Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (sant) skrev 2020-05-12 10:50:05 följande:
    Det finns ju frivilliga appar dock.

    Och det är inte appen i sig som varit det som fungerat, det är den breda testningen och karantänen av smittade. Sydkoreanerna har i övrigt få restriktioner.

    Jag tror att om folk förstod vidden av hur lång tid det här kan ta, så hade betydligt fler velat ha en sådan modell. 
    Men det fanns ju inte tester i Sverige. Så om det var en viktig del av det, så kunde vi ju inte göra det ändå. Visserligen har man även utvecklat snabba, enkla tester i Sverige och kanske hade man kunnat starta testning snabbt, men då utan att verkligen veta om man får rätt resultat. Det är lite riskabelt. Kanske hade de tur.
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-12 11:00:37 följande:
    Det finns ingenting att missa klyban, Det är snarare så att bara pladdra om hur viktigt ekonomi är är totalt jävla meningslöst om man inte sätter det i samband med pandemin och hur vi räddar liv. Det blir lite som att sitta och pladdra om att cellgifter är jättedåligt för kroppen men utelämna varför man tar cellgifter och vad som händer om man inte gör det... totalt meningslöst Tomte
    Jo, du missar en massa. Läs det här, så förstår du kanske lite mer

    https://www.svd.se/otydligt-hur-sverige-varderar-coronarisker
  • AndreaBD
    Anonym (sant) skrev 2020-05-12 11:02:30 följande:
    De hade inte tur. De var förberedda och hanterade situationen på ett intelligent sätt.

    Det är skillnaden. 
    De råkade ha tester. Kanske t.o.m. ganska opålitliga såna. Om det funkade trots opålitliga tester, så är det tur. Om testerna var bra, så är det nog skicklighet. Kanske om man är nära källan, tar man det på större allvar och utvecklar tester lite förebyggande. Det vore då skickligt förstås. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-12 12:10:29 följande:
    Jag pratar om FHM fanclubbens uttalande HÄR i denna tråd, inte om en länk där Kerstin Ivarsson pratar om riskacceptans. 
    Jag trodde du pratade om att rädda liv??? 

    Om du hade läst så skulle du kanske inte påstå att det är antigen rädda liv eller .... ekonomi och annat. 
  • AndreaBD
    Anonym (sant) skrev 2020-05-12 12:33:54 följande:
    Tillräckligt pålitliga för att inte ha en utbredd pandemi i landet i alla fall. 

    Sverige kände till situationen väldigt tidigt med valde att inte alls försöka. Och jag skiter i om de inte trodde att det skulle ske och yadayada, det är FHM och regeringens jobb att riskbedöma rätt.
    Att de inte har en utbredd pandemi betyder inte automatiskt att testen var pålitliga. Det skulle förvåna mig lite om Sydkorea då inte var villig att dela med sig vad det är för test (ifall de har gjort den själva) och framför allt appen. Sverige verkar ju ha nobbat en del erbjudanden ifrån andra länder just för att kvalitén på dessa var för dålig. 

    När det gäller riskbedömning så hänvisar jag igen till debattartikeln som jag nyss länkade till. Den tar också upp att det faktiskt är för höga krav om förväntar sig att experter och myndigheter måste kunna bedöma allt rätt i en sån här situation, när viruset  ändå är nytt.
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-12 12:45:23 följande:
    Har du missat att folk många ggr skiter i uppmaningar?
    Ja, det händer. I ALLA länder.
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-12 13:04:33 följande:
    Japp, men vissa länder gör det svårare än andra att skita i uppmaningar, vissa länder nöjer sig inte med enbart uppmaningar utan ser till att de följs. Och som av en händelse verkar de ha bättre resultat än oss.... men oj vilket sammanträffande Drömmer
    De FÖRSÖKER se till att de följs, men de lyckas inte. Det gäller främst Tyskland, Frankrike, Spanien, Storbritannien. 

    Och om du skriver såna naiva saker - gör inte bort dig ytterligare med fåniga smileys, man skäms ju åt dig. 
  • AndreaBD
    Anonym (sant) skrev 2020-05-12 13:27:13 följande:
    Nej det är inte för höga krav, det är ingen hemlighet att ett nytt sarsvirus har varit ett av de största hoten. Det har forskare påpekat under en hel del år nu. 

    Och i övrigt var det inte vad jag skrev, det var att testerna var tillräckligt pålitliga för de har ju lyckats med att isolera de fall av smittade de hittat.

    Vad FHM sa angående testen var att om du är smittad så testar du alltid positivt, men att ett antal som inte är smittade också testar positivt, det var problemet med testerna, och det är visst ett problem, men inte ett problem som sprider mer smitta i alla fall.
    VAD konkret skulle FHM ha gjort då, menar du??  Framför allt, innan viruset är ute vet man ju inte hur det sprider sig. Olika virus är ju olika smittsamma. Visserligen läser de all forskning och så, men det är mycket som man inte visste. Och man kan inte förvänta sig att de borde ha vetat mer. Det går ju inte.

    Allt som gäller material, sjukvård, äldrevård har ju inte FHM ansvar för. Utan det är ju de ställena som får ta i det. Och kanske regeringen som får ändra lagar då.

    Det är testerna som de har eller kommer att ha numera. Men för 2 månader sedan fanns det också tester som testade fel negativt, dvs. missade när någon hade det. Då fanns det inte tester i den kvalitén som de som FHM beskrev nu. I alla fall hade Sverige inte tillgång till såna. Det är därför jag undrar om Sydkorea hade. 
  • AndreaBD
    MedelåldersAnders skrev 2020-05-12 13:11:10 följande:

    Vad vi VET är att 3000+ har dött i Sverige. Mångfalt fler än i våra nordiska grannländer som hade samma start på pandemin som oss. Så om någon händelsevis stöder ?Sveriges strategi fortfarande : 
    på vilket sätt kommer det dö 3000 fler norrmän än svenskar framöver? Annars, varför är det bra att det dör fler svenskar än norrmän? Ni kan inte slingra er ur att svara rakt på denna.


    Enkelt - den här pandemin kommer att härja i säkert 18 månader. I Sverige har över 3000 dött, men många har haft det och då kommer det att minska hela tiden med smittade och med dödsfall. Kanske kommer vi upp till 5 - 6000 sammanlagt. Sedan är alla immuna. 

    Norge och Danmark är också utsatta för samma virus. Om man stänger igen allt, så blir ju folk smittade när man öppnar upp igen. Så de kommer att få det också. Hur annars?  Det hinner sprider i dessa länder också. Självklart. Särskilt när inte alla har symptom. Då vet man ju inte. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-12 13:02:35 följande:
    Japp det gör jag, därför jag undrar hur man ska rädda så många liv som möjligt OCH hålla ekonomin intakt.... har du nåt svar på det Andrea? 
    Jag gav dig en länk, LÄS DEN!!!

    Just för att du inte verkar förstå att man måste riskbedöma. I det här fallet kan det vara så att vi inte klarar oss undan med färre än 5000 döda, eller 10000. Det KAN vara så att det inte går att fixa, oavsett vad man gör, utan dödsfall. 

    Det du säger är att man skulle klara sig utan dödsfall? Det är orealistiskt från början. Det går helt enkelt inte. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin