• född69

    Varför vara med i facket,lägg ned arbetsförmedlingen

    Precis som rubriken säger.
    Facket slopar inträdes kraven,höjer stämpel ersättningen för vissa.
    Människor som ALDRIG betalat eller brytt sig om fack/a-kassa före Corona har nu helt plötsligt fri väg.
    Arbetsförmedlingen går ut med att ALLA resurser ska läggas på nyinskrivna.
    De som av andra anledningar än Corona krisen varit arbetslösa före den,är nu inte värda ett skit, De ska dock söka 4-20 jobb/månad,,och kommer då de nyinskrivna också få  kravet på sig eller blir även det annorlunda för dom?
    S styr Sverige mot ett klass samhälle,ett nytt USA.

  • Svar på tråden Varför vara med i facket,lägg ned arbetsförmedlingen
  • född69
    Anonym (Fia) skrev 2020-05-05 15:26:55 följande:

    Nu vet jag inte varför du blandar in facket i saken när du pratar om akassan, akassorna är fristående organisationer facket påverkas inte av de ändrade reglerna för inträde i akassan och dess arbetsvillkor. Däremot som någon nämnt här så har ofta facket en ytterligare inkomstförsäkring, men den är inte staten inblandad i. 
    Däremot kan man ju "glädja" de missunsamma som inte gillar att det går fortare att kvalificera sig nu med att det inom akassan finns både grundersättning och inkomstbaserad ersättning, för den senare behöver du varit medlem i ett år.

    Att lägga ner arbetsförmedlingen känns också som ett väldigt kontraproduktivt förslag om du tycker att du får för lite stöd och resurser från dem, då får du än mindre. Däremot är ju arbetsförmedlingen i närmast totalhaveri resursmässigt efter tidigare politiska beslut där den sk "servettbudgeten" röstades igenom och de fick i panikfart lägga ner och varsla mycket stora mängder (kan du definitivt inte lasta S för de var de inte inblandade i alls) och sedan vidare mot nedläggning som krav för januariöverrenskommelsen, men där får du mer lasta C och L, visst de kunde avstått att ingå den och låta M, KD och SD bilda regering men jag tror inte det hade gett mer resurser till arbetsförmedlingen. 

    Det är något väldigt bra för samhället om arbetsförmedlingen satsar hårt på att hjälpa väldigt nyligen arbetslösa ut i jobb helt enkelt då det är mycket lättare att få ett om man har ett eller precis blivit av med ett, går man istället i någon slags turordning kommer plötsligt väldigt många vara långtidsarbetslösa och behöva mycket större resurser för att komma tillbaka. Det är alltså resurssparande att göra så totalt sätt, däremot kan jag absolut tycka att man ska se till att det finns tillräckligt med resurser att hjälpa alla på ett adekvat sätt, dvs skjuta till tillräckligt så att det inte drabbar så att de som redan är i systemet inte får mindre hjälp.

    Det känns som TS behöver läsa på en hel del. 


    Tack för den mycket informativa info,du är MYCKET påläst.
    Ingen har reagerat på att jag skriver facket,utan jag tror de flesta fattar att jag drar fack/a-kassa över en kant,ursäkta.
    Men faktum kvarstår,det sparkas på de som redan ligger,rättvist eller inte?
    Jag tycker inte det. Samtidigt så är det så att de flesta som skriver inlägg här ,är inte utsatta för arbetsförmedlingen.De upplever inte stressen i att bli tvingad att söka 4-20 jobb/månad,jobb som förövrigt sjunker under Corona. 
    Ett exempel,som jag vet du kommer opponera dig emot men jag kör på :
    Arbetstagare med funktionsnedsättning,(klassad av af) som inte kan ta alla jobb på abetsmarknaden,SKA vara berättigad till sius handläggare och bör få en sådan.
    Nu kommer en kris i Sverige och det tullas lite på regler,förståeligt.
    Helt plötsligt tas en rättighet bort,en resurs som är klubbad på nivå över våra huvuden,att hjälpa även de som har svårt att få jobb "vanliga" vägen.
    Alla resurser (af) ska läggas på denna kris vilket allafall jag tycker är underligt.
    Sen att inte S skulle vara inblandad i att af går på knäna nu,,,

    Hur tycker du att det att det är lättare att af satsar hårt på nyinskrivna?
    Att de ska bli tilldelade alla resurser?Att de inte behöver söka lika många jobb som övriga? Varför är de människorna viktigare än övriga arbetslösa?

    Nån turordning har jag aldrig talat om utan min åsikt är att oavsett om man har mycket att göra är alla lika viktiga och värda. Men där sitter du på 2 stolar i ditt resonemang. Jag har säkert skrivit nåt i detta inlägg du kan lusläsa och slå mig på fingrarna med , men faktum kvarstår. DU är inte utsatt,så du kan inte sätta dig in i situationen utan vill bara flyta på  och försvara nåt ( af )du tycker fungerar.

    "Däremot kan man ju "glädja" de missunsamma som inte gillar att det går fortare att kvalificera sig nu med att det inom akassan finns både grundersättning och inkomstbaserad ersättning, för den senare behöver du varit medlem i ett år."

    Dessa ersättningar har ju höjts,men inte för alla som sagt,och nu är det ju så att du inte  "behöver vara medlem i ett år". 3 månader räcker ju med de nya reglerna.
    Men det visste du nog,du slant bara på tangenterna lite,du är ju mer påläst än mig.
Svar på tråden Varför vara med i facket,lägg ned arbetsförmedlingen