Inlägg från: NurseMom |Visa alla inlägg
  • NurseMom

    BF Januari 2021

    Tack

    Är på förlossningen nu och vi blir kvar till barnet är fött då mitt vatten gått och jag är i v 36+5. Vattnet rinner då och då men inga riktiga värkar än. Hoppas det kommer igång!

  • NurseMom

    Igår föddes vår fina tjej 23.41!

    Slemproppen och vattnet gick 05.30

    Vi blev inskrivna 09.00 på förlossningen eftersom jag va i v 36+5.

    Värkarna började inte förän 19.00 och vid 22.00 var jag öppen 5cm och vi kom in på ett förlossningsrum. Hann inte få EDA, men fick bäckenbottenbedövning. Krystade från 23.25 och födde dottern 23.41

    3214g och 48cm

  • NurseMom
    Linhan89 skrev 2021-01-12 07:50:54 följande:

    Åh så fantastiskt , stort grattis ! Så underbart har ni fått komma hem ?

    Klarade du ser skapligt utan smärtlindring tycker du ?


    Tack!! Nej vi åker nog hem imorgon, vi fick stanna då hon räknas som lätt prematur så det kan ta något längre tid att komma igång med amningen tydligen.

    Nej, jag måste säga att jag önskar jag skulle sagt till om EDA tidigare. Narkosen har 1 h på sig att komma så dom kom efter 50min och det va försent. Det här var det värsta jag varit med om, jag tappade HELT kontrollen över smärtan och var helt borta av lustgasen. Allting kändes förvrängt och jag visste inte längre vad som var vad. Jag skrek att jag ville dö, fick sådan fruktansvärd panik vid krystvärkarna. Sen kallades läkarn dit och han nämnde sugklocka, då krystade jag ut bebisen för jag ville absolut inte att sugklockan åkte fram. Krystade 15 min. Vilken lättnad när hon kom ut, halleluja!
  • NurseMom
    Linhan89 skrev 2021-01-12 18:00:23 följande:

    Så lustgasen hjälpte inte heller för dig då? Usch låter som du hade det tufft men jag misstänker att de var värt det :)


    Vid mina första två förlossningar så funkade lustgasen jättebra, så jag trodde det skulle göra det även denna gång. Men icke, denna gång drog jag i mig så intensivt att jag trodde jag skulle bli medvetslös, vilket iofs hade varit skönt men inte så praktiskt haha Jag älskar lustgasen annars så jag tror att själva förlossningen var så intensiv denna gång att det inte räckte helt enkelt.
  • NurseMom
    Jan 2014 skrev 2021-01-12 19:30:56 följande:

    Grattis till lilla flickan!

    Intressant det där med EDA då jag båda mina första barn har fått det 25 resp 15min innan mina barn föddes.

    Första gången bad jag om det när jag var 4cm öppen och hann öppna mig helt innan, de kollade precis efter jag fick EDA och förklarade att jag var helt öppen. Dock kände jag krysvärkarna tydligt.

    Andra gången sa de att det inte var säkert narkos skulle hinna och kollade mig mig direkt efter jag fick EDA och även då fullt öppen och direkt krysta. Även då kände jag krysvärkarna.


    Ja det kan ha varit att jag först inte tänkt att ta EDA (vilket jag skrev i mitt förlossningsbrev) och för att jag fick bäckenbottenbedövning och då sätter man tydligen inte EDA. Lite oklart då allt gick så fort och intensivt
  • NurseMom
    FiaW skrev 2021-01-14 08:49:52 följande:

    Grattis NurseMom!

    Tyckte det var ett bra tips, Utvandraren2. Oavsett om man är förstagångsföderska eller omföderska så är det bra att bli påmind om att när det är som mest outhärdligt och man håller på att få panik så är det oftast inte jättelångt kvar till krystvärkarna. Det ska jag påminna mig själv om när det blir dags. Jag upplevde smärtan som en 10:a ett tag innan det var dags att krysta, men bara som en 3:a när jag väl fick vara med och påverka vid krystvärkarna. Jag var tvättad och lagd på sidan för att få EDA jag ch precis när narkosläkaren skulle lägga bedövningen fick hon ett akut-fall hon behöver springa till. Sen låg jag så ensam med sambon i över 3 timmar, med den värsta smärtan, och väntade på att någon skulle komma in till mig. När Bm väl kom tillbaka var min son på väg ut och hon vrålade ?vänta på mig!? Inte helt lätt att bromsa i det läget. Så det var långt ifrån en ideal upplevelse med sina 29 timmar, hoppas på bättre denna gången. Alltså har jag ingen erfarenhet av EDA och vi får se hur jag väljer (och kan) göra denna gången.

    Lycka till ni som också väntar vilken dag som :)


    Ja det var ett bra tips! Synd att jag ej hann få tipset innan min förlossning.

