Inlägg från: Anonym (jaha) |Visa alla inlägg
  • Anonym (jaha)

    Återuppbygga förhållande efter otrohet

    Bara så jag förstår dig rätt... du har bestämt dig för att förlåta no matter what och vill bara höra solskenshistorier från folk som klarat det bra. Alla andra ska låta bli att kommentera?

  • Anonym (jaha)
    Anonym (Stina) skrev 2020-04-01 17:54:45 följande:
    Man är självklart väldigt olika som personer och fungerar olika. Jag gjorde tidigt valet att förlåta gör jag när det kommer från hjärtat och bestämde mig tidigt för inte på något sätt vara tillmötesgående utan att stå upp för mig själv och den jag är och absolut inte ta på mig någon offerroll. För mig var det viktigt att så snabbt som möjligt sluta identifiera mig som den som blev sviken och förminskad. Känslor av känkthet och förminskade är väldigt skadliga för självbilden.

    I mitt arbete med mig själv och självmedkänska använde jag något som kallas för RAIN för R står för att känna igen. A för att tillåta sig att känna I för att nyfiket undersöka sina känslor och kroppens reaktioner. N stod på den tiden för icke identifierande vilket betyder att man inte skall identifiera sig med sina känslor. Nu har Tara Brach gjort om sin variant av RAIN så i hennes variant så står N för att vårda sig själv med det underförstådda att då kommer icke identiferandet av sig självt. Funderade bra för mig och jag känner ingen bitterhet utan bara glädje för den relation vi har idag. Bero säker till viss del också på att jag har en rätt tantrisk livssyn och väljer att leva så mycket som möjligt närvarande här och nu.

    Brukar boka tid med mig själv för att älta gamla oförrätter och att oro mig för framtiden. Brukar sätta av en kvart i veckan till detta och sedan mentalt säga till mig själv när tankar på oförrätter eller grubblerier dyker upp att det för tar vi på torsdag 19.00 till 19.15.
    För mig var det mycket enklare, mitt försök varade bara ett halvår. Jag var naiv och gick på allt skitsnack om "mänskliga misstag", "tänk på barnen" och bara man kan prata öppet med varandra så kan man överkomma alla hinder...så korkad som jag var så förlät jag. Ett halvår senare kryper det fram att hon inte alls pratat öppet och fullkomligen skitit i både mig och barnen och fortsatt vara otrogen för hon var ju käääär ju (men det hade hon såklart glömt nämna). Och eftersom betänketiden då var över så vart det skilsmässa och idag är jag enormt glad över att jag inte slösade bort ännu mer tid på henne för hon var/är verkligen en vidrig människa, det tog tyvärr bara lite tid för mig att inse det. 

    Jag behöver inte boka tid med mig själv för att inse att jag aldrig mer kommer vara så naiv och lättlurad.
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Stina) skrev 2020-04-01 20:32:10 följande:
    Nu har vi nog väldigt olika syn på våra partners. Min är en underbar människa som gjorde ett misstag som jag valde att ha intentionen att förlåta och gå vidare med. Inte en helt lätt resa men så här i efterhand var det värt det.

    Skulle självklart gärna sluppet denna upplevelse men är samtidigt på ett märkligt sätt rätt tacksam för den då den lärde mig mycket om mig själv och viktigt det är att ta kommandot över sitt liv och välja att agera och inte reagera som är den första instinkten.
    Nja, det handlar inte så mycket om syn, det handlar om att hon ÄR ett asshole. Hade hon nöjt sig med en gång och sen varit tacksam över att få en andra chans så hade jag kunnat se det som du. Men idioten fortsatte och då kan man inte längre snacka om "mänskliga misstag". dår är det ren svineri.

    Eller menar du att du skulle fortsöätta se din partner som en underbarn människa om han fortsatt bedra dig efter att du gett honom en andra chans?
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Kämpar) skrev 2020-04-01 18:42:00 följande:
    Nej, det är inte bara så där. Du vet inte varför jag har valt att göra som jag gör. Jag skrev tydligt att det är väldigt lätt att hitta allt det negativa där man bara ska lämna förhållandet vid otrohet. Jag har läst allt det där och det är vidrigt. Jag behöver höra från människor som faktiskt har lyckats. Är det så fel?

    Alla har olika erfarenheter och bagage med sig. Hade jag valt att berätta hela min historia så hade du pga din bakgrund sagt att jag ska lämna. Du har blivit behandlad hemskt av din partner. Det har jag med. Men jag har bearbetat så långt att jag tänker satsa på att läka mig själv och mitt förhållande. Om det går återstår att se.

    Jag förväntar mig inte att du ska förstå men du kan åtminstone visa respekt för mitt beslut
    Nej jag vet inte varför du väljer som du gör men det var ju heller inte frågan, frågan är vad du är ute efter med din tråd. Vill du bara ha solskenshistorier som ger dig hopp?

    Nej det är inte fel att hoppas, dock är det inte bra att stoppa huvudet i sanden och låtsas. Om du behöver andra för att ge dig hopp så är du kanske osäker på ditt val eller kanske tom missnöjd med ditt val?

    Jag förstår absolut ditt val, jag gjorde ju samma val som du och vet varför man gör ett sånt val. Men för min del var det ett stort misstag som jag aldrig kommer göra igen och som jag inte rekommenderar andra att göra. Varför skulle man rekommendera andra att göra något som bara leder till mer lidande?
  • Anonym (jaha)
    Anotherone skrev 2020-04-02 07:11:28 följande:
    Jag vet inte vad du varit med om, men du förminskar människans förmåga när du skriver som du gör. Jag valde definitivt inte att ställa mig till förfogande för att "bli offer för" fler otroheter. Det fanns inte på kartan att det skulle inträffa igen vilket det heller inte har gjort.
    Nja, men hur menar du "fanns inte på kartan"? Du kan väl inte avgöra om din partner kommer vara otrogen igen, det enda du kan göra är att hoppas att det inte händer igen. Men din partner kan välja det när som helst. Så i praktiken är det ju precis så det är att du ger din partner en chans att svika dig igen OM hen vill det.
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Kämpar) skrev 2020-04-02 11:33:23 följande:

    Jag är lite förundrad. Jag bad om svar från de som har gått genom en otrohet och lyckats gå vidare tillsammans. De flesta svar som jag får är precis tvärtom,att man ger rådet att lämna. Varför?

