Inlägg från: Anonym (Lärare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lärare)

    Förskollärarprogrammet? hjälp

    De flesta studier kräver sitt fokus, ju mer avancerad kurs desto mer kommer du att behöva lägga i tid och energi, så i början blir det lätt men sedan ökar det. För just fsk-programmet lär du inte få det alltför tungt.

    Lägg upp en plan över dagen, sätt ett fast schema över att du pluggar mellan kl x och y, och håll dig till det. Fundera på när du pluggar som bäst, själv skrev jag mina bästa texter efter midnatt, de flesta håller sig nog till dagtid.

    Föreläsningar och annat på campus är oftast lagt på en fm men om man läser distans så blir det mer komprimerat och då kan man ha pass både fm och em.

    Arbeta med överstrykningspennor och blyertspennor som du antecknar med i marginalen. Anteckna viktiga saker i ett block, man lär sig bättre då man skriver ner saker för hand - alltså inte på en padda eller dator, det ger inte den extra effekten.

    När du sitter på campus ska du av samma anledning använda papper och penna, hjärnan bearbetar informationen direkt, du blir bättre på att sålla ut vad som är viktigt och du sätter första steget till att memorera. Gå igenom dina anteckningar när du kommer hem samma dag, gå igenom dem några dagar senare, gå igenom dem en vecka senare. Repetition är viktigt.

    När du ska plugga inför tentor ska du fokusera på det du tycker är svårast. Det som är lättare pluggar du snabbt in ändå.

    En del är hjälpta av att läsa textböckerna högt, att det går in i hjärnan på ett annat sätt. Promenera gärna runt i rummet under tiden eller ännu hellre utomhus. Fysisk aktivitet är viktigt oavsett så se till att du rör på dig flera gånger i veckan, helst varje morgon, forskning visar på bättre studieresultat då.

    Ja, det var väl vad jag kom på i brådrasket så här. Lycka till!

  • Anonym (Lärare)
    Anonym (Soligt) skrev 2020-07-14 11:12:48 följande:
    En förskollärare som hade en "fråga mig vad du vill"-tråd sa att hon hade runt 40 000 kr i lön. Delar du inte uppfattningen om att den lönen är bra, eller tänker du att de flesta tjänar betydligt sämre än så?
    Då måste den personen jobba i Danderyd eller nåt på en privat fsk. Medellönen för en fsk-lärare är 29500:- enligt statistiken.
Svar på tråden Förskollärarprogrammet? hjälp