Inlägg från: Virriga Vera |Visa alla inlägg
  • Virriga Vera

    Varför vara med i facket,lägg ned arbetsförmedlingen

    Anonym (Bo) skrev 2020-05-05 11:19:47 följande:

    Ja jag hör till dem som också tycker att detta är djupt orättvist. Jag förstår, Corona har gjort situationen extrem. Men det är ett hån mot dem som alltid sedan urminnes tider sett till att ansluta sig till fack och/eller a-kassa direkt man fått ett jobb. Nu ska detta inte räknas utan man tullar på reglerna.
    Jag är inte insatt i detalj gällande ersättningarna men jag tycker i så fall att de som varit anslutna så länge som man bör (eller kanske med vissa intervaller) skulle få högre ersättning än de som glider in på räkmacka nu på slutet?

    Som att jag skulle ringa från en olycksplats och försäkra min bil? Skulle resten av försäkringskollektivet som gjort rätt för sig år efter år acceptera att försäkringsbolaget ersatte mig?


    På vilket sätt är det orättvist? Får du det sämre nu för att de ändrat reglerna?
  • Virriga Vera
    Anonym (Jösses) skrev 2020-05-05 12:57:31 följande:
    Du är inte med i matchen va??

    Om du som nyinskriven på a-f och a-kassa,får högre ersättning,får bättre villkor,,,och så finns de som varit arbetslösa FÖRE krisen,som INTE får ta del av högre ersättning?! DU tycker det är rättvist,men å andra sidan är du ju säkert inte drabbad heller,just nu. Motfråga då , VARFÖR tycker du det är rättvist? Tror du inte att de också skulle få det lite bättre med högre ersättning?

    Men som sagt,är man INTE drabbad själv,går det bra att ifrågasätta VARFÖR det ska vara rättvist,,eller?
    Jag blev arbetslös i torsdags och har varit med i facket ca 40 år. För min del så spelar det ingen roll med de ändrade reglerna eftersom jag har en inkomstförsäkring. Jag tycker det är jättebra att man ändrar reglerna temporärt under coronakrisen så att folk kan klara sig. Regler ändrar sig och med din inställning så anser du att ingen får ha det bättre utan alla ska ha det lika dåligt?
  • Virriga Vera
    Anonym (Jösses) skrev 2020-05-05 14:30:04 följande:
    Så att folk kan klara sig!!??
    Men du är INTE med i matchen,,
    Frågorna jag ställde gav du svar på "-för mig spelar det ingen roll,jag klarar mig"
    DU klarar dig ja,,och DU tycker det är rätt.
    DU tycker också det är rätt att person 1 som jobbat i företaget i 30 år, ska ha samma lön som person 2 som är nyanställd,och ni utför samma slags jobb!?
    Skulle inte tro det,du är inte så skenhelig och riktig som du vill göra sken av.
    Och min inställning,till skillnad mot din,är att orättvisor och särbehandlingar är bland det värsta som finns,,,och detta är ett typ exempel .
    Inte i dina ögon,för dig "spelar det ingen roll,du klarar dig",,,snacka om empatilös !
    Men herregud vad du tar i, ja jag har så jag klarar mig. Jag hade även klarat mig utan en inkomstförsäkring och utan denna ändring av a-kasse reglerna, men det är ju en annan historia. Om du tycker jag är empatilös för att jag inte håller med dig och för att jag tycker det är bra att fler kommer att klara denna krisen ekonomiskt, så får det stå för dig. Jag tycker tvärtom att jag defacto har mer empati.
    Jag tycker däremot inte om att du tillskriver mig åsikter om lönesättning, som dessutom inte har med denna sakfrågan att göra.


Svar på tråden Varför vara med i facket,lägg ned arbetsförmedlingen