• ugh1337

  4,5mnd - Omöjligt att få att somna utan övertrött hyl och skrik dag och natt

  Hej

  Jag håller snart på att strypa min bebis. Jag ar läst alla bloggar och övrig offentlig info om hur man får bebis att somna, men inget tar för sig mitt problem riktigt. Själva insomningen. Jag behöver råd, stöd eller förhoppningsvis en historia som åtminstone visar till att det kommer lösa sig tillslut. Gärna snarast.

  Min bebis är 4,5mnd, och har förutom vid bröstet ibland (men tydligen inte alls längre) inte klarat av att somna fridfullt. För då menar jag inte sova själva. För när han först sover (särskild på natten) så kan han oftast sova rätt bra och länge i taget för åldern. 2-6timmar i sträck på natten och 15min till 2t dagtid (2-4ggr). Det är inte problemet. Problemet är att han inte har någon minsta aning hur man SOMNAR. Inte utan total utmattning efter mycket hyperaktivitet i sängen som slutar i skrik och hyl. Oavsett om vi lägger han tidigt och ofta, sent och sällant, gungar, bärsele/sjal, sjunger, läser, håller hand, smeker, håller fast allt som går för han att röra på, nalle, napp...you name it. Nu klarar han även att veva med armar och ben och prutta med munnen så att han inte äns somnar vid bröstet.

  Alternativet att slita han ut mer funkar heller inte utan att man vill strypa honom tillslut. Detta för att när han blir trött, vid rimliga intervaller, så blir han bara gnällig och sint oavsett vad han gör för aktivitet. Lugna som aktiva. Men somna... nej det gör han inte. Inte utan att först börja lossas som om han är glad och pigg när han ligger i sängen (det är han inte om man tar han ut för att vara vaken), för sen att skrika helt hysterisk tills han är utmattad och somnar. Jätte mysigt.

  Jag tar emot alla era tips, egna erfarenheter och stöd omkring detta. Jag är rådlös.

 • Svar på tråden 4,5mnd - Omöjligt att få att somna utan övertrött hyl och skrik dag och natt
 • ugh1337
  Fröken W skrev 2020-03-30 19:03:30 följande:

  Mitt tips är att testa att följa rulla vagns sömnschema. rullavagn.nu/blogg/sa-gor-du-livet-med-bebis-enklare-satt-mat-och-sovklockan/


  Vi gjorde detta idag, har halvt inspirerats av den tidigare, men idag skrev vi ned hur han sov och tänkte verkligen följa dom rekommenderade tidspunkterna. Redan vid andra vila somnade han inte för han var utslitt av gråt 2 timar senare. Vila 3, då förskjuten, tog 1timme att få till. Sen va hela schemat åt skogen resten av dagen och det blev bara tre gånger med vila. Nu är han 1 timme in i kvällsgråt istället för att sova för natten när han borde.
Svar på tråden 4,5mnd - Omöjligt att få att somna utan övertrött hyl och skrik dag och natt