hammarhajen skrev 2020-05-03 06:44:25 följande:
Varför sätter du ordet experter inom citattecken? Specialistläkare och forskare har studerat sitt område i många år (efter sin grundutbildning som också den är många år lång), derar artiklar granskas och den forskning de utgår från är den samlade, inte någon enstaka studie. 
 Vad krävs för att vara expert enligt dig?
 Varifrån får du själv dina åsikter?
 Livsmedelsverket har råd också för den med metabolt syndrom. Där står i stort sett motsatsen till dina tips:
fragor.livsmedelsverket.se/org/livsmedelsverket/d/hur-undvika-metabola-syndromet/Ja, det är ju som vanligt fantastiskt dåliga råd för metabolt sjuka! Magra mejeriprodukter? Frukt? Nyttiga oljor som rapsolja? Bröd, flingor och havregryn?
En diabetiker typ 2 (som är en metabola sjukdom) som följer de här råden måste hantera sitt blodsocker med insulin och även om behandlingen hjälper kommer personen mest troligt få de följdsjukdomar som anses normala vid diabetes (nedsatt syn, nedsatt njurfunktion, sår på fötterna, nedsatt sexuell förmåga, nervskador, samt ha en högre risk för stroke och hjärtinfarkt). En diabetiker typ 2 som istället kostbehandlar sin diabetes genom att undvika frukt, bröd, flingor, havregryn, magra mejeriprodukter, rapsolja och istället äter en lågkolhydratkost slipper alla dessa följdsjukdomar om kostbehandlingen hjälper, vilken den oftast gör. 
Jag säger "experter" för att de handplockar vilka studier de ska tro på, och de tror bara på studier så går i linje med vad de lärde sig om kost när de själva var unga. De är också okritiska till vem som bekostar studierna. Forskning som bekostas av livsmedelsindustrin vinklas av livsmedelsindustrin. Kött- och mjölkprodukter är dyrare och har lägre vinstmarginaler. Därför har dessa företag inte samma möjlighet att bedriva forskning kring sina produkter, jämför med exempelvis fling-, bröd- margarinindustrin. De är de sistnämnda som influerar dagens expertgrupper. Kostforskning är finansierad av näringslivet och forskningen styrs inte i första hand kring hälsovärde, utan vad man kan få för ekonomisk återbäring. Statligt finansierad forskning är inte inriktad på näringsforskning. Om det finns en studie som visar att möss blir feta av mättat fett och en annan studie som visar att människor blir smala av mättat fett (både dessa studier har genomförts), så väljer livsmedelsverket att tro på musstudien. Vi är inte möss. 
Att livsmedelsverket säger till folk att fabriksfetter är bättre än naturliga fetter är helt obegripligt. Rapsolja har aldrig provats i seriösa långa jämförande studier. Man har bara antagit att den är bra. Eucasyran den innehåller vet man kan orsaka hjärtfibros. Rasolja utvinns ur rapsen med hjälp av hexan, som är ett giftigt lösningsmedel. 
Senare tids forskning visar att smör är bra eller neutralt för hjärtat. Det har forskats oerhört lite på hälsoeffekter av margarin. Ändå rekommenderar livsmedelsverket margarin: de påstår att man ska ersätta mättat fett i maten med fleromättat fett och att det ska bidra till att minska risken för hjärt- och kärlsjukdom. Detta har är något som de bara tror och baserar sig på tron att mättat fett i smör är skadligt för hjärtat. Det oerhört konstiga i det här resonemanget är att när vi åt smör så existerade knappt hjärtsjukdomen. Hjärtsjukdomen har kommit i takt med att vi bytt ut smöret mot margarin. 
Livsmedelsverkets råd tar livet av folk.