Inlägg från: Anonym (Japp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Japp)

    Vem tänker dom ska ta detta nya vaccin? Jag tänker då f*n inte ta covid-vaccin förrän jag sett biverkningarna. Hur tänker ni?

    Anonym (Riskgruppare) skrev 2020-05-31 16:04:17 följande:
    Är det en massa barn som dör av säsongsinfluensan? Det borde ha stått om i så fall, att barn dör är ju värre än om äldre dör.

    Jag har inte fått influensa på flera år. Antingen beror det på influensasprutan, att jag trots allt har ett någorlunda immunförsvar eller på ren tur. Tror att jag skulle kunna överleva influensan. Men inte covid-19.

    Om man åker in på sjukhus av något annat kan man bli smittad av covid-19. Man kan också vägras att få sjukhusvård för att sjukhuset har fullt upp med alla covid-19 sjuka. De finns både på intensiven och på vanliga avd.

    Fler överlever i våra grannländer och i Tyskland, förnekar du det? De andra effekterna är osäkra och hur vet du att de överstiger de dödsfall covid-19 ger? Tänk om 60% blir sjuka, det blir 6 miljoner. Av dem dör 2%, det blir 120.000. Eller 1%, det blir 60.000. Lite spill får man ta, eller?

    Varken sjukvården eller äldrevården kommer att klara av flera år med covid-19. Sjukhuspersonalen är redan slutkörd. Alla äldre kommer att dö, de får ju inte sjukhusvård och inte heller någon sjukvård på äldreboendet.

    Nej, vaccinet kan inte komma fort nog. Och det ska förstås vara obligatoriskt för alla inom sjukvården och äldrevården att vaccinera sig.
    Är rätt övertygad om att personen är densamme som postar massor av konspirationsteorier i flera covid-trådar, med tillhörande youtube videos av David Icke. Varav flera handlar om att Corona är påhittat för att tjäna pengar på vaccin eller att regeringar spärrar in folk för att anskaffa sig makt.

    Inte mycket att ödsla sin tid på.

    Jag är frisk men kommer att ta vaccin främst av ren solidaritet, samt för att sjukdomen sannolikt är värre än biverkningarna.
  • Anonym (Japp)
    Anonym (influensa är värre) skrev 2020-06-04 16:39:13 följande:
    Sannolikheten, my friend. En ung person löper långt högre risk att dö i en bilolycka än av/med corona. En riktigt ung(under 24) löper högre risk att dö av influensa eller efter ett blixtnedslag än av/med corona. Därav blir det knasigt att basera ett stort beslut på att någon man gillade och hade något gemensamt med dog av något som är väldigt osannolikt.

    I övrigt så är Sveriges klassificering av Coronadöd som sagt väldigt inkluderande. Alla med ett positivt coronarest räknas. Oavsett var de dog eller under vilka omständigheter. Eftersom att en mycket hög andel av coronadöda hade flera med-dödligheter så är det svårt att säga om de dog av corona, om corona bidrog eller om de dog av sitt grundtillstånd. Alltså, skulle du ändå dö av din cancer om tre dagar, men råkade få corona så räknas du som coronadöd. Vi kör också coronapositiva mot dödsregistret. Alltså, har du haft coronoa, om du så bara snorade lite, men sedan går och blir uppäten av en björn inom 30 dagar räknas du som coronadöd. Kategorierna.är flytande således. Medan andra lönder som sagt räknar på andra vis, som Finland(där överdödligheten fortsätter stiga trots få coronadöda).
    Var finns informationen om att Finlands överdödlighet ökar? Jag har sökt men hittar inget om det?
  • Anonym (Japp)
    Anonym (influensa är värre) skrev 2020-06-06 14:53:55 följande:
    Det är dock inte bättre att göra något man VET är förödande(dvs lockdowns och karantän). DET finns det forskning på.

    Roligt att du nämner miljön. Funkar det inte att skrämma folk till lydnad med det ena så provar man nästa grej.

    Alla lider inte av lockdown. Jag som är introvert har aldrig mått så bra som under min självvalda karantän. Tänk på att vi introverta människor existerar med tack.  Om jag kunde skulle jag fortsätta med glädje i flera år till.

  • Anonym (Japp)
    Anonym (influensa är värre) skrev 2020-06-06 14:53:55 följande:
    Det är dock inte bättre att göra något man VET är förödande(dvs lockdowns och karantän). DET finns det forskning på.

    Roligt att du nämner miljön. Funkar det inte att skrämma folk till lydnad med det ena så provar man nästa grej.

    Sen rekommenderar jag att du ska läsa reportaget i Aftonbladet som heter spåren av Covid-19 innan du fortsätter minimera riskerna med viruset. Se om all vårdpersonal håller med om att det är som en vanlig influensa och att det bara är att gå ut och låtsas som att det regnar.


    Vad menar du med att WHO vill få det till dödligare/allvarligare än det är?

