Inlägg från: Anonym (undrar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (undrar)

    Ge dyr present gemensamt, hur lägger man upp det??

    Anonym (Florence) skrev 2020-05-19 11:57:00 följande:
    + 1 här.

    12 år är ingen speciellt födelsedag alls. Aldrig någonsin varit med om det, att någon, inte ens den mest överbeskyddande mamma/pappa har påstått det i min omgivning. Skulle någon motivera varför jag skulle lägga en massa extra pengar på present av den anledningen 12 år fyller "ett helt dussin" som ts säger, hade jag nog skrattat rakt ut. Ingen använder ens knappt begreppet "dussin" idag.

    Istället så har det varit
    1 år - första födelsedagen för första gången någonsin
    Första julen
    7 år - skall börja skolan, även om detta urvattnats lite i och med sexårsverksamheten och det inte längre är lika tydligt exakt när den "riktiga skolan" tar vid efter förskolan.
    13 år - tonåring
    Konfirmationen
    Slutar grundskolan (men då firas just examen och inte 15 års dagen). Sweet sixteen som ts nämner vet jag ingen som firat någonsin, med undantag för i amerikanska tv-program.
    18 blir myndig.
    Om andra väljer att fira 13 som en stor sak (vilket jag faktiskt inte varit med om riktigt), så väljer vi att uppmärksamma 12 år, just för att tajmingen passar denna önskning. Sedan gör vi tydligt att det inte finns andra förväntningar innan kanske 18-årsdagen.

    Ok? Alla med på noterna?
  • Anonym (undrar)
    sextiotalist skrev 2020-05-19 12:11:18 följande:
    Ts vill inte inse att hon är rätt ensam i hennes tänk.

    Tur att hon har några släktingar som låter henne hållas

    Nu finns nog en och en annan i de flesta släkter som har samma tänk. Men de brukar inte få igenom sina idéer
    Det ni itne verkar VILJA ta till er är att jag förklarade redan för flera dagar sedan tydligt förklarat att jag HAR HÖRT VAD NI SAGT och jag har också ändrat kommunikationen gentemot släkten. 

    Hur ni missat det är för mig obegripligt. Som sagt, ni tycker väl att det är roligare att bara hacka på mig.

    Ni verkar också vara sura (avundsjuka?) för att flera i vår familj ändå väljer att stödja vår idé (just en idé, inget tvång) att göra 12-årsdagen lite speciell - mest för att det ska bli tydligt för vårt barn att detta inte är en ny norm vad gäller presenter, utan att väldigt speciellt undantag. Om ni vill sura, gör då det. Men ni behöver inte upprepa saken här flera gånger - det rinner ändå av mig som vatten på en gås, för jag vet att ni är dels grälsjuka, och avundsjuka, och dessutom har ni itne all information :)

    Nu tackar jag för mig!
  • Anonym (undrar)
    Anonym (?) skrev 2020-05-19 12:34:02 följande:
    Ni väljer att göra 12-årsdagen till "något man firar lite extra" för att det passar med att barnet "behöver" utrustning för 8000 kr?
    Vad händer när han byter sport och behöver något annat dyrt om ett par år? Kanske 14-årsdagen är extra viktig för det är exakt 2 år innan "sweet sixteen"?

    Det verkar dock uppenbart att du inte kommer ändra inställning till att pengar är sättet man visar kärlek. Har du fortfarande planer på att straffa dem som inte vill ge så dyr present, med att hjälpa dem mindre i framtiden?
    Jag svär på att du också skulle reagera på det sättet, släkt eller itne. Är helt övertygad. Har man gett fina presenter OCH STÄLLT UPP till tusen, och sedan får ett å trist bemötande som vi fått, så ja, självklart blir det så att vi i framtiden kommer behandla dem så som de behandlar oss!

    Behandla andra som ni själva vill bli behandlade, liksom.

    Ska ni börja gaffla om detta nu? *poppar popcornen och väntar med spänning på alla som plötsligt tycker att vi ska fortsätta ge dyrare presenter samt vara oavlönade småbarns-barnvakter, olja altaner, annat ströjobb åt dem GRATIS*
  • Anonym (undrar)
    Anonym (?) skrev 2020-05-19 12:34:02 följande:
    Ni väljer att göra 12-årsdagen till "något man firar lite extra" för att det passar med att barnet "behöver" utrustning för 8000 kr?
    Vad händer när han byter sport och behöver något annat dyrt om ett par år? Kanske 14-årsdagen är extra viktig för det är exakt 2 år innan "sweet sixteen"?

