Inlägg från: lingonrisig |Visa alla inlägg
  • lingonrisig

    BIM juli 2020

    Hej! Jag hoppar in här jag med. Vi har tänkt försöka oss på ett syskon till vår treåring, har precis slutat med piller och den här månaden blir första försöket. Första barnet blev till på andra ägglossningen utan skydd men utan att försöka aktivt. Nu är jag ju några år äldre så vi får se hur lång tid det tar. Spännande!

  • lingonrisig

    BIM juli 2020:

    Apoapo 5/7. 35, tredje barnet.

    Lingonrisig 7/7, 31 år, andra barnet

    entusiastisk 12/7, 31 år, andra barnet

    Trio2021 14/7, 28 år, tredje barnet

  • lingonrisig

    Jag är bara på äl+2 (enligt temp) men bim 5-7 juli någongång. Har kanske något kort lutealfas, men vet inte exakt när äl var eftersom tempkurvan kan vara lite svårtolkad. Enligt den plussade jag förra graviditeten redan på äl+7 men det vet jag inte ens om det är teoretiskt möjligt, så förmodligen hade jag äl några dagar innan tempen steg. Den här gången tänker jag testa tidigast nästa lördag, då är jag på äl+9 (bim-1/3).

  • lingonrisig
    ellie86 skrev 2020-06-27 16:45:08 följande:

    Tempen brukar väl vara som lägst när ÄL sker, först efter den varit så kommer hormonet som höjer tempen så man kan se det. Men det är ju inte lätt att tolka alltid för det!


    Ja precis men har en app som fyller i när ägglossning har varit utefter temp men tror den har fel och att min temphöjning tar lite tid på sig ????
  • lingonrisig

    Idag vaknade jag av extrema kramper i magen, alltså det kändes typ som förlossningsvärkar light. Har varit lite lite dålig i magen senaste dagarna också så kanske kan bero på det. Annars känns det inte som ett gott tecken att livmodern krampar när man vill bli gravid. Känns mest som missfallstecken? Är dock bara på ca äl+5 så ska väl inte oroa mig för missfall innan jag ens blivit gravid haha. Mvh Överanalyseraren

  • lingonrisig
    Kalatea skrev 2020-07-01 06:48:37 följande:

    Nu börjar oron av att inte lyckas denna gång heller. Vi försöker med första barnet och har försökt några gånger. Har BIM den 6/7.

    Jag har kort lutealfas, endast 9 dagar. Misstänker att det ställer till det. 

    Hur ser era lutealfaser ut ? 


    Jag har också 9 dagar lutealfas, men om ägget fästet tidigt är det tillräckligt. Jag blev gravid trots det förra gången. Håller tummarna för dig att det tar sig denna månaden!
  • lingonrisig

    [quote=80496976][quote-nick]SofieKristin skrev 2020-07-01 07:34:08 följande:[/quote-nick][/quote]

    Jag anar något här. Men det kan ta några dagar innan det blir starkare. Håller tummarna!

  • lingonrisig

    Fler som tempar? Jag började tempa innan första barnet för att få koll på cykeln, och insåg då att den är väldigt regelbunden men något kort lutealfas. Jag fick en ganska tydlig höjning efter ägglossning den här gången så är ganska säker på att jag är på äl+6 idag, och idag hade jag en kraftig dipp i tempen. Det brukar jag ju få när mensen ska komma men så här tidigt i cykeln har jag bara fått en enda gång förut och det var den cykeln jag plussade med första barnet. Tankarna går till den ökända implantationsdippen? Ingen aning om det är det som händer här men jag måste ju säga att det blev väldigt spännande nu att se om tempen skjuter upp imorron igen.

  • lingonrisig
    ellie86 skrev 2020-07-02 08:32:29 följande:

    Jag tempar! Började för ca 5 år sen först för att få koll på min cykel (som är oregelbunden) och som preventivmedel (hade också fast partner så hade det hänt så hade det hänt liksom), sedan körde jag temp och ÄL-tester för att planera en graviditet och det resulterade i sonen född april -19 :) Nu tycker jag att det känns mycket svårare att tempa lika noggrant som innan eftersom sonen väcker mig några gånger om natten, men har iaf fått en generell temphöjning nu efter ÄL. När jag blev gravid med sonen hade jag en diskret dipp, sen tyckte jag att temparna därefter blev ytterligare lite högre. Läste på som en tok om trifasiska kurvor men vågade väl inte hoppas för mycket. Var i alla fall gravid! :)


    Åh så spännande! Jag tycker tempen är så talande, det är rent fascinerande. Min temp gick upp idag igen men till samma nivå som innan. Min förra graviditet blev trifasisk på äl+10. Då hade jag redan plussat ett par dagar tidigare. Vore bra om jag kunde hålla mig från att testa till på söndag, äl+10, men vem vet haha.
Svar på tråden BIM juli 2020