Inlägg från: Utvandraren2 |Visa alla inlägg
  • Utvandraren2

    BF Januari 2021

    jagärsåotålig skrev 2020-05-14 13:21:43 följande:

    BF-lista:

    3 Januari: jagärsåotålig, 29 år, 1:a barnet

    14 januari: Utvandraren2, 36 år, 2:a barnet

    17 januari: Blirdetenfyra, 35 år, 4:e barnet

    22 januari: Nykär15, 43 år, 4:e barnet


  • Utvandraren2

    BF-lista:

    3 Januari: jagärsåotålig, 29 år, 1:a barnet

    14 januari: Utvandraren2, 36 år, 2:a barnet

    17 januari: Blirdetenfyra, 35 år, 4:e barnet

    22 januari: Nykär15, 43 år, 4:e barnet

  • Utvandraren2
    Blommaren skrev 2020-05-15 09:32:00 följande:

    Hej!

    Grattis till er alla!

    Så jag har väntat på att få skriva i denhär gruppen. Jag plussade idag. Ett svagt plus men det var där! Bf 21 januari. Jag har en dotter som är 2 och ett halvt som nu ska få bli storasyster. I början av graviditeten med henne följde jag också en likadan tråd här på familjeliv men vågade aldrig skriva ifall det inte skulle gå vägen. Men ångrade mig sen. Så nu hoppas jag att jag hinner med här. Jag vill också gärna vara med på Facebook om det finns plats.


    Grattis! Min dotter är 20 månader nu, så hon blir 2,5 vid bf. Jag var också med här sist. Graviditet är en känslostorm utan dess like, så jag tror på att skriva här och få skriva ner sin oro eller lycka. Händer det värsta så får man stöd med.
  • Utvandraren2

    Jag är i 6+0 idag och symptomen har blivit svagare. Precis så det var förra gången med. Det var nu jag testade förra gången, för jag insåg att mensen lyste med sin frånvaro och pms-känslan hade avtagit. Jag tror det är helt normalt. Jag förstår också varför det är så lätt att misstolka detta som att mensen bara hoppade över en månad, och inte fatta att man är gravid förrens en månad senare.

    Det var nu jag började bli illamående sist, och det känner jag lyckligtvis inte av än. Har dock utvecklat en besatthet av ost, haha.

  • Utvandraren2
    Millathereseb skrev 2020-05-19 09:57:01 följande:

    Så sjukt nervös för missfall. Är 35 år dessutom, så har ju inte åldern riktigt på min sida. Har varit orolig sedan jag plussade för en vecka sedan... Imorgon har jag inskrivning hos barnmorskan. Känns bra, även om hon sa att det är tidigt (bor i Stockholm) att göra det i vecka 8... Har bf 3/1, men min cykel är otroligt oregelbunden, så tror inte riktigt det stämmer, blir nog senare.

    Hur hanterar alla oron för missfall?


    Jag ska också skriva in mig nästa vecka och är då i vecka 8. Jag oroar mig lätt för allt hela tiden, men när det kommer till missfall och annat har jag kommit fram till att jag kan inte gå och oroa mig i nio månader. Jag kan inte påverka det mer än att äta bra och motionera lätt. Bebisen mår inte bra av att jag oroar mig, så när tankarna kommer försöker jag att avfärda dem.

    Jag gjorde NIPT sist i v10 och kommer göra ett denna gången med. För mig så hjälper det otroligt mycket mot oron. Trisomi 13 och 18 leder ofta till sena missfall, så har man fått ett bra svar på testet och klarat sig till vecka 12 så ska chanserna vara högre att allt går bra resonerar jag.

    När det är sagt har jag full förståelse för att inte alla önskar att ta det testet. Det är ett högst personligt val.
  • Utvandraren2
    Nykär15 skrev 2020-05-19 10:47:15 följande:

    De flesta graviditeter går bra får du tänka!

