Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Regeringen vill ta ett steg mot diktatur

    Padirac skrev 2021-04-18 20:14:39 följande:
    Så GPs BW tror att åtgärderna för att minska spridningen av en världsomspännande smitta har som mål att hindra honom från att få uttrycka sin politiska övertygelse  

    "Efter ett år av allvarligt inskränkta rättigheter i pandemins spår har jag allt mer börjat förstå östtyskarnas mer pragmatiska hållning. Och det gör mig mycket bekymrad.

    Visst, jag har inte längre rätt att uttrycka mina politiska åsikter i grupp på gatan. Men det är inte som att jag haft något speciellt att demonstrera för ändå."

    Man undrar om inte BW skulle läsa andra krönikörer för att förstå sin belägenhet

    www.dn.se/kultur/hjarnforskare-darfor-har-pandemin-gjort-oss-dummare/

    "Våra hjärnor är inte gjorda för att gå i karantän. Vetenskapen visar att vi rent av blir dummare av att leva en längre tid utan intryck och samvaro med andra människor."


    Jag tror att man i skrikhögerns senaste forskning har kommit fram till att det egentliga skälet bakom coronarestriktionerna i Sverige är att man vill återupporätta DDR här i Sverige medan skälet till coronarestriktionerna i övriga världen är att begränsa smittspridningen.

    De6 finns folk till alltGlad
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-04-19 13:50:11 följande:
    Jag har från säker källa hört att DDR var demokratiskt, liksom nordkorea - själva namnet säger att det är så

    Det är samma källa som hävdar att den temporära lagen inte är temporär och inte heller permanent.

    Forskningen bygger på ingenting så vitt jag kan se
    Det vore en lögn om jag påstod att jag inte uppskattar den forskning som presenteras här på FL av några av de sylvassaste intellekt som mänskligheten danat.

    Jag kan fortfarande bli full i skratt om jag tänker på hen som kommit fram till att universiteten i kroatien och Bulgarien erbjuder Europas bästa innovationsklimat eller föralldel påståendet att svenska coronarestriktioner är avsedda att leda landet mot diktatur.

    Man kan heller inte påstå annat än att Familjelivs SD-vurmare lever upp till talesättet "Endast fantasin sätter gränser"






  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-04-19 14:31:15 följande:
    Ja, för att inte tala om alla dessa tystade regimkritiker (dvs att någon tar debatten med dem om de alternativa fakta som de drar fram) 
    Aha, du menar de som med papegojinspirerad frenesi hävdar att det de ständigt upprepar får de inte säga i det här jävla  landet - eller möjligen de som hävdar att de får sin yttrandefrihet kränkt in i m märgen när de blir motsagdaGlad
  • FDFMGA
    nihka skrev 2021-04-24 10:10:23 följande:
    Enkelt. Ta en konspirationsteoretikers gränser och dra en liten cirkel som slutar  vis dennes föreställning av vad som utgör gränslandet mellan inskränkningar i yttrandefriheten och diktatur. Dra sedan ytterligare en stor fet cirkel ca 2 km utanför den. Därifrån ser du gränslandet i horisonten.

    Du förstår väl själv att din "magkänsla" i sådana här situationer inte är att lita på?
    Jag tror att skillnaden mellan retorik och trosuppfattning är försumbar för Flashback-klicken.

    Man tror att Bulgarien är ett under av innovation till skillnad från Sverige där pandemirestriktioner ses som att regeringen avser att fjärma sig demokratin och ta steg mot en sossediktatur.

    Och hela klicken har lärt sig att de som invänder mot tokstolleriet vill återupprätta DDR i svensk tappning.Tomte


  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2021-04-30 08:07:25 följande:
    Socialismen, dit Socialdemokraterna hör, är en kollektivistisk och revolutionär rörelse. För socialister är individen och dennes frihet alltid underordnad kollektivet. Det är alltså fullt normalt att Socialdemokraterna söker hitta ursäkter för att beskära individens friheter i förhållande till Staten.

    Ur samma artikel

    För socialdemokrater har individuella rättigheter alltid fått stå tillbaka för större statlig makt. Pandemin har använts som en ursäkt för sådana restriktioner och det är en ursäkt som de verkar vilja fortsätta utnyttja.
    Aha, så socialdemokraterna är revolutionärer.

    Där ser man - det är väl därför de som ts skriver aatt regeringen vill ta ett steg mot diktatur.Tomte

    Tja, man kan ju inte anklaga Flashback-klicken för att vara ljumma i tron - men däremot för att religionen är lika befängd som enfaldig.

    Tror du förresten att Trump kommer att ta revansch och komma tillbaka som president - om inte, så lär ju din profetia om att det ska byggas ett jättejättestort hangarfartyg som får sitt namn efter Trump komma på skam.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-04-30 14:04:34 följande:
    Hjärntrusten har kommit fram till att Sverige  - som saknar civila krislagar  och därför kan behöva ha någon form av möjlighet för regering och myndighet att skydda befolkning och näringsliv så länge pandemin inte är över  - skulle införa diktatur med lagar som inte alls sträcker sig så långt som de civila krislagarna gör i grannländerna och övriga delar av den demokratiska världen. 

