Inlägg från: lingonrisig |Visa alla inlägg
  • lingonrisig

    BIM juli 2020

    Amidina skrev 2020-07-02 11:18:57 följande:

    Jupp, i några år nu så har rätt bra koll på hur min brukar se ut iaf. :) Och pepp pepp, jag lyckades förlänga min lutealfas från 10 till 13 för ett par år sen, så det går om man bara lyckas komma på varför den är kort. För mig var det lite näringsbrist och stress som ställde till det.

    Låter som att det kan vara antingen implantationsdipp, alternativt östrogenpeaken som oftast kommer i mitten-ish av lutealfasen. Håller såklart tummarna för det första! 


    Oj, coolt! Hur visste du att det var näringsbrist? Tog du blodprover? Jag äter nog lite ensidigt så skulle inte bli förvånad om jag hade lite näringsbrist..

    Hoppas på implantation men skulle ju lika gärna kunna vara östrogen som du säger.. Jag har aldrig haft någon tydlig östrogenpeak tidigare dock men det förblir en nagelbitare några dagar till.
  • lingonrisig
    Jenzia skrev 2020-07-02 11:33:54 följande:

    Kunde så klart inte vänta längre och tog ett testa idag på ÄL+11, helt blankt så klart Så nu ställer jag in mig på mens på måndag...

    Så jävla drygt det här alltså, bläääää!!!! Och då är vi bara inne på sjätte försöket Hade så hoppats på att det skulle bli sista försöket och att vi skulle få en midsommarbebis...


    Tråkigt! Men än finns det ju hopp! Håller tummarna
  • lingonrisig
    ellie86 skrev 2020-07-02 19:36:51 följande:

    Jaa, och riktigt häftigt att man lär känna sin kropp så att säga... Har som sagt väldigt oregelbunden cykel men sen jag började tempa så har jag prickat in varje mens så att det inte behövt komma som en överraskning. Även utan ÄL-stickor har jag också kunnat känna igen ÄL-symptom bättre och bättre som sedan bekräftats fint av höjd temp! :) 

    Jag plussade på ÄL+11 sist, med ett relativt starkt streck, så hade säkert kunnat få positivt redan innan. Nu har jag BIM 11/7 och får se hur länge jag kan hålla mig haha


    Ja det är ju ingen kul att bli överraskad av sin mens, inte ens när man inte vill bli gravid. Även om jag har regelbunden cykel så tyckte jag det var ashäftigt att se det tydliga mönstret. Jag har aldrig provat äl-stickor men jag får så ont i bröstvårtorna så jag känner ungefär när det är. Om det dröjer att bli gravid ska jag prova. Ja visst kliar de i testfingrarna! Just för att man fått ett tidigt plus förut Hehe.
  • lingonrisig
    Amidina skrev 2020-07-02 12:11:16 följande:

    Ja, först privat och även via vården. Vården tyckte allt såg normalt ut, men normalt är inte optimalt har jag fått lära mig. :P Plus att referensvärdena skiljer sig från labb till labb, vilket jag tycker är helt sjukt! Du kan alltså vara frisk i ett län men sjuk i ett annat, med exakt samma värden! Iaf, jag fick lite hjälp att tolka resultaten och satte sen in tillskott där jag behövde och bättrade på min kost så mycket jag orkade, och stresshanteringen var också en jättestor pusselbit för mig. Min gubbe som också fick genom samma lyckades tredubbla (!!) sina simmare på ett halvår genom bättre kost, tillskott, och att sluta snusa.  Så visst fasen går det!

    Hmm, om du aldrig upplevt det förr så är oddsen rätt små att det helt plötsligt skulle dyka upp nu såvida du inte förändrat nåt i vardagen tycker jag. Så tummar hållna för inborrat embryo! 


    Men alltså vad häftigt, man förstår hur viktigt det är med kosten. Jag ska försöka skärpa till mig, eller åtminstone försöka äta lite mer varierat.

    Nja det som är annorlunda nu är att jag haft hormonpiller så den här cykeln skulle ju kunna te sig annorlunda än innan. Så därför vågar jag inte hoppas för mycket, dessutom är det första försöket så sån tur ska man väl inte ha, jag räknar ju ändå med att det ska ta lite längre tid. Men det vore ju ändå tråkigt att testa minus nu när jag fick en så fin dipp och allt.
  • lingonrisig
    ellie86 skrev 2020-07-03 09:13:46 följande:

    När jag var yngre så lyckades jag ofta få mens helt oväntat när man typ var på solsemester och nån gång på julaftons kvällen och jag hade inga mensskydd och alla affärer var stängda (tror iaf att pressbyrån eller nåt liknande var öppet och hade dem bakom disk, piiiiiinsamt när man var tonåring kan jag säga!). Sen blev den liksom aldrig regelbunden, men jag började på p-piller så tänkte inte mer på det. Började tempa direkt när jag slutade med piller och man fick ju en helt ny syn på sin kropp!