    Det är blodprov man tar för att se att hcg ökar som det ska = frisk graviditet. Jag går privat för det och de ville göra det innan de förlänger mina recept på Lutinus och Trombyl som jag tar pga de tidigare missfallen...för att stötta en graviditet. Ska även lämna prov för min sköldkörtel idag då jag har Hypotyreos och om värdena ligger högt ökar missfallsrisken, så blir en del kontroller för mig i tidig graviditet. Hade även ett utomkvedshavandeskap i november (trots spiral, var i v9 och min äggledare sprack), så jag får vul när jag är i v 7+5 för extra koll att det sitter rätt.

    Är chockad att min gamla sargade kropp med bara en äggledare lyckades bli gravid på första försöket ! Går det dåligt så vet jag iaf att jag fortfarande KAN bli gravid vilket oroat mig efter den operationen...så det är isf positivt. Men hoppas såklart vår lilla kotte mår bra <3


    Ojdå, jag fick hypotyreos av min förra graviditet. Var hos doktorn för två veckor sen och testade då jag självmant slutat med levaxin sen två månader. Han sa att värdena var bra och att jag inte behövde medicinen mer, men att värdena ska övervakas. Nu blev jag lite orolig!
  • Utvandraren2

    Jag är i v7 (6+5) idag och så otroligt trött ganska ofta. Har hemmakontor så tar en powernap i smyg efter en snabb lunch. Har berättat för chefen (för att kunna fortsätta med hemmakontor nu när alla börjar gå tillbaka). Illamåendet börjar komma mer och mer. Men denna gången vet jag att jag ska äta lite och ofta. Dessutom kan jag äta det mesta nu, sist blev det mest knäckebröd och kolsyrat vatten. Till nu har jag märkt att varmkorv inte funkar plus vitlök och kyckling (men de var de två värsta sist med). Blivit helt besatt av kaffelukt, men dricker nästan inget kaffe. Vill vara helt säker på att ett evt missfall inte kommer av kaffedrickande. Drack en halv kopp idag och blev stirrig, snacka om att ha detoxat på koffein, haha. Sist var det v7-8 som var värst i illamående, så satsar på att jag kommer lindrigare undan denna gång.

  • Utvandraren2

    Fick svar på blodprov nu att mitt TSH värde är över 2. Så nu måste jag börja med Levaxin igen. Hur mycket högre är risken för mf? Dessutom ska jag ta nytt prov i v12-14 skriver doktorn, men jag kan inte förrens tidigast v15! Hur farligt är det!! Ååå, tänk om det händer ngt nu i v14 så kommer jag alltid undra om det är ngt jag hade kunnat göra! Blev så orolig nu!!!

  • Utvandraren2
    Nykär15 skrev 2020-05-28 15:22:12 följande:

    Beror väl på hur högt det är? Mitt låg på 4.9 när jag fick missfall och sen även ett MA i v 13. Är det precis över är det nog ingen fara, men hade försökt lämna prov enligt de intervaller de säger. Jag lämnade förra veckan och mitt låg nu på 1,7 (är i vecka 5+6) och då äter jag redan 100 mg/dag sedan ett år tillbaka.

    Vilken dos får du nu?


    Har 2,6. Ska ta 50/dag och 100 2 ggr i veckan. Har kanske hittat en lösning för problemet, borde ju gå att få ta ett blodprov för ämnesomsättning privat. Då kan jag ta det v12.

    Jag kan ju ha haft kassa värden vid förra graviditeten med, då det inte upptäcktes förens ett halvår efter bf.
  • Utvandraren2
    AndraSladdis skrev 2020-05-29 20:15:00 följande:

    Min fertilitetsklinik (är gravid via IVF) ville inte medicinera när jag ringde och berättade, eftersom värdet varit lägre (2.5) innan graviditeten...Vad det nu är för logik? Och inte heller MVC ville påbörja något.

    Antagligen är det väl så att värdena måste vara bättre man har kostaterad hypotyreos sedan tidigare. Men det känns ändå konstigt när jag jämför med mina värden.


    Läs denna.

Svar på tråden BF Januari 2021