Forum Hus - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Han bor hemma hos mamma

  Tor 21 maj 23:48 Läst 0 gånger Totalt 4 svar
  Tor 21 maj 23:48

  Jag har en underbar partner som jag älskar och vill leva resten av livet med. Han är 30 år o bor hemma hos sin mamma, när vi började träffas hade han nyss flyttat dit efter att han sålt sin lägenhet. Tanken va att han skulle köpa ny lägenhet, men de blev liksom aldrig av och min lägenhet trivs han inte i. Han kommer ofta med nya idéer om vad han ska göra, hyra lägenhet, köpa, bygga hus och hit o dit. Nu köpte han en tomt som ligger mitt ute i ingenstans, han frågade mig vad jag tyckte om tomten och gav svaret att jag har aldrig varit på stället så kan inte säga om jag skulle trivas. (Har inga problem att bo lantligt men de finns en gräns) De är hans pengar o hans dröm och vill självklart han ska göra det han mår bra av. Jag är uppvuxen på landet o vet hur tufft de är är de inte finns bussar, skolskjuts osv när man sedan skaffar familj, hatar att va så beroende av en bil och att få skjuts/ge skjuts. Nu är han irriterad på mig när jag tagit upp detta o förklarat hur jag känner inför tomten och att han får va beredd på att jag inte kan se mig själv bilda vår familj där. Han tycker de är sent o komma o säga de nu och säger då att de är hans egna ställe som han bygger på och resten får vi lösa? De känns som att han har lite svårt för tvåsamhet? Kan inte planera mer än nån dag framåt och oftast hamlar jag sist på listan. Man ska väll kunna ha en sådan diskussion om framtiden? Han tycker jag är negativ när jag tar upp o frågar Hur ska vi göra? hur ska bo?vad hade du velat? Det känns som relationen står helt still och vet verkligen inte vad jag ska göra nu? Skulle jag varit ännu mer tydlig när han frågade vad jag tyckte? Jag är jue inte perfekt jag heller. Nån som har tips och råd? :(

 • Anonym (Nn)
  Visa endast
  Fre 22 maj 00:43 #1 +2

  Hur länge hade ni varit tillsammans när han köpte denna tomt?

  Jag tycker, precis som du skriver, att han verkar ha svårt för tvåsamhet. Det låter helt sjukt att han går och köper en tomt där han ska bygga ett hus och sen förväntar sig att du ska vara helt med på det tåget och bara vilja flytta in!!??

  Dock kan jag förstå att han sålde sin lägenhet och hade någon form av vision att göra någon typ av affär också kom du in i bilden och då förändrades det hela men han körde på ändå... men ah nä jag hade inte accepterat att någon annan skulle besluta vart jag skulle bo. Ni ska ju vara två om den saken såklart! Och jag gillar inte heller att han ska gå och köpa tomt och bygga hus som han ska äga ensam och inte låta dig äga nått?

  Du har absolut inte gjort nått fel här, synd bara att tomten redan är köpt och att ingen tog en mer allvarlig konversation om det innan.

  Jag hade antagligen inte stannat i en relation där en person kör över mig så extremt... Jag tycker har ska sälja tomten och därefter får ni gemensamt hitta nått som passar er båda!

 • Anonym (Kvinn­a 39)
  Visa endast
  Fre 22 maj 06:42 #2
  Tacolover1 skrev 2020-05-21 23:48:05 följande:

  Nu är han irriterad på mig när jag tagit upp detta o förklarat hur jag känner inför tomten och att han får va beredd på att jag inte kan se mig själv bilda vår familj där. Han tycker de är sent o komma o säga de nu och säger då att de är hans egna ställe som han bygger på och resten får vi lösa? De känns som att han har lite svårt för tvåsamhet? Kan inte planera mer än nån dag framåt och oftast hamlar jag sist på listan. Man ska väll kunna ha en sådan diskussion om framtiden? Han tycker jag är negativ när jag tar upp o frågar Hur ska vi göra? hur ska bo?vad hade du velat? Det känns som relationen står helt still och vet verkligen inte vad jag ska göra nu? Skulle jag varit ännu mer tydlig när han frågade vad jag tyckte? Jag är jue inte perfekt jag heller. Nån som har tips och råd? :(


  Ja visst är det för sent att du kommer nu och klagar ;) men då visste du faktiskt inte att han skulle gå och köpa en tomt hux flux! Så snarare är det för sent för honom att klaga när han inte ens involverade dig i processen!

  Han verkar impulsiv med stora luftslott. Det är väl bättre han flyttar från sin mamma innan han börjar planera mer för framtiden, eller ska han bygga ett eget hus då på den där tomten?

  Ja, den där tomten är hans problem och har inget med varken dig eller er att göra. Ska ni bo ihop ska det ju vara på ett ställe där ni båda trivs och kommit överens om.

  Hur länge har ni varit ihop? Klart man ska kunna fråga om framtiden! Det är inte att vara negativ, det är att vilja veta var man står!

  Tydlighet är alltid bäst, men med vänlighet.

  Var står ni nu? Två saker behöver ju komma fram här, vad du vill och vad han vill, och sedan får ni se om era tankar går att kombinera.
 • Anonym (??)
  Visa endast
  Fre 22 maj 07:56 #3

  Hade han alltså inte sagt något om tomt till dig innan han köpte? 
  Eftersom du visste om att han tänkte göra något för att inte bo hos mamma hela livet, så bör det ha kommit upp? Eller var det verkligen så hux flux så att du inte visste något alls? 
  Jag tänkte om ni hade pratat om vilka områden man kan tänka sig osv, så att han hade en bild av att det området skulle vara något för dig också? 

  Oavsett vad så blir det klantigt just med tomt och husbygge, om man tänker sig att dela livet tillsammans och bara den ena har tagit beslutet. Det är ju enklare med en hyreslägenhet som man snabbt kan säga upp om planerna ändras. 

 • Anonym (Sara)
  Visa endast
  Fre 22 maj 08:13 #4

  Det är jättesvårt att avgöra om du sa till för sent och han har rätt att vara sur för det, men oavsett borde ju det vara övergående.

  Nu har du ju i alla fall kommit fram till att du inte vill bo på landet och så får ni ju gå vidare utifrån det.. Vill han fortsätta attbygga sitt drömhus gör han det med vetskapen om att du inte kommer vilja dlytta in (var tydlig med det) och att ni får vara särbos tills ni kommer fram till en annan lösning som passar båda bättre.

  Sen aldeles oavsett o det är en p,ats som du trivs på eller ej så är ju hans förhållningssätt märkligt. Varför skulle du vilja bo på " hans egna ställe"? Varför ska det inte vara "ert eget ställe" som du är involverad i om tanken är att ni ska bo där tillsammans? Det låter ju som han kör sitt eget race. Det kan han förstås göra men inte med förutsättningen att du bara ska hänga på hans drömmar.

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll