Inlägg från: Anonym (EK) |Visa alla inlägg
  • Anonym (EK)

    Föräldrar med barn som haft/harParoxysmal torticollis

    Min dotter har också det, upptäcktes på första läkarkontrollen. Blev skickad till sjukgymnast som inte trodde på mig när jag sa det var dubbelsidig, andra besöket hade hon bytt håll och sjukgymnasten sa vi gör inga övningar mer och då växer det bort vid 4 års åldern och runt 1 års ålder kommer det bara uppträda när barnet är sjuk.

    Tyvärr som någon annan skrev så finns det ingen forskning i Sverige och man har allmänt låg kunskap.

    Vid 1 års ålder så började min dotter få kräkanfall, som vi vid 4 års ålder fick diagnos migrän. Vilket enligt amerikanska studier nästan drabba alla barn med PT.

    Att få diagnos var en lång väg....

    Vid 2års åldern började man se att motoriken/balansen inte var som den ska.(Hon gick tidigt men väldigt skakigt, inget vi tänkte på förrän vi fick nummer 2) Hon började själv klagade på trötthet vid 3års åldern.

    Nu är hon snart 7år och hon får episoder med jättesnenacke efter varje migränanfall och har däremellan episoder med lätt tiltning. Tittar hon i spegel och så kan hon räta upp nacken, så inger muskulärt.

    Nu har läkarna "erkänt" hennes motorik/balans/skakighet och utreder henne för det.

    Om detta hör samma med PT vet man inte, men amerikanska studier har visat att PT barn har ökad risk för neurologiska problem och därför görs en nerologiskutreds vid en vis ålder (tror det var vid 1 års ålder).

    I det stora hela är min dotter dom alla andra barn, hon har hittat sina vägar att hantera sina svårigheter utan att man direkt lägger märke till det som utomstående om man inte vet om det.

    Hon är väldigt framåt och nyfiken.

Svar på tråden Föräldrar med barn som haft/harParoxysmal torticollis