Inlägg från: Lisa says |Visa alla inlägg
  • Lisa says

    När och hur fick ni veta om graviditeten?

    Vi hade försökt nästan 1,5 år, precis påbörjat infertilitetsutredning. Läkaren hade satt upp en tid för att spola mina äggstockar, och jag var rädd och tyckte det var asjobbigt och ville så gärna slippa blanda in andra människor i alltsammans.
    Det var en lucka kvar, en ägglossning, innan den där fruktade spolningen. Jag sa till min sambo att nu gör vi ett sista seriöst jävla försök själva. Tog ägglossningstest för att vara säker och så hann vi med tre bra omgångar på knappt 1,5 dygn, och några till under dagarna efter för säkerhetsskull.
    Mindre än en vecka senare visste jag att jag var gravid. Kunde inte äta pannkakorna på jobbet, kunde knappt titta på dem, och allting luktade så himla starkt omkring mig.
    Tog graviditetstest en vecka före beräknad mens, men det visade negativt. Fast jag visste innerst inne ändå. Jag älskar ju pannkakor! Och brösten gjorde ont. Vi pratade försiktigt om det hemma men vågade inte tro så mycket. Tog ett till test en lördagmorgon några dar senare och det var positivt! Sprang in till sambon som låg kvar i sängen och väntade.
    Det var två dagar innan spolningen och jag var så sjukt nöjd när jag kunde ringa läkaren och avboka tiden!
    I början av hösten ska bebisen komma. Världens största äventyr.

Svar på tråden När och hur fick ni veta om graviditeten?