• Msofie

    BIM Augusti 2020

    Testade blankt idag på BIM-1 och tror jag börjar känna av mensvärk. Så hoppar motvilligt in i denna gruppen haha <3

    5e försöket denna månaden, ÄL 29 juli och BIM 12 aug.

    Tänker prova rosenrot denna månaden. Vad innebär Bisolvonmetoden? Någon som orkar förklara kort?

  • Msofie

    2/8 Jenzia, 36 år, första barnet

    8/8, Cassus, 32 år, första barnet

    10/8 Amidina, 34 år, första barnet

    12/8 Msofie, 24 år, första barnet

  • Msofie
    Cassus skrev 2020-07-10 16:36:35 följande:

    Hej!

    Mitt första inlägg men har följt ett tag och älskar sammanhållningen och peppen! Då vi försökt ett tag känns de skönt att se att man inte är ensam och samtidigt kul när det går för andra om man själv börjar ledsna :)

    Är gärna med i BIM listan!

    8/8, 32 år, första barnet

    Slutade med minipiller i december och sen ca mars haft relativt regelbunden cykel. Kör med tejpning och äl-tester nu aktivt sen mars men inte blivit något ännu.

    Kommer denna månad testa både bisolvon och bidrottninggele! Hoppas på plus :)


    Välkommen! Det är många första barnet i denna tråden än så länge märkte jag :)
  • Msofie

    Här sitter man på BIM +2 med negativt test denna morgonen, så jag vet just nu inte när min nästa ÄL är. Sjukt frustrerande, blev de inte något vill man liksom gå vidare till nästa cykel.

  • Msofie
    Jenzia skrev 2020-07-13 08:05:47 följande:

    Ahh! Du tog test igår morse! Missade det först. Hmm, avvakta idag och ta ett nytt test imorgon?


    Tänker att ÄL måste kommit senare trots stegring! Hoppas bara inte den kom efter dag 28, för vi har inte legat sedan dess (är på dag 35). Tror jag ska vänta till BIM + 5 om jag inte har fått mens för att testa, orkar typ inte bli besviken varje morgon x)
  • Msofie

    Känner att jag kanske behöver skriva av mig lite.

    Jag har i större delen av mitt liv faktiskt inte mått så bra psykiskt. Har alltid haft generell ångest, driven av lågt självförtroende, katastroftankar och negativa tankar. Har jobbat stenhårt med mig själv och sedan ett år tillbaka mått bra och varit fri från ångest på ett helt nytt sätt. För mig är det värsta med denna processen är att ångesten är tillbaka. Den sitter i bröstet och magen konstant, utan att jag ens tänker på något. Jag är helt säker på att det är direkt relaterat till ångesten kring att försöka skaffa barn. Det känns så jävla tråkigt eftersom jag hade kommit så långt. Känner redan nu att jag börjar dra mig tillbaka från sociala sammanhang och vill helst vara hemma.

    Jag hoppas verkligen att ett krafttag kring äl tester, tempning osv kommer ge resultat inom en snar framtid. Vet att jag annars kommer behöva släppa alla tester, alla appar, detta forum om ett par månader och bara ta bort allt fokus. Aja, vi får väl se vad tiden har att utvisa!

  • Msofie
    Entusiastisk skrev 2020-07-18 10:33:13 följande:

    :( fy vad jobbigt<3 så ska det ju inte alls kännas och vara även om jag kan förstå varför..

    Bra att du känner att du kan skriva av dig här, tror jag, man behöver ibland få släppa ut det och kanske få lite input?

    Först och främst är det ju jätte bra att du är medveten om den nedåtgående spiral du hamnat i det är ju nr 1!

    Sen tänker jag om du kanske kan försöka komma tillbaka till de strategier du använt för att bli av med ångesten tidigare?

    Kan skriva lite vad som hjälpt mig :)

    Ibland har det hjälpt att antingen distrahera mig genom att tex göra upp ett schema med saker som får mig att må bra på min lediga tid "bokar" in promenad med musik kl 8-9.30, träffa en kompis kl 12 för lunch, bad med ansiktsmask kl 16. Träning 18-19, meditation kl 21 och att man bokar upp sina dagar så så man har något att se framemot och att man har lite kontroll på sitt liv om man tex har svårt för ovisshet(som det är i denna processen med att bli gravid)

    Ibland är det bra att göra tvärtemot vad man känner för. Som du skriver att du helst bara vill vara hemma och inte träffa någon(men samtidigt vet du att detta bara triggar din ångest) då bokar kan man baea göra tvärtemot och tvinga sig att boka in något kul med kompisar/familj. En grillkväll, en promenad med ngn, shoppingrunda, spa, laserdome och trots att man känner bara "nejnejnej jag bokar av" när eventet närmar sig så bara biter man i det sura och gör det, och gör det igen och igen tills man inte känner att man inte vill längre..

    Ibland kan det hjälp att faktiskt bara skriva ner allting man känner.. Bara låta pennan dansa över pappret. Köp en fin dagbok och skriv allt som känns, sätt på musik som träffar hjärtat, gråt en skvätt, läs igenom det du skrivit.. Kan du hitta några svar i vad ångesten bottnar i..? Är det rädslan att inte kunna bli gravid? Att det är svårt med ovissheten? Vad kommer upp liksom..

    Du kan också bestämma dig för att "okej, jag ger detta tex 4 månader då kör jag med temp, stickor för att riktigt få superbra koll på mina cykler så jag kan optimera chansen att pricka äl" eller att nu testar jag detta 1-2 månader och blir ångesten värre så slutar jag med temp, stickor och FL och hittar tillbaka att mys ska vara kul och spontant. Det blir när det blir jag är trots allt fortfarande väldigt ung och människor har blivit gravida sen urminnes tider utan sånnahär hjälpmedel så vi kör på..

    Jag själv känner att jag ger detta 3 månader med att tracka mina cykler med temp och äl stickor, familjeliv och liksom grotta ner mig i lite konkret fakta kring fertilitet och försöker se det som ett projekt vid sidan om projektet att bli gravid.

    Från början när vi började i oktober köpte jag liksom flera paket clearblues advanced stickor och testa, fick östrogenhöjning och tänkte att yes nu jäklar och körde stenhårt i 3 månader, men ingen lh peak och ingen mens.. Sen kom mensen äntligen i januari och då hade jag typ tappat stinget. Fick igång en cykel och tänkte igen nu så!! Myste på igen och höll tummarna.. Men sen kom inte mensen alls, trodde jag var gravid men icke.. Förstod ingenting.. Råkade ta ett ältest när jag trodde jag tog ett gravtest och för 10 minuter trodde vi att jag blivit gravid.. Well, hur som helst nu i efterhand efter 8 månader har jag förstått att det inte hade gått(fast att jag i mitt huvud under hela processen trodde det)

    Så nu istället för att fokusera på att bli gravid så fokuserar jag på att göra min kropp så optimal(!!) som möjligt! Se till att min "plantjord" är välgödslad och välvattnad, att mina frön får de bästa förutsättningarna, att jag har den bästa vaktmästaren(gulkroppen) och på så sätt så vet jag att inom 7 månader så kommer jag att bli gravid och förhoppningsvis inom 3!

    Well, världens längsta inlägg.. Men såhär tänker jag och jag hoppas kanske där är något som tänt din gnista <3

    Stor kram <3


    Tack för att du tar dig tiden att svara!

    Du har nog helt rätt i att man behöver pusha sig att hitta på saker, upplever att när man väl är där och gör det har man oftast roligt och tänker på annat. Det är nog oftast när jag är hemma och googlar loss på allt som har med fertilitet att göra som ångesten blir värre.

    Sedan har jag ganska mycket katastroftankar och tycker helt ärligt (kort och gott, kommer från en väldigt Broken familj med missbruk och prsykisk ohälsa) att det har gått lite väl bra för mig i livet. Har alltid väntat på the other shoe to drop, och har blivit övertygad om att något är fel. Den känslan blev bara starkare när jag insåg att min cykel är väldigt oregelbunden.

    Men som du säger, att fokusera på hälsa är något jag är bra på! Är super intresserad av kost och träning, det har länge varit viktigt för mig. Nu när jag var ledig tränade jag varje dag i två veckor, vilket jag insåg nu kanske inte är det bästa fertilitet mässigt (? Kanske). Men att fokusera på den delen ligger mig nära och vore kanske ett mer sunt fokus just nu!
  • Msofie
    Plutto87 skrev 2020-07-31 14:51:37 följande:

    Hej, jag har läst här utan användare ett tag, vill mest bara säga att ni alla verkar vara så fina tjejer och önska lycka till. Jag plussade själv imorse, vet knappt vad jag ska göra av mig själv nu. Hoppas vi kan följas åt så många som möjligt i någon BF-grupp.


    Men wow stort grattis, så spännande! <3
  • Msofie

    Tycker ändå jag har varit betydligt mycket med zen denna cyklen än tidigare, har ändå kunnat fokusera på annat i livet med haha, men ju längre i cyklen jag kommer blir jag allt mer otålig. Är på CD 16 idag, strecket är betydligt mörkare på ÄL test än igår men inte riktigt där än. Vill bara ha ÄL nuuuu

  • Msofie


    Frågar här med, vill verkligen få denna månaden rätt! Är nära peaken nu. Brukar alltid testa kl 16.00. Hade ni väntat till 16.00 imorgon som vanligt eller testat tidigare?
Svar på tråden BIM Augusti 2020