• Thu 25 Jun 2020 23:36
    15853 visningar
    1041 svar
    1041
    15853

    BF Januari 2021

    Hoppar in här, väntar sladdis (3:e barnet) och är i v 10+0. Blodprover för KUB på måndag. Tänkte även boka tid för NIPT

    Fortfarande lite overkligt att man är gravid. Längtar tills man börjar känna fladder/sparkar. Mådde illa som fan v 7-9, nu är det bättre. Hur mår ni andra?

  • Fri 26 Jun 2020 22:58
    Anonym (A) skrev 2020-06-26 21:31:28 följande:

    Är det normalt tjejer att få mensvärk i vecka 12??? Om Man knappt haft det innan


    Ja det tror jag absolut, jag har också det lite då och då. Det är ju växtvärk.
  • Fri 24 Jul 2020 10:24

    Tänk att vi alla blev gravida och here We are! Grattis till oss! Tiden går fort tycker jag.

    Jag är nu i v 13+5, har inte heller nån mage förutom när jag är pruttig och har ätit Brösten är dock i G-kupa, har ingen Linea nigra. Jag mår toppen just nu, som vanligt förutom brösten, humörsvängningar och huvudvärk. Det är såklart lite läskigt att inte känna nåt men allt såg bra ut på KUB, fick 1:5201.

    Blir orolig för missfall ibland när jag känner nån stickning i magen eller så, men tänker att det är ingen idé att oroa sig. Det är om jag börjar känna efter för mycket och analysera som jag blir orolig.

    Har ni några cravings? Jag älskar iskallt vatten, kött, potatis, kiwi, äpple, husmanskost.

  • Fri 24 Jul 2020 22:00

    Jag tror också gaser många gånger är boven i dramat, jag har varit extremt trög och gasig i magen och känt att det gör ont på andra ställen än livmodern. Typ i tarmarna.


    Anonym (LH) skrev 2020-07-24 19:32:58 följande:

    Fick igår ont i magen också, inte så mycket i själva livmodern utan snarare runtomkring! Man blir ju så orolig direkt! Däremot har jag ett ganska så fysiskt jobb med tunga lyft vissa dagar, igår var en sån dag så undrar om inte det satte igång det hela ? Googlade runt nojig som man är och fann på familjeliv en tjej som hade haft så ont i magen att hon inte kunde stå, efter läkarbesök så visade det sig att hon var så gasig i tarmarna, hon fick tipset av läkaren att ta Dimetikon, receptfritt mot gaser och det försvann nästan direkt.

    När jag funderar på vad jag åt igår så kan det också ha bidragit till mycket gaser. Ska kanske ge det ett prov med piller mot gasig mage, min mage är nämligen som en ballong var dag ! Jag hoppas de närmsta fyra veckorna går fort nu till RUL, så att lite av nojigheten försvinner å man kan pusta ut, förutsatt att man får bra besked där då vill säga..


  • Sat 25 Jul 2020 09:55

    Ja man får inte glömma att magont kan bero på så många olika saker. Överfull kissblåsa, gaser, trög i magen, förstoppning, konstig position så det drar i ligamenten... man befarar alltid att det är livmodern men det kan ju vara massa annat.

  • Sat 25 Jul 2020 23:39
    88sandra skrev 2020-07-25 17:11:41 följande:

    Hej,

    Jag har haft problem med trög och väldigt uppsvälld mage hela graviditeten, nu är jag i vecka 16. En bekant som har fått ett par barn redan och jobbar inom vården tipsade om tabletterna Frukt och fibrer som finns på apotek receptfritt. De är helt fantastiska! Så ett tips till er andra som också har långsamma tarmar nu. Jag märker enorm skillnad på magknip och uppsvälldhet.


    Det ska testas! Många som verkar vara tröga i magen/gasiga. Jag testade att äta kiwi häromdagen, kanske överdoserade lite för det var så gott (4st), sen sprutade det ut nästa dag Haha. Usch! Tack för tipset om Frukt och fibrer!
  • Mon 27 Jul 2020 19:33

    Varje gång jag tycker mig känna fladder så inser jag rätt snabbt att det bara var en prutt som åkte i tarmarna Haha så himla snopen varje gång. Jag har för mig att jag inte kände nåt förrän v 19 förra graviditeten (12 år sen så minns ej riktigt) så det är inte alls konstigt att inte känna nåt. Bebisen är ju inte jättestor och gör inga direkt snabba round kicks i magen med sina små ben, dessutom gör väl fostervattnet och allt att man inte känner. Jag tror man ska försöka att inte oroa sig, det kunde ha varit så mycket värre brukar jag tänka, ex om man blödde och hade tokont i magen.

  • Mon 28 Dec 2020 20:43

    Jag går in i v 36 imorgon, BF 1 februari men jag siktar på att föda i mitten på januari Mina båda söner (födda 05 & 08) föddes exakt 8 dagar innan BF genom färdknäppen, så vi kommer nog att testa färdknäppen denna gång med, men lite tidigare. Mest för att jag är nojig att nån av oss ska få corona, så jag tänker att vi passar på att testa färdknäppen när vi fortfarande är friska.

    Är det fler som har molvärk? Jag har det varje dag sen 1 vecka tillbaka. Känns exakt som medelkraftig mensvärk framme och på sidorna i livmodern. Senaste bm-besöket förra veckan var bebisen nedåt men ruckbart huvud.

    Jag har även varit supertrött senaste veckan, har även haft sömnproblem då jag inte kunnat somna förrän 4-5, restless legs, halsbränna och snarkar så att jag väcker mig själv hela tiden

    BB-väskan är iaf packad och klar.

  • Tue 29 Dec 2020 22:48
    Linhan89 skrev 2020-12-29 17:11:43 följande:

    Ni som har fått barn förut, har ni fått ökat blodtryck inom närmsta veckorna före förlossningen? Läst på flera ställen att det förekommer ? Har hela tiden legat på mitt vanliga blodtryck vilket är 120/70. Var så även i måndags men i fredags då jag åkte in till Förlossningen för minskade fosterrörelser ( falskt alarm ) så hade det ökat till 145/83. Tänkte kanske de berodde på att jag vart lite uppstressad kring fem dagar med minskade rörelser. Tagit trycket två ggr efter det varav senast idag, då låg det på 130/85, även i lördags. Vilket ju är helt okej men fortfarande högt för mig. Inga proteiner i urin eller andra saker som tycker på havandeskapsförgiftning.

    Man greppar vill efter halmstrån nu när det närmar sig och man vill att bebben ska komma ;) men i och med att jag läst att det inte verkar vara helt ovanligt med ökat blodtryck i närhet till förlossning så är man ju såklart nyfiken att höra med er andra som fått barn tidigare om det är något ni märkt av ? ;)


    Nej inget jag märkt av varken nu eller tidigare graviditeter. Jag har denna graviditet haft lågt blodtryck.
  • Sun 10 Jan 2021 06:05

    Shit! Låg i sängen och det knäppte till mellan benen, sedan gick hela slemproppen och en del vatten + blod nyss 05.30 Men har inga värkar direkt, bara sammandragningar och haft mensmol i 1 vecka. Har BF 1 feb (enligt bm)

Svar på tråden BF Januari 2021