Inlägg från: Anonym (Mom) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mom)

    Du som bor utomlands - Corona

    louisa83 skrev 2020-03-29 16:59:02 följande:
    Och jag vill bara lägga till, att det inte bara är Sveriges experter som har erfarenhet. Sveriges experter, är inte bättre än andra länders experter. Sen får vi inte glömma bort att det är inte alla Sveriges experter heller som håller med om den svenska regeringens agerande.
    Och för rättvisans namn så håller inte alla experter med vad regeringarna gör.
    Norges experter avrådde från att stänga skolorna men deras regering gjorde det ändå.
  • Anonym (Mom)
    louisa83 skrev 2020-03-29 18:42:02 följande:
    Ok lycka till Sverige kan jag bara säga. Hoppas verkligen för er egen skull och för mina släktingars skull att ni tagit rätt beslut. Jag är egentligen bara djupt orolig.
    Italien har haft lockdown i snart 3 veckor. Deras insjuknande och döda skjuter i höjden i raketfart.
    Samhället är på väg att kollapsa för att det startas kravaller och ligister plundrar butiker. Situationen är är snart väldigt farlig och då tänker jag inte på viruset.

    Tegnell mfl har pratat om vikten av att göra rätt sak i rätt tid. För tidig lockdown gör folk galna.
    Lockdown verkar inte hjälpa i demokratier men däremot i diktaturer. Undrar varför?

  • Anonym (Mom)
    Anonym (UK) skrev 2020-03-30 14:19:45 följande:
    Bor in England och ser med förundran på den svenska passiviteten att hantera epidemin. UK var likadant fram till för två veckor sedan men har sent omsider tagit till krafttag, skolan är stängd, man får bara åka till jobbet om man har ett samhällsviktigt yrke, inga folksamlingar på mer än 2 personer tillåtna (förutom om man bor tillsammans), man får bara gå ut en gång om dan för att röra på sig och en gång för att handla mat (samt resor till jobbet om man är i rätt grupp). Skolan har öppet för barn till folk med nyckelyrken. Intensivvårdsplatserna är nästan slut där vi bor (fast det är ett av UK's bättre utrustade sjukhus), flera fall av unga och friska som har blivit svårt sjuka eller till och med avlidit rapporteras dagligen. Sveriges hantering av krisen är stick i stäv med all världens samlade expertis, jag har inte någon större tilltro till att just Folkhälsomyndigheten sitter inne på kunskap som av någon anledning är förborgad för de >99% av epidemiologer som inte jobbar på den myndigheten... Men visst kan man hoppas att de har rätt. Kurvan på svenska dödsfall stiger dock lika snabbt som i alla andra länder innan insatser gjordes, så det verkar inte som Sverige skiljer sig i något väsentligt avseende från resten av världen. Problemet är att för att insatser ska ha effekt måste de sättas in innan situationen blir så svår att folk inser allvaret, men i Sverige verkar man vänta på att situationen ska nå just denna ohållbara nivå innan man tar till krafttag. Det känns inte särskilt professionellt.
    Det är ren lögn att all världens ledande expertis kritiserar Sverige.
    Det har fått medhåll från många experter och framförallt att regeringen fått beröm som inte tagit populistiska beslut utan allt de gjort har grundat sig på rekommendationer från världsledande epidemiologer som har erfarenhet av bland annat ebolautbrottet!

    I dagsläget kan man inte säga vad som är rätt eller fel. Dels finns det inget facit, dels måste alla åtgärder anpassas till de olika länderna.
    Kinas diktatoriska metoder att svetsa igen dörrar hos och slänga folk i fängelse eller arbetsläger som protesterar funkar bara i diktaturer.
    Lockdown funkar heller inte så bra, det ser vi på till exempel spanien och italien.

    Det finns så många fler faktorer att ta hänsyn till än smittspridningen.
    Men ditt påstående om kritiken och experterna är faktiskt inget annat än en ren lögn.

    Vad är ditt syfte, att uppvigla till kravaller?
  • Anonym (Mom)
    Anonym (UK) skrev 2020-03-30 15:22:50 följande:
    På vilket sätt är det att uppvigla till kravaller att kritisera svenska myndigheters hantering av epidemin? Det är tveklöst så att Sverige är en outlier vad gäller hanteringen av krisen. Storbritannien körde samma modell tills för någonn vecka sedan då man insåg just hur kritiskt läget var och att strategin för att uppnå flockimmunitet skulle innebära närapå kollaps av sjukvården, Det är lite löjeväckande hur den svenska debatten baseras på ett självklart antagande om att Sverige Alltid Vet Bäst och att kritik av detta är att svära i kyrkan.

    Påminner lite om klimatskeptikernas sätt att argumentera, förunderligt nog - om inte annat borde man ta sig en tankeställare när Sveriges hantering av epidemin är exakt den som förespråkas av extremhögern i USA. Sverige är ett land som alla andra och förutsättningarna här är inte så väsenskilda från de i resten av Europa att det motiverar en helt annan strategi.
    Kritik är en sak men att påstå att alla ledande experter säger osv osv är uppvigling och desinformation som för tankarna till att skribenten sitter i ST Petersburg.
Svar på tråden Du som bor utomlands - Corona