• Anonym (Jösse­s)
    Tue 5 May 2020 12:57
    948 visningar
    23 svar
    23
    948

    Varför vara med i facket,lägg ned arbetsförmedlingen

    Virriga Vera skrev 2020-05-05 12:02:33 följande:

    På vilket sätt är det orättvist? Får du det sämre nu för att de ändrat reglerna?


    Du är inte med i matchen va??

    Om du som nyinskriven på a-f och a-kassa,får högre ersättning,får bättre villkor,,,och så finns de som varit arbetslösa FÖRE krisen,som INTE får ta del av högre ersättning?! DU tycker det är rättvist,men å andra sidan är du ju säkert inte drabbad heller,just nu. Motfråga då , VARFÖR tycker du det är rättvist? Tror du inte att de också skulle få det lite bättre med högre ersättning?

    Men som sagt,är man INTE drabbad själv,går det bra att ifrågasätta VARFÖR det ska vara rättvist,,eller?
  • Anonym (Jösse­s)
    Tue 5 May 2020 14:30
    #12
    Virriga Vera skrev 2020-05-05 13:14:03 följande:
    Jag blev arbetslös i torsdags och har varit med i facket ca 40 år. För min del så spelar det ingen roll med de ändrade reglerna eftersom jag har en inkomstförsäkring. Jag tycker det är jättebra att man ändrar reglerna temporärt under coronakrisen så att folk kan klara sig. Regler ändrar sig och med din inställning så anser du att ingen får ha det bättre utan alla ska ha det lika dåligt?
    Så att folk kan klara sig!!??
    Men du är INTE med i matchen,,
    Frågorna jag ställde gav du svar på "-för mig spelar det ingen roll,jag klarar mig"
    DU klarar dig ja,,och DU tycker det är rätt.
    DU tycker också det är rätt att person 1 som jobbat i företaget i 30 år, ska ha samma lön som person 2 som är nyanställd,och ni utför samma slags jobb!?
    Skulle inte tro det,du är inte så skenhelig och riktig som du vill göra sken av.
    Och min inställning,till skillnad mot din,är att orättvisor och särbehandlingar är bland det värsta som finns,,,och detta är ett typ exempel .
    Inte i dina ögon,för dig "spelar det ingen roll,du klarar dig",,,snacka om empatilös !
  • Anonym (Jösse­s)
    Wed 6 May 2020 07:33
    #19
    Virriga Vera skrev 2020-05-05 15:33:59 följande:
    Men herregud vad du tar i, ja jag har så jag klarar mig. Jag hade även klarat mig utan en inkomstförsäkring och utan denna ändring av a-kasse reglerna, men det är ju en annan historia. Om du tycker jag är empatilös för att jag inte håller med dig och för att jag tycker det är bra att fler kommer att klara denna krisen ekonomiskt, så får det stå för dig. Jag tycker tvärtom att jag defacto har mer empati.
    Jag tycker däremot inte om att du tillskriver mig åsikter om lönesättning, som dessutom inte har med denna sakfrågan att göra.
    Du vet ,med säkerhet,att fler kommer klara krisen ekonomiskt?
    Vad låg arbetslösheten på före krisen? De har du inte med i dina korrekta beräkningar,,,men du har ju så du klarar dig allafall. 
  • Anonym (Jösse­s)
    Fri 29 May 2020 09:57
    #21
    Anonym (Fia) skrev 2020-05-28 18:18:55 följande:

    Tyvärr misslyckades du med att förstå en hel del av det jag skrev så det är nog inte så stor idé att bemöta igen det mesta av det då det fanns med i mitt ursprungliga inlägg.

    Däremot kanske jag ska bemöta dina förutfattade meningar om mig. Även om jag har jobb idag (där det hör till mitt jobb att ha koll på det här med akassa) har jag tidigare varit långtidsarbetslös, både med och utan SIUS så jag vet mycket väl att det inte är särskilt roligt. 

    Att ingen annan påpekade den felaktiga sammanblandningen mellan fack och a-kassa beror nog mest på att de flesta tyvärr inte har kunskap om hur särskilda de är och enligt lag ska vara. De har dessutom skyldighet att vara så tydliga med detta att sammanblandning inte kan ske, något som är väldigt tydligt att de misslyckas med. 


    Men frågorna han ställde dig kan du väl svara på,du som har koll på a-kassa? Har vart med om följande ,,,

    Jag har mejlat "min" a-kassa med en del frågor gällande stämpling och ersättning,som gäller mig,och vad fick jag för svar? De hade inte tid att hjälpa mig utan tar bara "uppdrag",alltså svarar bara på sånt de kan få en vidare utredning på just nu!!

    Men de är ju klart,,de lägger ju ned sin tid på nyinskrivna,de måste ju ut i arbetslivet fort igen,,eller?

    Tycker det är lite tragiskt när man som "illröd" röstare inte kan acceptera att det skett en panikåtgärd ,som liksom de flesta andra "krispkt" , inte fungerat som de lagts fram.

    Fack och a-kassa kommer i framtiden bara gynna höginkomsttagarna,med tanke på alla tokiga åtgärder som gjorts och kommer att göras.
  • Anonym (Jösse­s)
    Tue 16 Jun 2020 14:01
    #22

    Mer idiot förslag från några av våra kära politiker,,,,

    Först ser de till så alla nyarbetslösa får egen gräddfil in i systemet,och som en del här försvarar och tycker det är jättebra för då kommer de ut i arbete fortare.

    Vad tycker de nu när nästa idiot förslag läggs fram??

    Snacka om att kasta pengarna i sjön,,,????????????????????

Svar på tråden Varför vara med i facket,lägg ned arbetsförmedlingen