• Lillamiia

    Ivf Maj 2020

    Sussna85 skrev 2020-06-08 21:12:06 följande:

    Jo, lite surt är det att inte få nått tillbaka med tanke på resväg och meck med båtar och dyl. Men nu får jag sluta gräma mig och hoppas på nästa gång med bättre tur!

    Har läst på dock och ibland följer den här fragmenteringen med i varje försök tyvärr i olika grader...och kliniken kunde såklart inte heller garantera nått när jag fråga.

    Som biologen sa, detta första försök i ivf är lite som en provomgång.

    Men jo, 7 dagar, nästan en bebis juh! Hehe

    Men det var skönt att de ringde och uppdatera varje dag ändå.

    Det finns ju olika uppfattningar från olika kliniker med vad som är bäst har jag märkt, endel menar ju på att ett litet embryo har det bättre att dela sig vidare i sin rätta miljö, livmodern, och odlar gärna 2.3 dagar

    Medans andra menar på att det det motsatta.

    Det finns ju en klinik i Falun som alltid odlar 5 dagar till blastocyst och tror så stenhårt på att det är bäst att man får pengar tillbaka om man inte blir gravid.


    Fin inställning du har ja nästan en bebis när de gått sju dagar! Får man ändå se som positivts.

    Ja svårt att veta om de händer igen då du inte har något att jämföra med än. Ja hoppas att detta var den enda gången!

    Ang kliniken du sa, ja hör också de sägs väldigt olika men jag vet inte, dom borde ju veta vad som är bäst, dessa är ju experter!
  • Lillamiia
    Sussna85 skrev 2020-06-09 15:42:28 följande:

    Lillamiia: Du har inte hört nått från kliniken?


    Nej dom har inte hört av sig. Vet inte om det är positivt eller negativt
  • Lillamiia
    Sussna85 skrev 2020-06-09 20:09:13 följande:

    Borde väl vara positivt om de sa att de bara hör av sig om nått inte står rätt till? :)


    Dom bestämde direkt att insättning bor på dag 2 om dom inte här av sig och vill odla längre. Något säger mig att många av äggen dött ut och de finns kanske bara en eller ingen alls därför har dom inte hört av sig. Det känns mer positivt om dom ska odla längre för att se vilket ägg som har bäst chans att bli en bebis av, och i så fall skulle dom ringa om dom vill sätta in senare. Något bara jag känner på mig
  • Lillamiia

    Och det beror på att man inte fick ut så många ägg, så man sätter in på dag två Istället för att långodla dom om jag förstått rätt

  • Lillamiia
    Missempi skrev 2020-06-09 21:23:50 följande:

    Halloj! Tror vi går på samma ställe! , jag fick ut 5st . De bestämde dag 2 eftersom det inte va så många. Jag kom på dag 2 och gjorde insättning. å de sa att 3 odlas vidare. Fick sen brev att ett hade gått till frysen. Jag var inte så hoppfull att mitt tvådagars hade klarat sig i mig. Men det har det tydligen! Om de inte ringer så finns det ägg när du kommer dit! :) håll hoppet uppe! Jag vet att de är svårt men de kan gå bra också! :)


    Åh gör vi?! Sophiahemmet? Grattis vad kul för dig! När har du gjort ivf? Nyligen förstår jag om ja läser din text? jag blir glad för din skull men vill inte hoppas för mkt. Är såklart tacksam över att det för över huvudtaget fanns ägg att hämta. Det hade kunnat vara noll. Jag får vara glad. Får se vad dom säger imorn har du också pcos? Hur mkt dos fick du av gonal f? Vilket härligt hopp man får när man läser sånna här historier
  • Lillamiia
    Missempi skrev 2020-06-09 21:43:24 följande:

    Yes! :) ja gick in i vecka 7 idag :) nej jag vet, det är skit jobbig process med tankar fram och tillbaka! Nej ingen pcos, bara oförklarligt. Jag tog 150mg, vad fick du?

