Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?

    Anonym (ABC) skrev 2020-06-30 15:43:29 följande:
    Tegnell och Giesecke anser ju att alla länder i världen gör fel och bara Sverige rätt. Är det seriöst?

    Olsen: Viruset sprids som en klustersmitta.

    Tegnell: Jag förstår inte vad han menar.

    Några veckor senare:

    Tegnell: Viruset sprids som en klustersmitta.

    Jag är fullständigt övertygad om att Tegnell i egenskap av statsepidemiolog visste vad klustersmitta innebär vid den tidpunkten då Olsen förde fram sina resultat.
    Men snälla, skillnaderna är ju ganska små. Man har ju bara försökt hålla i gång samhället och att undvika smittrisker ändå. Tanken är just att det ska ha samma effekt, men inte påverka samhället alltför mycket. 

    Jag har inte hört de säga att alla länder i världen gör fel, bara att de har tänkt kortfristigt och att frågan där är hur man går vidare. Och det är säger ju ren logik att det är en relevant fråga. 

    Och har du tänkt på att de kanske inte alltid säger allt offentligt? Nu tänker jag på klustersmittan. Kanske ville de veta lite mera exakt innan de presenterar det för allmänheten. Det är ju alltid en avvägning, om man ska veta tills man vet mer. 

    Menar du att Tegnell sa att han inte förstod när Olsen pratade om Klustersmitta? I så fall skulle jag gärna se källa på det, för jag har inte hört det. Kanske var det ju bara en av flera saker som Olsen pratade om? Man måste också komma ihåg att Tegnell hela tiden blir frågad en massa saker - jag vet inte om jag skulle skulle klara av att alltid säga något vettigt då. Kanske är det hans personliga "utväg" när han inte orkar svara, eller inte kan tänka, för att det blir för mycket just då`
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-06-30 16:32:33 följande:
    www.expressen.se/nyheter/tegnell-klustersmittan-over-sverige-i-ny-fas/

    Jag hittade inte videon med Tegnell pratandes utomhus som jag minns att jag har sett. Här kommenterar han Annika Lindes förslag på samma sätt, ?Jag vet inte riktigt vad hon menar?.

    www.expressen.se/tv/nyheter/coronaviruset/bjorn-olsens-varning-klustersmitta-i-stockholm/
    Det finns ju en kort video där - det är alltid bäst, för då kan man vara säker att personen verkligen sagt det (däremot kan de ha klippt ut saker). Och där säger han att man inte har JÄTTEMYCKET kluster. Inte att man inte har några. 

    Och han säger att han inte förstår vad hon menar för att man redan har allt på plats för att kunna smittspåra OM det skulle bli fler kluster (och att det har minskat i Stockholm). 

    Det är väl rimligt då att fråga vad hon menar - jag undrar också vad hon menar. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-06-30 16:32:33 följande:
    www.expressen.se/nyheter/tegnell-klustersmittan-over-sverige-i-ny-fas/

    Jag hittade inte videon med Tegnell pratandes utomhus som jag minns att jag har sett. Här kommenterar han Annika Lindes förslag på samma sätt, ?Jag vet inte riktigt vad hon menar?.

    www.expressen.se/tv/nyheter/coronaviruset/bjorn-olsens-varning-klustersmitta-i-stockholm/
    Och så andra länken: Det han säger är ju självklarheter egentligen. Och det han syftar på är ju en studie som de gjorde, han och fler. Jag hittar just inte mer info om den studien, men den var ju då klar när han uttalade sig. Så då pratar vi ju om en tidigare period, kanske mars och april. Och Tegnell sa det här den 19. maj. Så, det är inte alls osannolikt att det har ändrat sig under tiden. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-06-30 17:21:20 följande:
    Nu handlar just den här grejen inte om klustersmittan, utan om Tegnells sätt att uttrycka sig på. ?Vet inte vad han/hon/de menar.? Hört många gånger.
    Och det var ju inget fel med det heller i det här sammanhanget. Om allt är på plats för att kunna smittspåra ifall det dyker upp nya kluster, och någon ändå tycker att det inte görs något, så kan man mycket väl undra vad personen syftar på. Helt normalt att uttrycka sig så! 
  • AndreaBD
    persikofjaril skrev 2020-06-30 20:33:34 följande:
    Ja. Jag borde nog göra ett antikroppstest. Skulle vara intressant att veta.
    Jag skulle inte lägga pengar på det. Uppenbarligen kan man ju vara immun även utan antikroppar eller inte immun med antikroppar, så det är ytterst osäkert om testet verkligen kan avgöra så mycket. Kanske om man har tydligt mycket antikroppar, så kan man vara relativt säker, men det finns många som inte vet....