    Ändå klagas det över att Sverige inte är fritt (jämfört med civila-kris-lags-diktaturerna i resten av världen)

    Ja, flashbackgänget skänker onekligen såväl ett leeden som ett garv till mänskligheten i vart och varannat påstående
    Ja herregud.

    Med konspirationskramande Flashbackretorik kan man komma fram till att M vill göda yrkeskriminaliteten.

    De vill ju att Tillväxtverkets kontroller av de företag som söker pandemibidrag ska bli mindre rigorösa. Det är självklart inte av omsorg om företagen eller alternativt av populistiska skäl de anser detta -  utan för att de vet att yrkeskriminella utnyttjar bidragssystemen och det är viktigt för M att det vid det kommande valet blir ett starkt och tydligt fokus på en växande yrkeskriminalitet. Därför önskar de att så stor del av Tillväxtverkets coronabidrag som möjligt ska gynna de yrkeskriminella och få dem att växa.

    Haha. Jag tror att jag börjar behärska klickens tankeövningsmetodikSolig
  • FDFMGA
    nihka skrev 2021-08-26 17:30:56 följande:
    Inte alls märkligt utan även regeringen följer pandemilagar och restriktioner och undviker storgrupper.
    Men många som vurmar för SD-inflytande  är ju skeptiska till såväl vaccination som sjukdomen som sådan - så ur ett sådant perspektiv så framstår det förstås såväl som att regeringen vill införa diktatur som att man undviker folksamlingar av andra skäl än smittskyddsrelaterade.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-08-30 11:43:02 följande:
    Det är lätt att tro att Expressen/GT bett myndighet/minister om en kommentar angående BRÅs rapport och Expressen/GTs reportage - varvid pressekreteraren skickar ett SMS

    Detta förvandlas nu av brunhögern till att 'regeringens representant hör av sig till fri och oberoende media och har åsikter' 

    Vad som egentligen har utspelat sig hoppas jag kommer fram
    Aha, samma härGlad

    Ännu ett steg närmare diktaturen
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-08-30 12:08:54 följande:
    Att besvara förfrågningar är diktatur
    Ja, Expressen/GT skickade väl en fråga till pressekreteraren och undrade vad statsrådet har för synpunkter på artikeln, och pressekreteraren svarade väl pliktskyldigast att den nog är bra fast han inte hade läst den.

    Möjligen en aning nedlåtande attityd - men Expressen kanske inte av riktigt alla anses ha journalistikens vassaste pennor.

    Nåja, temat är ju angeläget och det var tur att vi fick ett regeringsskifte 2014 - för man kan inte i längden fortsätta som alliansen gjorde, att låta invandringen vara frikopplad från integrationen.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-09-03 22:30:12 följande:
    Att någon skulle ha beordrat någon att hålla tyst är det den vanliga desinformationen och propagandan som  de brunblå sprider nuförtiden? 

    Att Ms ledare -  som vill samarbeta med det parti som påstår att valet och regeringsbildningen var illegitim och odemokratisk och själv påstår att januariöverenskommelsen är illegitim och odemokratisk  - påstår att en helt normal hantering en rapport som inte tillför någonting nytt skulle ha mörkats och att detta hanterats på ett sätt som en demokrati inte gör verkar mer handla om en kamp om kungatronen bland brunhögern

    "Göran Risberg på SGU bekräftar att näringsdepartementet hade önskemål om kommunikationen kring rapporten, men ger en annan bild av händelseförloppet. 

    ? Vi hade ett möte med departementet den 19 augusti och blev då ombedda att avvakta, eftersom det var sent på fredagen och de ville ha tid att sätta sig in i underlaget. Vi framförde att om det blir stort tryck och medieuppbåd när vi lämnar rapporten kommer vi att publicera direkt. Men sedan blev gången den att statsministern meddelade sin avgång och vi fick inte en enda fråga ? vad jag känner till ? om rapporten. Så det blev aldrig någon publicering, förrän SvD började rota, säger Göran Risberg.


    Han framhåller att myndigheten ofta tar fram underlag på beställning av regeringen och att dessa sällan publiceras. Näringsdepartementet ska också ha varit tydligt med att det stod myndigheten fritt att offentliggöra materialet, enligt Göran Risberg.


    ? Men vi fick inga frågor, så då gjorde vi ingen publicering, säger han.


    ? Vår rapport kommer egentligen fram till samma slutsatser som man gjorde i Ramboll-rapporten (en konsultrapport beställd av regeringen), därav var kanske inte nyhetsvärdet lika stort som om vi hade kommit fram till något annat. Sverige får verkligen problem på kort sikt om cementtillgången stryps."


    Den enda som beter sig ovärdigt en demokrati här är UK som sprider desinformation och understödjer de illiberala antidemokratiska krafterna bland de brunblå.

    Kristersons resa mot botten är säkert inte slut - jag undrar var han kommer att hamna, var hans radikalisering tar slut.
    Människor vars drivkraft är revansch kan ofta bli rätt obehagliga.

    Men det är märkligt att det gått så långt att Jimmie Åkesson - åtminstone för mig - framstår som mer sansad och vuxen i rummet än vad hans meningsfränder och kolleger Ebba och Ulf gör.
Svar på tråden Regeringen vill ta ett steg mot diktatur