• Entusiastisk

    Tempkurvor

    Jenzia skrev 2020-07-21 18:29:00 följande:

    Sjukt nice att ha sådant koll!!!! Ser (nästan) fram emot att följa fler cykler nu! Fast helst vill jag ju följa en graviditet


    Jag är likadan! Så häftigt och spännande att följa.. Men klart man hellre vill följa en graviditet :), men det är ett helt okej sidoprojekt iaf med att ha stenkoll på sina cykler och äl <3 om inget annat, skadar det ju verkligen inte för att lyckas bli gravid :D
  • Entusiastisk

    Grattis Milor, vad underbart!

    Undrar hur tempen brukar reagera om man bara fått sova 1h innan mättillfälle men mätt vid samma tid som annars. Är den generellt lite högre eller lite lägre?

  • Entusiastisk

    Undrar lite till när man ändå är bland proffs!

    Efter att äl skett.. Hur snabbt stiger tempen då.. Vet att det är lite olika att vissas går lite successivt upp och andra direkt upp.. Men går den ändå Alltid uppåt direkt efter ägglossningen? Brukar den iallafall gå upp så man tydligt ser det eller kan första gå upp bara typ 0,08 grader!?

    Kram

  • Entusiastisk
    Steeph skrev 2020-07-28 07:19:50 följande:

    För mig högre iallafall om man varit uppe under natten eller legat och rört sig mycket. Jag kan få upp till 0,3 graders skillnad då. Men alla är vi olika.


    Jag är liksom inte uppe utan mer bara vaken.. Lillan vaknade och var ledsen men hon sover precis bredvid mig så mest legat och kramat henne och småpratat.. Sen kunde inte jag somna om utan blev bara strax över en timmes sömn innan jag skulle tempa..
  • Entusiastisk
    Steeph skrev 2020-07-28 08:57:29 följande:

    Det var så lite så bara kul att kunna hjälpas åt!

    Jag är nu supertaggad till nästa månad. Blir vårat 5e försök sedan ma och jag känner mig stark både fysiskt och psykiskt. Tänker att jag kommer få plus när det är menat.


    Såklart<3

    Beklagar er missfall:(

    Men vad bra du känner dig stark! <3

    Ja, men visst är det så! Och när man väl får sitt barn så är man såå glad att det var just det försöket det blev på.. Håller tummarna att nästa månad blir din månad <3
  • Entusiastisk
    Msofie skrev 2020-07-29 12:11:28 följande:

    Jag kan inte så mycket om att tempa, men är inte tempen lika hög under hela dagen? När jag tog imorse var den 36,1. Tog nu för att kolla och då va den 36,5?


    Alla är såklart olika känsliga men för att det ska vara helt rättvist varje gång ska man ha samma/väldigt lika förutsättningar vid varje tempning dvs sovit ungefär lika mycket innan, ta tempen vid samma tid och att man då tempar direkt när man vaknar och inte tex behöver gå upp för att ta tempen utan bara fiskar upp den från madrassen eller nattduksbordet liksom.. Skulle man mäta på kvällen har man så långa fler olika faktorer som spelar in tex vad man äter, dricker, aktivitet etc.. Vissa har även olika temp om de vaknar olika tider även om man gör på samma sätt så därav bör man då tempa samma tid varje dag.. Sen kan man ju alltid experimentera och se hur ens eget "fönster" ser ut.. Jag mätta 35.9 när jag Mätte 4.30(som jag gör varje morgon) men kl 6 Mätte jag 36.2 och kl 9 Mätte jag 36.5.. Mitt fönster är typ mellan 4-5 då jag fått mest lika iaf :)..

    Hoppas du blev något klokare..

    Hur mår du? Inte sett dig här inne på ett tag <3 är du okej?
  • Entusiastisk
    Msofie skrev 2020-07-29 13:02:28 följande:

    Tack för din förklaring, det låter ju rimligt! Verkar pendla mellan 36,1 - 36,4, så känner ändå att jag börja få lite koll på tempandet, gjort det i typ två veckor nu :)

    Ja det stämmer, jag tog en paus från familjeliv under mensen för att försöka fokusera på annat och ladda om. Även om jag verkligen uppskattar detta forumet så gör det inte att jag tänker på saken mindre haha! Men har lite ny energi denna månaden och känner mig målmedvetenhet :) Är inne på cd11 nu, ingen ÄL i sikte än men vet ju att den brukar komma senare.

    Hur är det med dig själv? <3


    Vad kul!

    Ja men det får man ju ha ibland <3 Det kan ju såklart bli för mycket ibland.. skönt du är på banan igen :)

    Min äl blev försenad så lär komma imorgon eller övermorgon:) tempen dippade idag och fick äntligen ökade ältester så bör få positivt test imorgon tänker jag och sen bör tempen dra uppåt! Är på cd16 idag så äl blir typ 2-3 dagar senare än jag beräknade :) men samtidigt vet jag ju inte när äl var exakt förra månaden heller utan bara en gissning så den kan ju varit senare då med.. Ska bli spännande att få följa denna cykeln iaf och blir det inte ett plus denna månaden så har jag iaf definitivt bättre koll inför nästa och kan se om äl sker på samma dag då också :)

    Med mig är det bara bra.. Var lite nere när stickorna inte stack uppåt när jag trodde och att kroppen verkar varit lite slö med att få igenom äl denna månaden.. Men skrivit en del med tjejerna i augustitråden och kom fram till att det kan varit sömnbristen denna månaden som påverkat lite.. Glad iaf så länge jag får ägglossningen iaf :)

    Kram
  • Entusiastisk
    Msofie skrev 2020-08-02 18:05:21 följande:

    Asså SNÄLLA ge tips på hur man loggar in ÄL testerna o Premom appen. Kan sitta i 30 minuter och göra samma sak och värdena kommer ändå inte upp.


    Jag har gravidkollens. Men kommer köra babyplan hädanefter.. Hm, tar du kortet inom tiden för avläsning.. För märkte att min Premom fattade att jag tog på ett gammalt test när jag gjorde det så så stod där att den inte kunde läsa in den(liksom fel färg för hur den analyserar) ..

    Annars säger som Jenzia, lägg in här så kan vi hjälpa dig att analysera :)
  • Entusiastisk
    Msofie skrev 2020-08-02 19:19:36 följande:

    [quote=80560839][quote-nick]Entusiastisk skrev 2020-08-02 18:44:04 följande:[/quote-nick]Jag har gravidkollens. Men kommer köra babyplan hädanefter.. Hm, tar du kortet inom tiden för avläsning.. För märkte att min Premom fattade att jag tog på ett gammalt test när jag gjorde det så så stod där att den inte kunde läsa in den(liksom fel färg för hur den analyserar) ..

    Annars säger som Jenzia, lägg in här så kan vi hjälpa dig att analysera :)[/quote

    Hade ingen aning om att den kände av tiden! Har inte tänkt alls på det. Strecket idag var väldigt just så var inte i närheten av ägglossning men märker att det är ett återkommande problem haha. Ska prova baby plan när de är slut, verkar vara populära!


    Den verkar känna skillnad på färgen om det är inom avläsningstiden iaf :) så testa fota med Premom inom avläsningstiden så hoppas jag det går bättre:)

    Vilken cd är du på? Hur länge hade du tempat? Har du andra älsymptom? :)
Svar på tråden Tempkurvor