    Idag på presskonferensen ställde en journalist frågan vad hans kollega ska göra som har gjort tre såna tester och fått olika resultat. Jag trodde det fanns bara två möjliga resultat? 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-07-01 01:01:33 följande:
    IgM pos, IgG pos

    IgM neg, IgG pos

    IgM pos, IgG neg

    IgM neg, IgG neg

    Fyra möjliga resultat, ifall det var ett test som mätte dessa båda
    Okej, jag var inte så insatt, men det verkar vara olika sorters antikroppar. Finns det ännu fler? Nån som vet? 

    Vissa tester verkar bara mäta en av dessa...... 
  • AndreaBD
    Anonym (irma) skrev 2020-07-17 11:18:56 följande:
    Avförd? Hen kan givetvis själv ha avslutat sitt konto.

    I den tråd du länkar till har kritikerna tystats. Det är väl bara Dr. Nail kvar där, de andra har drevats bort.
    Vaddå tystats? De verkar inte ha argument längre. 
  • AndreaBD
    Anonym (irma) skrev 2020-07-17 12:55:04 följande:
    Ingen orkar framföra sina argument när den outtröttliga bisvärmen sveper in över dem. Vi diskuterar på andra ställen nu där sådana som du inte är vidtalade.
    Är det ett diskussionsforum eller en klubb för inbördesbeundran? Diskuterar man när alla har samma åsikt? 

    Vi hade också en tråd "vi som stödjer regeringens coronastrategi" eller något sånt. Den dog ju ut snabbt eftersom alla var överens. Och den med folk som kritiska, skulle ju ha dött ut för länge sedan om det inte var någon som hade en annan åsikt. Vem orkar fortsätta diskutera i en tråd där alla är överens? Det kommer ju inget nytt. 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-07-17 11:59:35 följande:
    Får man sin åsikt ifrågasatt så anser man att man blivit tystadSkrattande
    Va dumt! Det borde ju snarare inspirera till att försöka övertyga dem andra. Det är därför jag säger, man kan inte ha några argument om man inte diskuterar med dem som har en annan åsikt. Då VILL man bara att det ska vara så, men man har inga argument som stödjer det. Och inte bara det. Någonstans förstår de väl också att det inte är så. Men det "borde" vara så. 
  • AndreaBD
    Anonym (bastu) skrev 2020-07-19 14:51:48 följande:
    Hur kan du säga att det är rätt strategi när över 5500 har dött medan våra grannländer har många gånger färre döda? Fy fasen va oetiskt!

    Också kör du med det där kortet "vi kan inte jämföra nu utan först om några år". Så varsågod att låta ännu några tusen dö, Sveriges strategi är rätt, vi kan bara jämföra om några år!? 

    Sveriges befolkning tvingas vara instängda mycket längre för de har inte fått ner spridningen, medan grannländerna har fått bättre kontroll över det och kan låta folk bli friare. 
    Men skärp dig! Hur kan du vara så säker på att det beror på strategin? Du behöver bara kolla på fler länder för att se att det inte finns någon enkel orsak till varför det går bra eller dåligt. Det är helt uppenbarligen flera faktorer som spelar in. 

    Och var nånstans är Sveriges befolkning instängda? I Tyskland kommer du inte in i en affär utan mask. Och detta trots att de har "bättre" utveckling av pandemin. Och i delar av Spanien har de karantän igen. 
Svar på tråden Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?