Inlägg från: Anonym (Övertrött) |Visa alla inlägg
 • Anonym (Övertrött)

  4,5mnd - Omöjligt att få att somna utan övertrött hyl och skrik dag och natt

  Vår tjej blir 4 månader snart och är nu, tack och lov rätt lätt att lägga men för 1 månad sen höll jag på att bli tokig.

  Men vi lärde oss rätt snabbt att hon var övertrött för vi nattade henne för sent. Vår BVC sköterska sa att så fort bebis börjar gäspa eller gnugga sig i ögonen så ska vi natta henne.

  Hon orkar sällan bara vaken mer än 1-2.5 timmar i stöten så jag vet ungefär när hon brukar bli trött. Ibland när jag försöker få henne att sova och hon är trött så kan hon också bli glad, börja prata och skratta men det är också ett tecken på övertrötthet och då har det gått lite för långt. Vissa gånger när hon kommer till det stadiet så kan det bli svårt att lägga henne men nu händer det sällan eftersom vi har lärt oss hennes rutin.

  På kvällarna så brukar hon somna för natten vid 19-20. Hon får flaskan och efter hon ätit så somnar hon på mig. Jag halvsitter/halvligger och hon ligger mage mot mage. Vi har en snutte som vi enbart använder när hon ska sova som ska signalera att det är dags att sova.

  Jag brukar buffa henne under rumpan så hon vaggas upp och ner om du förstår vad jag menar. :) som om hon skulle sitta i bärsele och jag går.

  Ibland är hon mer vaken än andra gånger. Nattning kan ta allt från 5 min - 40 min. När hon somnat så när vi över henne till vaggan.

  Vi släcker även ner så det är mörkt i rummet.

Svar på tråden 4,5mnd - Omöjligt att få att somna utan övertrött hyl och skrik dag och natt