    Men va konstigt att du fick ligga 3 timmar och vänta? Hoppas du får en bättre upplevelse denna gång.
  • NurseMom
    FiaW skrev 2021-01-16 12:29:54 följande:

    Hur går det för er som fått era små redan? :)


    Update:

    Lilltjejen är 1 vecka nu. Så sjukt mysigt med en nyfödd så jag dör! Hon får ont i magen på nätterna så allt handlar om magdroppar, anti-kolik-flaska, rapa, få ut pruttar och bajs för tillfället. Men när hon väl somnar så sover hon 3-4 timmar. Nästa aktuella sak just nu är hennes illaluktande navelstump som vi väntar ska ramla av haha.

    Min man och jag konstaterade igår att hela lägenheten är full av baby-grejer. Ligger amningskupor, tvättlappar, 500 gratis öppnade varuprover från babybags, filtar, och allt möjligt i varenda rum haha. Det är mjölkiga kläder, kissiga handdukar etc. Har inte ens packat upp bb-väskan, lyckats tvätta 1 maskin. Mat och kaffe får intas kallt om man har otur att bebis vaknar just när man ska äta/dricka. Men jag älskar det här. Känner mig helt nykär i min man och få se honom som pappa. Vi kan sitta och bara titta på vår dotter kl 03.00 på natten när hon är vaken och ligger och tittar sig omkring. Mina hormoner gör så jag gråter av bara tanken på kärleken jag känner för mina barn och man.

    Har inte varit ute med barnvagn nånting än, väntar tills det är lite mildare väder Det här är så underbart, vill

    Aldrig att det tar slut!
  • NurseMom
    Linhan89 skrev 2021-01-16 21:00:57 följande:

    Åh vad mysigt det låter ! Verkligen avis ! Ammar du inte alls eller kör du flaska också?


    Jo jag helammar men hon kom i v36+5 så hon räknas tydligen till lite för tidigt född och ska ha ersättning också utöver det jag ammar. Lite märkligt kan jag tycka då hon vägde 3124g och 48cm lång. Men men, vi fortsätter med ersättning tills vi kan väga henne igen på första besöket på BVC
  • NurseMom
    Linhan89 skrev 2021-01-17 08:37:02 följande:

    29/1 enligt UL och 21/1 enligt sista mens då man hoppas ju lite på det tidigare datumet, men är väl bara en dröm det hehe.


    Ok! Ja för mig flyttade dom fram BF med 1 vecka efter UL, men jag kände mig ändå säker på att det uträknade datumet stämde bättre då jag dessutom fick ÄL 3 dagar tidigare den månaden när jag blev gravid. Så därför tror jag inte att jag födde 20 dar tidigare utan snarare 10 dagar innan BF. Litade mer på min magkänsla och uträkning faktiskt
  • NurseMom
    Linhan89 skrev 2021-01-17 11:48:08 följande:

    Exakt samma här. Haft regelbunden mens och ägglossning alltid, plus att det skulle vara en omöjlighet att plus när jag gjorde det, då skulle jag ha plusat på BIM - 5 och testet var väldigt tydligt, tog ett nytt test med veckoindikator som visade 2-3 veckor så. Men kan ju gå några veckor över tiden ändå så jag hamnar nära bf enligt UL. Dock så har det nyss kommit en liten bit av slemproppen. Man kan ju hoppas att det ändå inte dröjer veckor till det är dags nu då :)


    Ja man får lita på sig själv vissa ggr även om dom säger nåt annat. Åh då kanske det är dags snart iaf Va spännande!
  • NurseMom

    Ja jag reagerade också på att jag gick på toa mitt i natten några timmar innan vattnet/slemproppen gick och bajsade mycket. Det är väl den där klassiska utrensningen inför förlossning

  • NurseMom
    Linhan89 skrev 2021-01-18 13:56:16 följande:

    Hallå ! Jo då ha de e ingen urinvägsinfektion, heller ingen äggvita i urinen idag jippi ! Men blodtrycket ligger där på 130/90 hela tiden ändå. Inget jag märker av dock.

    Haft en del onda värkar på morgonen, sådär sjukt ont som mensvärk kan göra, sen slutar de med molvärk, så har jag aldrig haft förut !

    Iaf så hade jag gått ner lite i vikt sen förra veckan och det var ganska vanligt när det var nära förlossning sa hon. Vi gjorde även en gynudersökning, fatta jag de hela rätt så va bebben väldigt långt ner så hon peta den på huvet haha. Tappen hade mjuknat men var ändå bakåtriktad fortfarande så hon kunde inte komma åt ordentligt för att göra hinnsvepning.

    Fick ny tid på torsdag för koll av blodtrycket, om vi ses då sa hon.. hon trodde de va ganska nära till att något ska ske.