  • Anonym (Japp)
    Anonym (influensa är värre) skrev 2020-06-20 03:14:48 följande:
    Precis som med influensa, det är bara det att du inte får läsa om skador efter influensa. Sedan är en annan viktig faktor att det har varit en massa panikporr hela tiden. En vecka kör medierna på att sjukvårdspersonal dör i högar och sedan gör de inte det. Blodproppar hos unga med covid var slutet av världen en vecka tills vi inte längre hör om det(och det dessutom backats från dp mer och mer pekade på att det var lockdownen som gjorde det). Kawasaki skulle döda massa barn och kom sp helt klart från covid tills det inte gjorde de. Fridfulla protester mot lockdown(ofta till och med MED distansering) var grandma killing, medan BLM-upplopp praktiskt nog inte sprider viruset. Du om någon måste kunna se medias roll här och inte förlamas av obefogad rädsla.

    Du skriver det själv, "det senaste är"... Men du kan vara lugn kring hjärnskadorna. Nästa vecka kommer media att skrämma skiten ur dig med något annat. Moving on.

    Det har inte backats något om blodproppar av covid. Jag har läst flera medicinska undersökningar och rapporter från sjukhus där det beskrivs att de ger blodförtunnande i förebyggande syfte i svåra fall nu. Influensa och svininfluensa har mycket lägre dödlighet, svininfluensa låg på för övrigt på 0,06 %. Dom dödstal du ser på covid ( hittills) är resultatet av alla hårda restriktioner som praktiserats.

    För övrigt har jag haft mycket mer tid och möjlighet att träna under karantän vilket jag sällan orkar annars. Det finns alla möjligheter i världen nuförtiden att träna inomhus för de få länder som haft så hård karantän att de inte fått gå ut alls ( vilket är ytterst få). De flesta länder har rekommenderat promenader och träning men inte att umgås med folk. 


    Det har inte heller avskrivits att socialdistansiering tvåmetersregeln är av största betydande. Men något som vi med sannolikhet vet är att personer som du som sprider falsk information kan orsaka betydande fler fall, om någon tror på det du skriver. Tycker du inte att folk redan blivit sämre på socialdistansiering för att behöva uppmuntra det ytterligare?

  • Anonym (Japp)
    Anonym (influensa är värre) skrev 2020-06-20 03:38:54 följande:
    Exakt, för att du är mycket i stillhet. Lägg till uppeldad rädsla för att ta sig till sjukhus och att då söka vård för sent eller inte alls. TV:n är den enda räddaren...1894 kallar. Bokstavligen den här gången.

    Grejen med upploppen är att de inte skingras. Att de uppmuntras av medierna. Om du för en månad sedan var en grandma killer för att du tog ditt barn till parken.är du nu en hemsk nazist om du inte packar dig samman med tusentals andra på gatorna. Till och med läkare och forskare går ut och säger att det inte är så farligt att "protestera" och på vissa ställen får smittspårare inte ens fråga om en smittad upploppat sig. När till och med vårdpersonalen applådera upploppen.... You do the math.

    Tidigt visste man att covid inte var apokalypsen. På sina ställen degraderades covid som icke samhällsfarlig INNAN lockdown. Det man däremot visste var att lockdown var förödande. Det man visste var att ekonomisk kris leder till ökad ohälsa och död. Det är inte att tillämpa försiktighet.
    https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2020/05/propprisk-hos-patienter-med-covid-19-satter-press-pa-koagulationsexperter/

    T
    änk detta gäller Sverige där vi inte haft något utegångsförbud eller träningsförbud. Covid påverkar koagulationen i blodet precis som ebola , fast på motsatt vis.
  • Anonym (Japp)
    Anonym (influensa är värre) skrev 2020-06-21 09:05:06 följande:
    Och här i Sverige har människor inte påverkats av hysteri? Och håller dig i stillhet hemma. Dessutom föreligger propprisk vid alla sjukdomar som gör att man ligger och ligger. Det är inget unikt för covid.
    Du kanske borde läsa på innan du avfärdar att Thrombosis beror på Covid och sonika skyller det på karantän?  Nu syftar jag inte på media, utan medicinska undersökningar från olika länder. Det jag länkade dig ovan är inte vad du kallar skrämselmedia.

    I fall med Covid hittas mängder av små microproppar i lungor och andra delar av kroppen. Det är inte bara normala fall av blodproppar.

    Vad som är specifikt vid Covid är att immunförsvaret reagerar med en inflammatorisk process, vilket i en del av fallen blir en katalysator för en mängd kemiska ämnen släpps ut i kroppen. De kemiska ämnena påverkar bland annat att blodet att bli klistrigare. Vilket är den motsatta reaktionen till Ebola där blodet förlorar förmåga att koagulera.

    Visst, immunförsvarsreaktionen kan triggas av svårare influensor, men många är immuna eller vaccinerade mot influensor och därför sker rätt få fall, varav det vid Covid ökat betydligt.