    Det verkar dock uppenbart att du inte kommer ändra inställning till att pengar är sättet man visar kärlek. Har du fortfarande planer på att straffa dem som inte vill ge så dyr present, med att hjälpa dem mindre i framtiden?
    Vi har faktiskt gett dem en dyr barnvagn GRATIS!! Och massa annat som vår son växt firån. Hur mycket har de inte tjänat på det? Plus bjudit dem på ditten och datten över åren, gett jättefin bröllopspresent osv. Det har verkligen blivit klart för oss att vi verkligen inte blivit behandlade bra tillbaka! 
  • Anonym (undrar)
    Anonym (abc) skrev 2020-05-19 19:22:27 följande:

    En fråga. Är det så att alla de som fått den här frågan också är bjudna på kalas? Eller har de bara fått ett plötsligt utskick om att hjälpa till med present?


    Naturligtvis är de bjudna på ett kalas
  • Anonym (undrar)
    EvilNala skrev 2020-05-19 18:20:05 följande:
    Fast man ger inte saker med innebörden att mottagaren står i skuld och är skyldig er dyra presenter. Du lär få äta dina popcorn själv eftersom ingen håller med dig i tråden. Varför gör ni en massa saker ni inte vill då?
    så har vi inte tänkt heller, att de står i "skuld". Men det betyder inte att man inte blir fundersam när man nu tänker på situationen och plötsligt inser hur skevt allt varit genom åren...
  • Anonym (undrar)
    EvilNala skrev 2020-05-19 18:17:16 följande:
    Det visar ju enbart att din umgängeskrets också består av snåla egon som tror att deras bortskämda barn är något speciellt för andra än deras föräldrar :)
    Så kan man tolka det, om man nu väljer att tänka negativt om andra människor. En hobby för många här på FL.

    Andra kanske kan tänka att ni faktiskt inte har all information, OCH inte överhuvudtaget vet vad vi är för människor! 
  • Anonym (undrar)
    Anonym (realitycheck åt ts) skrev 2020-05-19 17:45:25 följande:

    Kan inte någon bara stänga tråden Jag blir ju dummare för varje inlägg jag läser från TS.

    Om ni vill köpa en fin present för 8000 åt ERT barn, så får ni väl be att övriga som ska ge present skickar pengar till er enligt vad dem tycker är rimligt, sen får ni väl stå för resten själva.

    I vår familj så brukar vi lägga 300 per familj på en vanlig födelsedag, vilket betyder att vi oftast går ihop till något större och roligare. 

    Sen kan jag tillägga att vissa i vår släkt tjänar riktigt ordentligt mer, vi pratar förmodligen minst 3-4 gånger mer än mig (och jag tjänar inte dåligt) men det finns INGEN i vår släkt som utgår från att hen ska ge mer än resten bara för att hen kan.


    Exakt så har vi gjort nu. Hur är det med läsförståelsen?

    Kan ni inte bara sluta skriva, ni hjälper ändå inte!
  • Anonym (undrar)
    EvilNala skrev 2020-05-20 10:42:31 följande:
    Det räcker att läsa vad du skriver så ser man vilken typ av människa du är
    Ush vad dömnade du är! Otäcka människa... Tror du det räcker med att höra min åsikt om EN sak för att avgöra vad för slags människa jag är ?!!? Nåväl, då dömer jag dig rätt tillbaka; att ha mage att skriva en sådan sak betyder att du är definitivt ointelligent, sjukligt ytlig, bråkig, och allämt ohyfsad! 
  • Anonym (undrar)
    Anonym (?) skrev 2020-05-20 11:43:50 följande:
    Du höjde o inte direkt nivån på dina inlägg.
    Är det verkligen mitt ansvar, när ett 20-tal människor ägnar sig åt ren smutskastning? Knappast... !!!

    Enda anledningen till att jag överhuvudtaget svara är för att annars så har "TS försvunnit" och då är man minsann ett troll!!!

    Nej, fy för människor som fördriver tiden här. Jag fick iaf ingen hjälp, och jag tar inte åt mig av 'dömande' från människor som faktikt mest bara verkar vara avundsjuka.

    Så nu tror jag TS får försvinna... eftersom ni inte verkar ha den goda smaken att lägga ner den här diskussionen! Så får ni väl tro att det var en troll-tråd då.
  • Anonym (undrar)
    EvilNala skrev 2020-05-20 12:25:41 följande:
    Att anse att omgivningen är snåla för att de inte lägger sjuka summor på ert barns födelsedagspresent visar att man är ett girigt ego. Det har du bekräftat fortsättningsvis i hela tråden trots att precis alla tycker att det är ett sjukt beteende. Tänk, det låter precis som att du beskriver hur du själv uppfattas genom alla dina inlägg i tråden :)
    Visst - om man blundar för det fakta att jag gett flera exempel på vad vi gör för andra människor! Vilket kostat både tid och pengar. Vi är väldigt generösa människor. Men det räcker med att vi själva och de som känner oss vet detta! Inte FL-medlemmar som läser inlägg lite "selektivt" (minst sagt)
  • Anonym (undrar)
    Virriga Vera skrev 2020-05-20 13:27:40 följande:

    Om alla i tråden svarar lika och du menar att du är missförstådd och att de som svarar saknar läsförståelse, vilket är mest troligt att du uttryckt dig luddigt eller att  99% faktiskt inte förstår skriven text?


