Inlägg från: Anonym (Jj) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jj)

    Du som bor utomlands - Corona

    Monkii skrev 2020-03-29 12:38:58 följande:
    Jag bor i England och tycker det Sverige gör är jättekonstigt. Skolan här har varit stängd i 1.5 vecka redan, de flesta har jobbat hemifrån ca 2 veckor, allt annat stängde för en vecka sen. Man får bara gå ut för att köpa nödvändiga saker, man får inte hälsa på hos andra.
    Jag har jobbat hemma i 2,5 vecka. Alla i Sverige som kan det och följt riktlinjerna har ju gjort det. Gymnasie- och Universitet/Högskole-studier sker på distans sedan, vad är det 1 vecka kanske...
  • Anonym (Jj)
    scanmia skrev 2020-03-29 12:59:55 följande:
    Jag bor i Toronto och vi är i "lockdown" där allt som inte är "essential" ska vara stängt och vi alla ska hålla vår sociala distans och helst stanna hemma. Skolor och förskolor har varit stängda drygt två veckor nu och alla fritidsaktiviteter med. Universiteten har distansundervisning och tentor. Lekplatserna är avspärrade. De flesta restauranger och kaféer erbjuder take-out eller så har de stängt helt. Mataffärer, apotek, motsvarigheten till systemet har öppet och tydligen även cannabisbutiker. Många affärer är inte öppna för allmänheten men ofta går det bra att ringa och boka ett möte om du behöver köpa något. Tunnelbanan har öppet.
    Folksamlingar på över 50 pers är förbjudna.
    Vår familjeläkare (typ VC) träffar bara patienter via telefon eller video och vår tandläkare har stängt. Dock finns ju både sjukvård och tandläkarvård tillgänglig på andra ställen med.

    Folk tittar väl lite avvaktande på Sverige. Situationen är ju inte samma där som här och förutsättningarna är kanske bättre att både avgränsa sjukdomen och ta hand om dem som är sjuka. Dessutom ska vi i Sverige (enligt en artikel jag läste) redan vara bättre på social distansering med våra många singelhushåll och generösa sjukpenning.
    I Sverige är folktandvården stängd, men det beror endast (vad jag förstår) på att tandvårdens skyddskläder behövs i corona-vården nu.
  • Anonym (Jj)

    Sedan flera veckor har mataffärerna där jag bor öppet vissa tider för riskgrupper.
    Konstigt om det bara skulle gälla min stad i hela Sverige.

Svar på tråden Du som bor utomlands - Corona