    Efter jag varit där så har de onda värkarna fortsatt, de är såpass att jag inte kan prata mig igenom dom men hjälper med kontrollerad andning iaf. Efter toalettbesök så hade de också kommit en del slem !


    Men gud det låter som att det är nära nu!
  • NurseMom
    Linhan89 skrev 2021-01-20 13:40:04 följande:

    Hej på er ! Här gick de verkligen undan på måndagen!

    Vid kl 17 fick jag som en första värk som gjorde riktigt ont, det höll på så ett tag så efter vi ätit så hoppade jag i badet mellan 6-7 för lite smärtlindring, kom regelbundna värkar med ca 3 minuter mellan men längden på dom varierade fortfarande. Steg upp ur badet och vid halv åtta så va de fortfarande så, då hade de ju ändå hållit på 2,5 timme med regelbundna värkar , så ringde förlossningen och de tyckte vi kunde komma in trots allt då vi har 12 mil dit. Vid nio halv nio kom sambon hem å då låg värkarna på ca 2 minuter mellan och alla va runt 60 de sekunder, fortfarande va jag ganska lugn å tyckte att de nog inte va någon brådska men att vi ändå skulle åka, haha man ville ju inte åka in i onödan då det oftast tar så lång tid för förstföderska. Bilresan var fruktansvärd , värkarna gjorde riktigt ont och jag upplevde att jag inte fick någon vila mellan dom, först då börja jag ana att de nog va ganska så långt gånget, 22:14 så hade vi 2 mil kvar till förlossningen och fick krystvärkar i bilen, sa till sambon att ringa förlossningen och förbereda dom för jag kommer aldrig kunna gå in, de stod redo med båren när vi kom fram.

    Väl inne i rummet och undersökning så va jag helt öppen och de va bara att krysta på sa dom ! Helt sjukt ! Två timmar med krystarbete och lustgas så kom hon 00:48 , världens finaste tjej med massor av brunt hår, 3455 gram och 52 lång! Vi hade ju inte kunna åka in en minut senare i princip haha.

    Allt såg bra ut med både mig och bebisen, mitt blodtryck va normalt redan när vi kom in och höll sig så under resten av mätningarna så vi fick åka hem 9 timmar senare. Så skönt nu kämpar vi på med att försöka få till amningen så blir det återbesök imorgon :)


    Stort grattis! Jäklar vilken tur ni åkte in! Va härligt att lilltjejen är här

    Mina bröstvårtor gjorde så jävla ont, jag fruktade det där lilla bebis-gapet varje gång jag förde dit bröstet. Jag körde med amningsnapp/bröstvårtskydd ett tag vilket tog bort mycket av smärtan, har också använt Purelan. Sen är det viktigt att bebisen gapar stort när man för in bröstvårtan och att hen suger rätt, annars blir bröstvårtorna sneda och det gör ondare tydligen. Sen har jag läst nånstans att bröstvårtorna vänjer sig vid amningen efter ett tag, vilket det börjar göra för mig nu. Det är jobbigt i början när det känns som man typ torrammar för det kommer bara råmjölk, men när mjölken rinner till ordentligt efter några dagar så blir det bättre tycker jag.
  • NurseMom
    FiaW skrev 2021-01-22 10:40:14 följande:

    Undrar om det kan va nåt på gång nu snart. Har haft en del onda värkar i natt, som i morse kom var 7:e minut. Nu på förmiddagen har de kommit var 5:e minut för att sen ta en lite längre paus. Jag har redan behövt springa på toa 3 ggr nu på morgonen. Vi har en timme till förlossningen, så vill inte åka för sent men vill inte åka för tidigt heller om det skulle dröja. Svårt. Hade det bara varit sambon och jag hade vi nog åkt nu men vi har ju vår lille 3-åring också som vi inte vill ska va utan oss alldeles för länge i onödan...

    Vad gäller amning så hade jag förberett mina bröstvårtor ganska bra förra gången och gnuggat dem med frottéhandduk efter varje dusch, så de var lite härdade. Så jag tyckte att det funkade riktigt bra. Jag var också noga med att gå utan bh eller något som låg emot i början. Jag använde luftiga skjortor och smorde med bröstmjölk och som de andra skrivit så blir det bättre :)


    Gud så spännande! Det låter som det är på G!
  • NurseMom
    FiaW skrev 2021-01-23 15:25:35 följande:

    Ja, det blev bebis i natt! På BF :) Snabbare och bättre upplevelse denna gången men jag hade glömt att det gjorde så ont, haha! Ingen eda, bara lustgas. BM fick ta hål på hinnorna mot slutet.

    Så nu är pappan hemma med storebror och lillebror och jag lyxar oss på BB ett par dagar, så skönt :)


    Stort grattis!!

    Ja visst hade man glömt hur ont det gör? Fy fan Haha. Fruktansvärt.
Svar på tråden BF Januari 2021