    I det här fallet, att majoriteten som hänger här på FL har det tråkigt i sitt vanliga liv och gillar att provocera....

    Jag HAR HÖRT vad folk har skrivit om att man måste tydliggöra att det är frivilligt att vara med på presenten och att föräldrarna ska vara beredda på att ta största bördan (vilket jag faktiskt aldrig menade att vi inte hade i bakhuvudet). Detta har jag tagit till mig och ändrade kommunikationen mot släkten - detta är en sak som alla här velat förminska! Av någon konstig anledning?

    Sedan finns en grupp här som tycker att summan är orimlig (ok? Vi har väl olika standard då), och att vi är "snåla". Det skrivs inlägg på inlägg där folk verkligen vill kalla mig det ena eller det andra skällsordet - och jag tänker inte ta åt mig.
  • Anonym (undrar)
    Anonym (realitycheck åt ts) skrev 2020-05-20 14:49:14 följande:
    Fast nä nu ljuger du.

    Du sa tidigare att ni bad folk ge mellan 1000-2000 kronor. Ni satte alltså ett spektrum åt andra, ett spektrum som är väldigt högt för en individ utanför den direkta familjen.

    Jag menar att ni borde inte nämnt en siffra överhuvudtaget.

    "Tja, vi tänkte spara ihop till en present åt X så ni kan väl Swisha det ni hade tänkt ge för så lägger vi mellanskillnaden och ger presenten från hela släkten"

    Busenkelt.
    Ja, så skrev jag tidigare - väldigt mycket tidigare. 

    Här är en "reality check" åt dig: läs hela tråden om du vill vara näsvis!
  • Anonym (undrar)
    viseversa skrev 2020-05-21 19:08:35 följande:
    Ts ville ha medhåll i hur hon tänbkte. Ingen höll med ts. Ts blev ledsen i ögat och klorna ut. 
    Fast det stämmer ju inte? Jag ville inte ha 'medhåll', utan bad om tips. Läs min trådstrat så kanske det klarnar.

    När jag blivit irriterad har det varit över att folk inte kan hålla sig till ämnet, utan hottar på alla möjliga "storys" för att roa sig själva... Väldigt tröttsamt
  • Anonym (undrar)
    Anonym (Florence) skrev 2020-05-21 11:39:00 följande:
    Jag hoppas att någon i ts släkt hänger här på familjeliv........
    De har läst detta. Vi har diskuterat det tillsammans. Och har liksom jag förfasats över hur uttråkade männikor roar sig med att med flit misstolka och överdriva saker och ting...

    Den diskussionen ledde också till att de avigt inställda ändrade sig! De förstod vårt perspektiv bättre, efter att ni dragit hela diskussionen in i absurdum. Så jag kanske borde tacka er?

    Nu är det så att 6 familjer/par bidragit med mellan 800 och 1200kr var, och vi föräldrar betalar återstående 1875kr - om det intresserar :)
  • Anonym (undrar)
    Anonym (Florence) skrev 2020-05-21 11:48:21 följande:
    Haha, tack för dagens skratt. Ts skulle säkert kunna knåpa ihop någon absurd motivering om 4-års dagen också som "speciell dag" ("sista året innan x skall börja i den stora förskolegruppen", "första året som x kan börja köpa kläder på småbarns avdelningen, för lite större småbarn" eller något liknande).
    Vad fick du ut av att skriva det där?

    Mår du bra? Är du en bra person?
  • Anonym (undrar)
    Anonym (A) skrev 2020-05-25 12:41:05 följande:
    Nu är det så att 6 familjer/par bidragit med mellan 800 och 1200kr var, och vi föräldrar betalar återstående 1875kr - om det intresserar :)

    Fint att det ordnade sig ts.
    Även om jag inte höll med dig i ditt resonemang ang snålhet så blev det otroligt hetsigt i tråden och det ställer jag mig inte bakom. 
    tack!
  • Anonym (undrar)
    Anonym (x) skrev 2020-05-25 13:00:55 följande:
    De tyckte väl synd om er
    Förr eller senare kommer detta att bita er i svanse
    Detta är något du hoppas på förstår jag? Det säger mer om dig än vad det säger om mig...

    Kan igen påpeka att du inte känner mig överhuvudtaget. Du vet inte hur vi är som människor och hur generösa vi varit mot alla runtomkring oss. Våra släktingar har själva nu sagt att de vet att de får igen detta med råge - eller att de faktiskt redan fått det, och att jag helt ska ignorera vad galningar skrivit här. Det är inte jättelätt, men jag försöker
Svar på tråden Ge dyr present gemensamt, hur lägger man upp det??