Inlägg från: Anonym (Kerstin) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kerstin)

    Acceptabel kjollängd på kontor?

    Lillarapunzel skrev 2020-05-10 00:53:28 följande:

    Tack för svar! :)

    Gör alltid allt för att inte framstå som stötande på något sätt. Är alltid helt osminkad, har mitt långa hår uppsatt i stram knut eller hästsvans nedstoppad innanför skjortan, BH som får min något större byst att se mindre/mer diskret ut, skjortan knäppt till översta knappen, kavajen knäppt utanpå och loafers alternativt diskreta boots av mörk färg på fötterna. Så även om jag i denna ekvation byter ut mina hellånga, mörka kostymbyxor mot en mörk kjol av figurnära, men ej tajt modell som slutar mitt på vaden, med ett par mörka strumpbyxor under, skulle du fortfarande anse det som okej? :) 


    Klär sig de andra kvinnorna likadant? Har företaget denna klädkod eller är det du som valt att klä dig så? Trodde faktiskt att dem flesta arbetsplatser hade en mer avslappnad stil nu.
  • Anonym (Kerstin)
    sextiotalist skrev 2020-05-10 09:52:20 följande:
    Det är min erfarenhet också. Har observerat att även på banker så har man släppt mycket.

    Ok, jag är inom teknik så det kan vara skillnad. Finans och juridik kan vara mer strikta.
    Håller med dig att det överlag blir alltmer vanligt att lätta på klädkoderna.

    Jag jobbar inom socialtjänsten och här är det mer eller mindre valfritt vad man har på sig. Dem flesta har jeans, kjol eller klänning. Till sommaren blir det säkert kortare längd på kjol eller klänning, jag brukar ha knälängd och trivs med det.
  • Anonym (Kerstin)
    Lillarapunzel skrev 2020-05-11 15:46:11 följande:

    Kortare kjol än till strax under knäet, några mängder smink eller urringat skulle inte falla mig in att ha oavsett vad. Det är liksom så totalt utanför min comfortzone. Speciellt i kontexten sett att det ändå ska vara allmänt propert. 

    Däremot borde jag kanske våga ta ut svängarna lite mer iaf. Våga byta ut de mörka kostymbyxorna mot en strax-under-knäet-lång kjol, lämna kavajen hemma eller ha en lite roligare frisyr än stram knut. :)


    Sedan finns det ett mellanting mellan lite smink och mängder med smink, en diskret sminkning funkar oftast. Kul att du kommer prova att ta ut svängarna lite!
Svar på tråden Acceptabel kjollängd på kontor?