• Metafor

    Unvika all social kontakt gravid

    Hej!

    Nu vill jag veta hur andra gravida i denna grupp tänker med corona. Riktlinjer är olika i olika länder. I Storbritannien ska gravida undvika all social kontakt utöver de som de bor med. I 12 veckor minst. Jag är i v.18.

    Hur gör ni andra? Träffar ni vänner/övrig familj? Ses ni inomhus? Har ni fysisk kontakt?

    Jag tror ingen gravid vill riskera något men hur gör ni?

  • Svar på tråden Unvika all social kontakt gravid
  • velig13

    Jag lyder Englands regler till stor del, har förtroende för dem (är halv engelsk vilken bidrar).

    Men jag går ut, går ull arbete men undviker för stor beblandning med människor. Åker inte kollektivtrafik.

    I Sverige är det svårt att isolera sig som gravida i England kan göra eftersom vi inte är riskgrupp (inte kan jobba hemma eller få graviditetspenning eller liknande).

  • velig13


    Kör är Englands bud för gravida, mycket pedagogiskt
  • Snurranfian

    Jag följer de svenska myndigheterna. Försöker jobba hemma när jag kan...annars på kontoret. God handhygien osv. Går på det de säger, dvs att vi i nuläget inte ses som en riskgrupp. Är i v.15.

  • 10oktober

    Följer också myndigheternas råd, försöker hålla god hygien. Jobbar på kontoret som vanligt. Ser ingen anledning till att isolera mig i nuläget. Min man träffar många personer i sitt yrke så skulle jag göra det hade jag fått isolera mig från honom också.

  • Sjuttiosjuan

    Lever på lite som vanligt men följer givetvis myndigheters riktlinjer. Jobbar som frisör så blir lite svårt att jobba hemma.. Verkar ju inte slå hårdare mot gravida än mot andra även om det finns dåligt med forskning. Jag är i v 28!

  • velig13

    Källa fhm nedan

    Det finns få studier på gravida med covid-19. Jämförelser med andra sjukdomar orsakade av SARS-coronavirus och MERS-coronavirus visar att covid-19 medför färre komplikationer hos gravida.

    Som med alla lunginflammationer kan risken för allvarlig sjukdom vara något större, särskilt i slutet av graviditeten. Det finns få rapporteringar av barn som blivit smittade under graviditet eller förlossning.

    För närvarande finns det alltså begränsad information om covid-19 och graviditet. Vi rekommenderar att gravida kvinnor vidtar samma försiktighetsåtgärder som med alla smittsamma sjukdomar. Information finns också på Kunskapscentrum för infektioner under graviditet.

    Uppdaterad: 2020-03-24 11:28

    Öppna i ny flik

  • Limarie

    Jag är också extra försiktigt. Jag åker bil istället för kollektivtrafik. Men måste ändå jobba med patienter på mitt jobb och utsätts där för stora risker.
    Träffade 2 kompisar på en promenad i helgen och en hälsade på hemma. Men vi ska även inskränka detta, inga hembesök längre. Bara promenader med max 2 kompisar och inte med de som jobbar inom t.ex. vården eller de som har rest runt nyligen.


    Embryodonation 2020 - BF 22/10
  • Tindra85

    Jag jobbar som lärare och jobbar på som vanligt men är mer noggrann med handhygienen och hur jag rör mig runt eleverna. Vet inte vad som är rätt eller fel men smittan kommer ju finnas kvar länge så vet inte när man egentligen vill ha en eventuell smitta ????


  • Maymom

    Tidigare hade Storbritannien rekommendationen att gravida skulle stanna hemma sista 3 månaderna förmodligen eftersom riskerna är större för dig som gravid under slutet av graviditeten.

    Dock är ju feber inte bra i början av graviditet så självklart bra att vara försiktig då också.

    I övrigt finns ju inget som talar för att barnet ska smittas i magen utifrån hur det sett ut runt om i världen.

    Försök lev som vanligt men tvätta händer och håll på den fysiska distanseringen.

    Oro är också nåt som påverkar både immunförsvar och graviditet negativt så försök släppa den.

  • velig13

    Tidigare, dem har infört den. De har även sett fall i England med allvarligt sjuka gravida därav rekommendationen. Det har man även i Italien.

    På rapport i förrgår kunde man se reportage från Bergamo ett rum fullt med ca femtio till hundra kistor med Corona offer. Man kunde då tydligt se en pytteliten kista ovanpå en större, dvs gravid som dött.

    Vi vet för lite om hur gravida påverkas och därför som England tar det säkra före det osäkra och räknar gravida som riskgrupp.

Svar på tråden Unvika all social kontakt gravid