    Varför är det så viktigt att trycka ner i halsen på mig att det är bättre att lämna?

    Jag har gått genom ett helvete, det har min man också. Tillsammans har vi bestämt oss för vad vi vill. Mitt i detta helvete ville jag komma i kontakt med andra som bestämt sig för att göra det jobb som vi har påbörjat. Och detta vill jag inte för att jag är osäker på mitt beslut utan för att veta hur andra har gjort, tänkt osv.


    Det handlar inte om att "köra ner i halsen". Många tycker helt enkelt att det förlåta bara kommer skada dig mer än det redan gjort.

    Men det är bra att du förtydligar vad du är ute efter och varför som du gjort nu.
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Stina) skrev 2020-04-02 11:31:40 följande:
    Ja, ja vi är alla olika och man har självklart rätt att känna det man känner men tar det så hårt så får det i alla fall mig att fundera på hur det står till med självkänslan och hur sund bindning man har till sin partner. Låter helt klart som en trauma bindning där man behöver sin partner för att bekräfta sig och när det inte fungerar så rasar hela världen samman.
    Det där är ju bara ren okunnighet... du borde läsa på lite.

    De det är väldigt väldigt vanligt att man går igenom en kris som liknar kriser som människor som varit med om traumatiska händelser, tex våltäkt, misshandel, etc. drabbas av. 

    I stort sett alla går igenom samma faser vid en otrohet. Sen är det såklart skillnad på hur olika människor hanterar en kris. Precis som en person kan ta en misshandel med en axelryckning och så kan någon som blir bedragen hamna i en väldigt djup kris. Att sitta här och påstå att det bara beror på dålig självkänsla är ju bara okunnigt och man börjar undra vad du får ut av det?

    Är att förminska och rationalisera bort din partners otrohet ditt sätt att rättfärdiga ditt val att förlåta henne för dig själv? Alltså inget fel i att förlåta, men då ska man ju helst göra det fullt medveten om vad sveket innebar på riktigt och inte bara förminska det och snacka bort det så mycket man kan för att det ska bli lättare att svälja för då har man inte förlåtit på riktigt utan bara förlåtit en falsk bild av sveket.
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Stina) skrev 2020-04-02 12:19:21 följande:
    Vilket jävla trams.
    Ja ditt korkade inlägg om "dålig självkänsla" är onekligen ett jävla trams av episka proportioner. Du har ju ingen jävla susning om vad du babblar om. Läs på innan du börjar jiddra om taskig självkänsla.
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Stina) skrev 2020-04-02 07:40:17 följande:
    Nu känner du varken mig eller min flickvän och vet inget om varför saker hände eller varför hon gjorde dom val hon gjorde och hur vår relation såg ut på den tiden. För att göra en lång historia kort så var hennes otrohet en falsk tillflykt i ett läge där hon var i ett stort behov av att känna sig bekräftad, handlade inte på något sätt om att hon är ond eller hade för avsikt att skada.
    Även detta är ju ren BS. Visst det förklarar hur hon tänkte men det förklarar inte VARFÖR hon valde otrohet framför andra alternativ? Hon är väl inte den enda som varit missnöjd i sitt förhållande eller haft behov av bekräftelse och alla går ju inte ut och är otrogna för det? Varför valde hon otrohet när andra under samma situation väljer att inte vara det?

    Att hennes syfte inte var att såra är ju oxå det ett väldigt konstigt argument. Givetvis var inte syftet att såra, syftet var att få bekräftelse, sex, kärlek eller vad det än var hon sökte. MEN du kan ju knappast förneka att hon visste mycket väl att det skulle resultera i att att du blev sårad och förnedrad. Hon visste det och valde ändå att göra det. Ditt resonemang är lika snett som att påstå att sno någons pengar är acceptabelt bara för att syftet inte var att såra, du behövde bara pengarna till en resa.
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Stina) skrev 2020-04-02 12:27:43 följande:
    Kan garantera att jag vet mer om personer med dålig självkänsla och vad man med rätt verktyg kan göra åt det än vad du någonsin kan ana. Man väljer självklart alltid själv hur man hanterar situationer i livet och vissa är hel enkelt jävligt dåligt rustade för att hantera det som händer och drar då villigt på sig offerkoftan istället för att bli chef över sitt liv och sin situation.
    Ditt korkade inlägg talar för motsatsen.
    Du borde kanske leta efter rätt verktyg för självinsikt.

    Nej man väljer inte hur man hanterar situationer, det är inte som att välja mellan pasta och soppa. Hur man hanterar situationer beror mycket på hur man är som person, och hur man är som person kommer till stor del från uppväxt, tidigare erfarenheter, etc, etc... dvs betydligt mer komplext än att "bara välja" som du babblar om.

    Att hantera jobbiga situationer genom att stoppa huvudet i sanden, förminska , rationalisera, normalisera, förneka, etc...är heller inte ett friskt sätt att hantera motgångar, det tyder snarare på att personen är så svag att han inte kan hantera  situationen och alla försvarsmekanismer går igång för att skydda ett bräckligt inre.
Svar på tråden Återuppbygga förhållande efter otrohet