    Tack! Glad jag blir att kunna ge hopp! :)


    Okej!! Vad spännande har du fått gå fler kontroller pga ivf? Jaså, jobbigt att inte veta vad det berodde på. Jag fick ta 112 sen höjde dom dosen tre dagar till 125. Tog sprutorna i tolv dagar tror jag, räknar då inte med ovitrellen. Vi med pcos är lättstimulerade så kan lätt bli överstimulerad om man får för mkt. Berätta lite om hur de gick till från att du gjorde äggplocket tills nu
  • Lillamiia
    Missempi skrev 2020-06-09 22:13:10 följande:

    Vad menas med flera kontroller pga ivf? :)

    Ja de har vart jobbigt, vi har försökt i 2 år. Vi går privat med de gör ni också va? Gick på 150hela vägen å redan från början så sa dom att de va 6 blåsor, så visste att de inte kunde bli fler. Tyckte ändå det var lite och frågade om det inte var lite, hon sa att det var på nedre skalan men att de haft personer som haft en eller två som fått barn! Och det är sant!, det är en fungerande man vill ha!

    Äggplocket gick bra! Fick bra med bedövning fast jag grät lite på slutet av smärta och att det är en känslig situation också. Men mindre ont än spolningen tyckte jag. Insättningen gick bra! Man får först gå in i ett rum å prata med läkaren hur det ser ut med alla ägg å man får med sig ett kuvert med instruktioner å gravtest. Sen gick insättningen fort, filmade embryot å sen satte det in det å kollade sen med ultraljud att de satt på rätt plats,filmade de också ;) sen var det klart! Gick väldigt fort! Sen gick på toan å kissade lugnt, de jobbigaste var nog att va så kissnödig! Haha. Mitt första tecken va att jag vart andfådd lätt å sen började molvärk på ruvardag 9, trodde jag skulle få mens dan efter så testade å det visade två streck! Trodde inte det var sant! Helt sjukt känns det! Sen fortsatte molvärken några dagar. Nu känner jag ingenting typ! Brösten har avstannat i att göra så ont. Börjar man bli orolig, men försöker ta det lugnt å väntar på vul! :)


    Nä men jag menar om du fått gå på extra ultraljud eller något pga att du gjort ivf? Om man jämför med någon som blivit gravid på naturlig väg eller hur man ska säga.

    Ja de är ju så känsligt.. kände mig också känslig flertal ggr men jag grät aldrig.

    Låter ju som att det gick bra och fort. Jag har förstått det som att man är där bara en kort stund under insättningen. När testade du första gången? Ruvardag 9, vilken dag skulle man säga att det var då efter ÄL? ÄL+9? Sorry om ja låter trög haha. Ja det är alltid spännande rätt veta hur andra har uppfattat symtom och så långa vägen. Bra att du försöker va lugn mitt i det hela och situationen.
  • Lillamiia
    Missempi skrev 2020-06-09 22:46:11 följande:

    Nej jag har inte gått på extra än utan väntar på mitt vul i vecka 8 som ingår i ivf. För att se om det sitter rätt :) hoppas på att se hjärtat såklart! Annars är det väl inget där :(

    Testade första gången ruvardag 10, äl 12 blir det om det är 2 dagars :)

    Och lycka till imorgon! Kommer gå superbra!!


    Ja okej då hänger jag med lite bättre. jag hoppas såklart för din skull att det är okej med ditt lilla pyre där inne och att det växer dom det ska! Tack så jättemycket!! Jag vill så mkt att det ska bli något nu.
  • Lillamiia
    Missempi skrev 2020-06-09 23:06:31 följande:

    Tack snälla!

    Håller tummarna här å hoppas för dig!! Skriv imorrn hur de gått! :)


    Det ska jag göra!!
  • Lillamiia

    Nu kan jag säga att jag vet hur det känns... av sex ägg blev ett befruktat, men tyvärr delade sig den inte så får inte ens ett ägg insatt. Inga ägg blev alltså bra och försöket blev misslyckat. Är helt förstörd just nu

Svar på tråden Ivf Maj 2020