    Kände direkt när min första mens efter graviditeten skulle komma, visste utan att tempa eller nåt att jag hade ägglossning och mycket riktigt kom första mensen två veckor senare. Första cyklerna var mer regelbundna och jag hade väldigt tydliga ÄL-känningar, men nu senaste två-tre cyklerna har varit längre och inte alls lika tydliga symptom tyvärr, även om jag haft på känn ändå att nåt är på g. Detta är första cykeln vi försöker och jag har precis börjat tempa igen, vilket jag inte känner mig helt hundra på med tanke på att jag blir väckt x antal gånger om nätterna så ville vara på den säkra sidan. Om jag helt skulle missa ÄL-symptom så är det ju redan "för sent" när tempen höjs, och eftersom jag inte vet om jag kommer ha ÄL dag 15 eller dag 50 typ så blir det lite väl att ligga varannan dag under den tiden hah!

    Oj, ursäkta uppsatsen och TMI! :D


    Haha inga problem, finns inget som heter TMI på familjeliv :D ja med långa cykler vill kan ju inte missa äl så bäst att safea upp med varannan dag kanske, eller var tredje dag borde ju egentligen räcka om man börjar bli trött hahaha.
  • lingonrisig
    Amidina skrev 2020-07-03 12:38:04 följande:

    Men eller hur, det svåra är ju att leva efter det sen också.. :P Koffein dricker jag inte så det bekymrar jag mig inte om, men detta socker.. ååååh vad svårt att ge fan i det.

    Aha, ja men då kan ju det vara en förklaring. Vad var det för tabletter? Jag har ju tagit Letrozol den här cykeln och mina symptom är väldigt aggressiva emellanåt, absolut inget jag är van vid.


    Usch jag dricker alldeles för mycket kaffe, speciellt på vintern. Förra graviditeten fick jag ändå total avsmak för kaffe så man förstår ju att kroppen inte tycker det är en bra grej för barn.

    Alltså jag menade hormonella p-piller senaste året, innan hade jag icke-hormonella preventivmedel. Slutade med pillrena i maj och började tempa igen nu i juni. Tänkte att hormonerna kanske kan ha ändrat mitt cykelbeteende något. Spekulation deluxe eftersom jag verkligen inte är påläst om sånt här haha
  • lingonrisig
    hartassen skrev 2020-07-04 10:31:51 följande:

    !!!

    Jag är på BIM-4 idag, och lovade mig själv att inte testa förrän tidigast på BIM, men jag har nu haft mensvärk i 4 dagar och jag kunde bara inte hålla mig... Testade idag och fick ett svagt streck tror jag, eller skulle det kunna vara ett spökstreck? Det är RFSU:s test, och det står att man egentligen tidigast kan testa på BIM...


    Jag tycker att det ser positivt ut! Vågar mig på ett grattis! :)
  • lingonrisig
    Msofie skrev 2020-07-04 22:10:16 följande:

    Ni som har kommande BIM, hur tidigt tänker ni testa? Är på BIM -7 nu och känner att det "drar" i livmodern och mina bröstvårtor gör ont. Jag har beställt ett testa tidigt test, men är rädd för att jag ska ta för tidigt och att det därför ändå kommer va osäkert. Hade planerat att vänta till BIM -2. Hur tänker ni?


    Jag gillar att vänta till äl+10 för det är då jag senast brukar ha en tempdipp om jag ska ha mens. Så om tempen är hög imorgon tänker jag nog testa. Har dock mensvärk nu idag så tror nog snarare på mens tyvärr. Generellt brukar det klia i fingrarna att testa men jag blir så förvirrad av otydliga test så hellre vänta lite extra om jag kan.
  • lingonrisig

    Äl+10, tempen fortsatt hög och jag tog ett test. Det syntes direkt ett andra rosa streck, om än ganska svagt. Jättesvårt att få på bild men här är testet iaf:

  • lingonrisig
    ellie86 skrev 2020-07-05 15:24:33 följande:

    Jag har haft klibbiga flytningar efter ÄL, men nyss på toa hade jag en slemmigare flytning med en liten strimma blod i, sedan inget... Vad tror ni, nidblödning?? :) ÄL+8 och BIM-6 idag... spännande!


    Ooh låter ju på timingen som potentiell nidblödning. Spännande!
  • lingonrisig
    Kalatea skrev 2020-07-06 06:46:16 följande:

    Skulle haft BIM idag men ändrade sig då min äl kom senare enligt NC. Dock tror jag själv inte att den var senare av vad min kropp signalerade. Men men BIM torsdag 9/7 enligt NC

    Hade förlorat hoppet för några dagar sedan då min temp sjönk två dagar i rad !!! Och hade mensvärk. Nu är den dock tillbaka över ?vanlig temp?

    Är på ÄL + 9 och tog ändå ett test idag.

    Kanske att jag ser ett streck. Men vet inte, det kanske alltid är ett litet svagt streck där.

    Om mensen inte kommer så ska jag ta ett till test på onsdag eller torsdag.


    Det där tycker jag ser positivt ut! Grattis! :)
  • lingonrisig
    Myran1234 skrev 2020-07-08 09:35:36 följande:

    Åh, nu blev jag glad. Stort grattis!!! Är det första barnet?


    Jag har också kort, 9-11 dagar och jag har blivit gravid på första försöket två gånger. Så det behöver inte alls vara avgörande! Håller tummarna för dig! :)
Svar på tråden BIM juli 2020