    I vissa andra fall finns indikationer på att viruset direkt attackerar och infekterar endotelceller.

    Om du tycker det är ointressant med läkartidningar och medicinska undersökningar finns annan info som t.ex nedslående länkar. 

    Vidare är det givetvis problematiskt om folk inte rör sig alls, men om man inte bor på 10 m2 mitt inne i stan finns inga ursäkter att inte röra sig. Du vet att man kan träna inomhus också? Dessutom, i många länder ökade adoption och köp av hund stort under karatäntiden.

    "Particularly in severely affected Covid patients in critical care, where some of the more recent studies show that nearly half the patients have pulmonary embolism or blood clot on the lungs."


    He believes the number of critically ill coronavirus patients

    developing blood clots could be significantly higher than the published data in Europe of up to 30%.


    The professor's blood sciences team in the hospital has been analysing samples from patients showing how coronavirus is changing their blood making it much more sticky. And sticky blood can lead to blood clots.


    This change in the blood is the result of severe inflammation in the lungs, a natural response of the body to the virus.


    "In severely affected patients we are seeing an outpouring of chemicals in the blood and this has a knock-on effect of activating the blood clotting," says Prof Arya.


    And all this ultimately causes a patient's condition to deteriorate.


    According to thrombosis expert Prof Beverley Hunt, sticky blood is having wider repercussions than just blood clots - it's also leading to higher rates of strokes and heart attacks.


    "And yes sticky blood is contributing to high mortality rates," she says.

    https://www.bbc.com/news/health-52662065

    It is important therefore that the public as well as health care professionals be aware of this problem of blood clots in the lung whose severity is unique to COVID

    https://www.thehindu.com/sci-tech/science/blood-clots-in-the-lung-may-be-a-major-cause-of-covid-19-deaths/article31659757.ece

  • Anonym (Japp)
    Anonym (influensa är värre) skrev 2020-06-21 09:02:41 följande:
    Som jag sa innan, good for you. De flesta är däremot inte du. Människan är ett socialt djur som inte ska leva som många gör nu. Ohälsa, depressioner, självmord, missbruk, våld etc ökar i hela världen. Det gynnar inte direkt orken att träna...eller att ta hand om sig. Att bombarderas med hur absolut livsfarlig covid är plus att ofta tvingas använda mask(vilket inte funkar i bästa fall och dessutom kan göra en sjuk, särskilt i kombination med träning) gynnar inte att ta sig ut. Många bor dessutom i storstäder där det är svårt att ta sig ut i detta läget. Länder och områden med strikta karantäner har för övrigt ofta haft högst dödlighet och högst överdödlighet. Eftersom att lockdown med alla dess effekter dödar.
    Good for you?
    Jag flaggar inte för att införa karantän, utan invänder endast mot din ensidiga vinkling. Det finns många fler än mig som är introverta och tycker det är skönt, och andra som blir mobbade och mår dåligt av att behöva tvingas ut och socialisera. Det enda jag ber om är att inte dra alla människor över samma kam, tack. 

    En annan vinklad info. Länder med högre dödlighet har haft karantän för att 
    smittspridningen redan hunnit öka drastiskt innan införandet av karantän. Jämför med nordiska länder som var ute i god tid. Det är aningens enkelspårigt
    att jämföra med Sverige då de sannolikt haft signifikant högre dödstal av Covid om de anammat Sveriges strategi (vilket det också varnades för.) Få länder har liknande förutsättningar gällande ensamhushåll , befolkningstäthet och lyhördhet inför myndigheters  och regeringars restriktioner. Nu talar jag om Covid och inte andra orsaker, för det finns inga siffror och belägg att jämföra när åtgärderna redan är satta. 

    Bara för sakens skull är det bäst jag tillägger att jag med det inte påstår att det långsiktiga resultatet av att ha haft karantän är det minsta fördelaktigt. Jag tycker det är bättre att vara försiktig med att värdera resultat innan en pandemi är över.

    Du säger att man tvingas använda mask, men jag har ingen aning vilka länder man tvingas att använda mask när man är ute och tränar? Jag har vänner som bor i några olika länder som haft karantän,och i inget av dessa har man tvingats
    att använda mask bortsett från butiker och i lokaltrafik, och i många länder blev det inte lag förrän karantänen avslutats, vad jag hört.

    Om du har en lista över länder du tvingas ha mask överallt är det enklare att ta ställning till dina påståenden? 

    Vilka länder har degraderat betydelsen av att hålla avstånd? Vad folk gör och vad som är vettigt är skilda saker. Jag tycker att Tegnell återkommande
    påtalar hur viktigt det är att hålla avståndet, men du lyssnar säkert inte på FHM?
Svar på tråden Vem tänker dom ska ta detta nya vaccin? Jag tänker då f*n inte ta covid-vaccin förrän jag sett biverkningarna. Hur tänker ni?