Inlägg från: Anonym (Anna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anna)

    Min sambo vill satsa våra semester pengar och starta eget

    Hur många platser för laddning skulle ni ha?

    Att ladda sin bil hemma görs över natten. Kunden måste lämna sin bil på kvällen och hämta den nästa morgon. Elkostnaden är ca 70-80 kr. Hur mycket hade han tänkt att debitera?

    Vilket ansvar har han för bilarna under tiden de laddas? De står ändå på er uppfart.. Vad kostar försäkring?

    Sälja korv och läsk? Vill ni att er dotter ska springa omkring och erbjuda varor till män? ( Ja de allra flesta elbilsägare är faktiskt män). Ska hon springa in och koka korven om de säger ja tack? Hur funkar det då om hon är ensam hemma?

    Hur ska debitering ske? Ska kunderna sköta sig själva eller ska ni vakta? Hur ska din man kunna lämna kvitto? Har han firma? Detta räknas ej som hobbyverksamhet. Se regler på Skatteverket.

    Inte så lätt att ha en svart verksamhet med skyltar uppsatta.. Kommer alltid att finnas grannar som stör sig och anmäler.

    Var finns närmaste laddning annars i er stad? Gäller det tex Tesla har de egna superladdade som går på 20 min och är gratis. Lite beroende på avtal, men många gratis och andra liten kostnad. De bygger ut sitt nät varje vecka. Kan snart finnas i er närhet.

    Har ni gemensamhetsförening där ni bor? Särskilda regler och det krävs tillstånd för de som vill ha egen laddare vid bostaden.

    Sen kan jag säga att det inte är så troligt att man köper elbil om man inte har kontrollerat upp laddmöjligheter.

    Nej, jag tror inte på din mans ide.

  • Anonym (Anna)

    Gör en undersökning. Sätt en lapp på varje elbil i grannskapet om att de hör av sig om de är intresserade av att ladda hos er. Så har ni något att räkna vidare på. Skriv att det är en intressekontroll och fråga samtidigt vad de max kan tänka sig att betala och hur ofta de har behov. Ställ max 5 frågor och be dem skicka svar per sms.

Svar på tråden Min sambo vill satsa våra semester pengar och starta eget