Inlägg från: Utvandraren2 |Visa alla inlägg
  • Utvandraren2

    BF Januari 2021

    AndraSladdis skrev 2020-05-29 20:15:00 följande:

    Min fertilitetsklinik (är gravid via IVF) ville inte medicinera när jag ringde och berättade, eftersom värdet varit lägre (2.5) innan graviditeten...Vad det nu är för logik? Och inte heller MVC ville påbörja något.

    Antagligen är det väl så att värdena måste vara bättre man har kostaterad hypotyreos sedan tidigare. Men det känns ändå konstigt när jag jämför med mina värden.


    Läs denna.

  • Utvandraren2

    Skönt att höra att det är fler som berättat på jobbet. Jag har sagt till chefen. De flesta kollegor är tillbaka på jobbet nu och undrar vart jag är. Jag bara svarar att jag ska ha tidig semester i år och har hemmakontor fram till semestern (två veckor till). Sist var jag mer eller mindre tvungen att berätta i v10 pga att hela företaget åkte på resa utomlands med vinprovning och alla vet att jag gillar vin.

    Denna gången kommer jag inte säga ngt förrens det visar sig. Jag är fortfarande tjock sen förra graviditeten bla pga ämnesomsättningsrubbning, så ingen kommer nog tänka på min mage förrens i oktober skulle jag tro.

  • Utvandraren2

    En liten uppdatering för att inte stressa någon i onödan. Doktorn ringde precis och tog tillbaka rekommendationen att börja med Levaxin igen. Han vill vänta och se vad nästa blodprov i v12 ger för värden.

  • Utvandraren2

    Jag gör Nipt utan Kub först, ska göra det imorgon! Vad jag har förstått så erbjuder de flesta, men inte alla mottagningar ultraljud först. Jag hörde ju hjärtat slå i onsdags, men ska bli spännande att se, även om det inte syns så mkt än. Hoppas att allt är bra, sista veckan har jag börjat glädja mig åt graviditeten mer än jag borde, kan inte ropa hej än.

  • Utvandraren2
    Nykär15 skrev 2020-06-16 19:11:54 följande:

    Hur gick nipt?


    Testresultat dröjer 5-12 arb.dagar men i övrigt såg allt fint ut. 2 armar och två ben. Den hade krupit ihop rejält så doktorn tryckte lite med ultraljudet och då sprattlade bebisen till och sträckte ut sig så doktorn fick ta en ordentligt mått. Måttet sa 10+1, kalendern sa 10+0 så verkar ju stämma bra. Jag stannar i Sverige till provsvar kommer ifall det måste tas om. Lever i ngn slags limbo och försöker att tänka på andra saker. Om svaret är bra så kommer jag nog berätta det till fler vänner, nu vet bara de som jag vill ska veta det ifall det inte går bra.
  • Utvandraren2
    FiaW skrev 2020-06-16 23:51:24 följande:

    Nervös väntan! Jag håller alla tummar för att det ska gå bra. Ska ni ta reda på könet? :)


    Tack! Ja, det ville vi veta sist och vi har bestämt oss för att vi vill veta nu med. Vi är alldeles för nyfikna av oss.
  • Utvandraren2

    Varning utblåsning:

    Ååå, nu vill jag bara att svaret på nipt ska komma! Törs inte åka hem till Norge ifall jag är en av de 1% som måste ta om. Men det är sjukt jobbigt att vara hos föräldrarna. Ingenting är ju anpassat till våra rutiner och de hjälper inte till tillräckligt och bara klagar när man lämnar disk framme trots att man är trött som ett as och inte har duschat varken själv eller dottern. Eller borstat tänderna.

    Vänninan med jämnårig pojk har fått en hel vecka ledigt när svärföräldrarna tagit med pojken till stugan. Själv har jag fått två dagar med 7 timmar, där de dessutom varit två när de passat. De tycker jag kräver för mkt när jag säger att 24-36 sammanhängande timmar hade varit fint. Att tex får sticka till stugan själv och övernatta.

  • Utvandraren2

    Fick svar på andra niptprovet idag. Tyvärr även det med för lite fetalt dna. Hade jag bott i Sverige hade det blivit fvp nu och sen evt abort om det visar sig vara Downs. Men nu bor jag i Norge, så om jag ens får göra det i Sverige måste det bekostas själv. Inte alls säkert jag får göra fvp i Norge, får evt svar på fredag. Min läkare hemma skickade en akutremiss. Men inte alls säkert att jag får göra abort i Norge sen, alla aborter senare än v12 kräver särskild behandling av en nämnd, och nu har väl den nämnden semester. Då kan det fort dra iväg till v20 och det tycker jag blir alldeles försent. Dessutom måste jag kanske i Coronakarann i tio dagar innan jag får göra ett fvp i Norge... Har aldrig mått såhär dåligt psykiskt i hela mitt liv. ;(

  • Utvandraren2
    Clara87 skrev 2020-07-08 19:58:46 följande:

    Vilken hemsk situation! Kan du få lite klarhet i dina alternativ innan du behöver åka hem till Norge?


    Tack! Ja, har kontaktat vården i båda länderna nu och väntar på svar. Har inte rätt till fvp i någon av länderna, dessutom är det semestertider etc. Jävla skit. Det är typiskt mig att alltid hamna i sådana här situationer, det var därför jag ville göra Nipt. De luckrade upp den stränga bioteknologilagen i Norge den 1 juli, men inga rutiner är såklart på plats än, så tillsvidare hänvisar de till de gamla reglerna. Och då är jag precis för ung (37,5) (!)

    Dessutom har jag hört att många norska par åker till england eller sverige för abort, då de blir nekade i Norge. Hade jag vetat det jag vet nu hade vi inte gjort ett barn till. För mig har fvp alltid varit en förutsättning för att jag ska våga bli gravid. Man kan säga att det är pga nipt-test som vi vågade bli gravida. All respekt till de som lever med ett barn med Downs, men det vet jag att min man och i synnerhet jag inte klarar av.
Svar på tråden BF Januari 2021