• kolsyrade

    Min fästman vill vänta med barn - inte jag

    Jag var i liknande situation - velat ha barn sedan en bra tid tillbaka medan mannen ville vänta. Jag såg resa till land med zikavirus som ett sätt att fördriva tiden medan vi väntar, och göra det lättare att inte längta så mycket, vill ju inte utsätta vårt kommande barn för risk. 

    Till slut bestämde vi att åka till land med zikavirus i oktober och börja försöka i april (detta var när det var 6 månaders "karens" som gällde). Det kändes såklart som en evighet när vi bokade resan typ i april 2019. Och absolut, tiden har gått långsamt. Men till slut kom april 2020 och vi började försöka, och nu är jag gravid i vecka 13. Jag är SÅ glad att jag väntade in min man. Han var helt enkelt inte redo innan. Nu är han så redo han kan bli, är intresserad av graviditeten, längtar tills barnet kommer. Hade jag blivit gravid tidigare tror jag faktiskt inte det hade varit samma sak. 

    Så ja, jag förstår dig till 100 procent. Men att vänta in så att partnern är redo är mitt tips, hur jobbigt det än är. Dock behöver ni prata om det så att ni är på samma spår, och han vet om att du gör en uppoffring för hans (och kommande barnets) skull. Under tiden kan du ju sluta med ev preventivmedel och få koll på din cykel (tips är att börja tempa!), börja med folsyra, ta tag i träning osv för att ge en kommande graviditet så bra förutsättningar som möjligt :)

  • kolsyrade
    zomzen skrev 2020-07-01 09:08:38 följande:
    Fan, det du säger är ju verkligen rätt. Jag måste nog vänta om jag vill ha en partner som är lika intresserad och glad över graviditeten som mig. Jag kan bara inte bli av med tanken att om jag väntar och det visar sig att jag har svårt att bli med barn, kommer jag bli arg på honom på? Jag har uppoffrat en del för honom och det här känns väl som ännu en grej. Att varför ska jag hela tiden vara den som anpassar mig och varför kan inte han göra den här enda saken som han ändå vetat om länge. Nämnde när vi hade träffats i ett år att jag ville ha barn inom tre år och han sa att ja det finns tid tills dess så det ska nog gå.

    Suck, jag får väl inse att jag egentligen inte har någon talan här. Då får vi väl hoppas att man kan resa utomlands i vinter iom Covid-19 för annars lär det kännas, haha.
    Förstår din rädsla och hade samma själv! Nu blev jag gravid på en gång så vet inte alls hur jag hade känt annars... Och det kan absolut ta tid att bli gravid men det kan också gå snabbt :) Satsa på att börja tempa och få bra koll på din kropp. 

    Men någon talan tycker jag absolut att du har! Jag bad min man om en tidpunkt, ville han vänta kan vi vänta men jag behövde få veta hur länge jag skulle behöva vänta, annars hade jag inte stått ut. Jag sa också att han behöver hjälpa mig att hantera känslor som dök upp när vänner blev gravida och fick barn (då skyllde jag helt de ledsna känslorna på honom, lite skönt ;) ). 

    Försök njuta av att vara bara ni, kunna göra det ni vill (bortsett från covid då...) ett tag till! Det är ju faktiskt härligt det också. 
Svar på tråden Min fästman vill vänta med barn - inte jag