Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Rädsla för att köra bil

    Har en släkting som tog ungefär dubbelt så många körlektioner som alla andra, men till slut satt det, hon körde bra sen. Hon var perfektionist med allt, så det kanske spelade en roll. Och så var hon envis, vilket hjälpte.
    Känner två män som har körkort men insett att dom är inte bra förare, så dom kör aldrig, fruarna kör. Fantastiskt att dom insett detta så dom inte riskerar sitt eget och andras liv.
    En tredje kille kraschade tre bilar, sen insåg han att han borde köra så lite som möjligt.
    TS du måste ju känna dig säker för att köra, testa att ta ett gäng lektioner, ofta går ju osäkerheten över då. Funkar det inte efter en lång tid, inse att köra bil kanske inte är din grej, alla kan inte bli bra förare. 

  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Ger nog upp) skrev 2020-06-14 19:53:57 följande:
    Tack! Det är första gången någon ser på det från den synvinkeln. Det enda jag får höra är tjat "Hur går det med körkortet? Ska du inte ta det snart?" eller "Är det inte dags nu?", "I din ålder har man körkort, punkt". Är 34.

    Det är ju det jag är orolig för. Att jag, genom min rädsla, ska skada mig själv eller andra. Men folk förstår inte, det är som att min rädsla inte är så farlig, lite "jaja men alla var nervösa i början, fortsätt nöta". 
    Håller med, det är bra att du känner efter, alla är inte lämpade för att köra bil. Visst, kämpa på och försök, men om det efter ett långt tag (vilket verkar vara fallet för dig) inte känns säkert, är ju det smartaste att ge upp. De killar jag känner med körkort som insett att de inte borde köra bil, är båda smarta, välutbildade etc, så har inget med tex intelligens att göra. Det är bara så att någonting gör att dom inte fungerar bra bakom ratten, och dom är smarta nog att inse det, och hymlar inte om det. Dom säger bara till folk att dom inte är så bra på att köra bil, så de överlåter det till någon som är bättre. 
    Alla har vi våra svårigheter. Har en smart kollega på jobbet plus två smarta kompisar som inte kan skillnaden på höger och vänster. Ingen höjdare när dom kör bil och någon instruerar om vägen. 
    Jag var alltid på top i skolan och vidare studier, men jag lyckades aldrig lära mig ett skolschema, vilket mina klasskompisar alltid visste efter en eller två veckor. Varje dag fick jag kolla vilken lektion jag hade härnäst, eller mina kompisar brukade berätta för mig. 
    Min son är intelligent och otroligt sportig. Av någon anledning lärde han sig cykla många år senare än sina kompisar, i alla andra fysiska aktiviteter var han en stjärna.
Svar på tråden Rädsla för att köra bil