.

  Jag har vart med om liknande.

  Dylan föddes i v.25 2017. Anledningen var försvagad livmoderhals men jag hade även GBS (uvi) och jag är bombsäker på att den var en bidragande faktor till att jag även födde för tidigt. Jag hade sådan sammandragningar så jag tror att min svaga livmoderhals inte klarade av trycket från GBS. Eftersom Dylan levde i 10?dagar och dog av en infektion i tarmen så valde vi att inte obducera honom eftersom vi viste anledningen till hans bortgång.

  2018 blev vi gravida igen. Blödde av och till, testade mig varje månad och hade GBS. Fick antibiotika vid behov. V.15 fick jag cerklage (man syr ihop Livmodertappen för att inte döda för tidigt). Men hade fortfarande problem pga GBS. Fick en blödning i v.21 och ansvarig läkare på plats vägrade ge mig antibiotika. V.25 födde jag Ellen stilla då hennes hjärta slutat slå pga GBS. Vi fick reda på att det var GBS då Ellen obducerades. Hon hade det bland annat i lungorna.

  2019 mars blev vi gravida igen. Lite blödningar men inte lika mycket som med Ellen. Opererade in cerklage och blev sängliggandes. Rörde mig i hemmet och till mamma som bor granne. I v.34+1 född jag Stella med k.snitt efter vattenavgång.

  Jag åt antibiotika regelbundet från v.12.

 • Anonym (.)
  Visa endast
  Lör 6 jun 2020 10:25 #2

  Beklagar sorgen. Förlorade ett i vecka 20 allt va normalt, dom hittade ingen orsak då, blev gravid flera år senare och då fick jag cerklage för försvagad livmoderhals akut i vecka 25. De va tufft att förlora

 • Lör 15 aug 2020 21:04 #3

  Tack för att ni delar med er! Samtidigt så fruktansvärt att läsa. Blir jag gravid igen kommer jag be om urinprov ofta och kräva antibiotika om det visar något. Usch nu blir jag bara mer ledsen av att tänka på att det hade kanske kunnat förhindras om läkaren tagit uvi på allvar och gett mig antibiotika.

  Kram tillbaka

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll