• Anonym (L)

    Min styvpappa är elak

    Usch vad tråkigt det låter. Jag hade lite samma problem för några år sen med min styvpappa som blev väldigt otrevlig när han började dricka och som var svartsjuk på mig och inte förstod att man hjälpte sina barn med vissa saker och brydde sig om dem (han hade inga egna barn). Sen växte han ioförsig i rollen så vi har en god relation idag, även om han fortfarande dricker mycket. Då skapade jag en tråd här och fick egentligen bara svar i form av "passar de inte så flytta hemifrån, du är vuxen". Jag förstår att det inte är så enkelt att göra när man är 18 alltid och fortfarande går i skolan och saknar tillräcklig inkomst för att bo själv. Så det svaret kommer jag inte ge dig.

    Om jag läste rätt så har din mamma fyra barn: du som har en annan pappa samt tre barn med styvpappan? Det kan vara så att han ser din mamma och sina tre barn som sin familj, du är rätt mycket äldre än småsyskonen, du påminner honom om att din mamma haft ett liv innan honom osv, det är tyvärr inte alla som accepterar det. Hade en kompis vars styvpappa hade lite samma idéer. Förstod inte att bonusbarn följde med liksom.

    Hur är relationen till din pappa? Har du kanske möjlighet att bo hos honom "de sista åren", alltså tills du tar studenten och kanske pluggar vidare på annan ort eller får ett arbete? Annars tänker jag att du lyfter med din mamma hur du känner, att du inte vill känna dig utanför, kanske kan hon prata med honom? Ett sista alternativ är att försöka få en billig lägenhet, om dina föräldrar kan gå in som borgensmän? De är ändå skyldiga att betala för dig tills du tagit studenten. Sen kan det bli svårt eftersom de flesta hyresvärdar ändå vill att hyresgästen har en egen inkomst. Socialtjänsten hjälper troligen inte till eftersom du är myndig och de inte är skyldiga att förse dig med bostad (vissa kommuner har en "tak över huvudet " garanti men då är de typ som att du är hemlös och det är du ju inte.

    Hoppas att de löser sig för dig!

Svar på tråden Min styvpappa är elak