Inlägg från: Tissel91 |Visa alla inlägg
  • Tissel91

    Bf April 2021

    Hej igen, nu kommer min uppdatering!

    Kom precis hem från UL, wow vad häftigt det var :) <3

    Hamnade däremot lite i chock då det visade sig vara två små där inne och inte en. Båda mår jättebra, så det känns skönt att kunna andas ut. Jag har inte haft så mycket gravidsymptom alls och därför inte reflekterat över att det skulle kunna vara tvillingar. Känslomässigt är jag nog i en blandning av överlycklig och livrädd, haha!

  • Tissel91

    Tack!! Haha ja, väl sammanfattat spännande och överraskning!

    Hoppas någon i tråden är kvar som kan hjälpa dig med fb-gruppen :)

  • Tissel91
    Anonym (Mjao) skrev 2020-10-23 18:52:36 följande:

    Hej!

    Någon mer som känner bebis och gör ni då det varje dag?

    Igår kunde mannen känna en buff, det va mysigt. Men jag känner inte själv varje dag ens ????????


    Det där verkar vara så olika för alla! Jag känner mina två och har gjort ganska länge, men det känns inte utanpå än. Jag känner dem sedan några dagar tillbaka varje dag, men verkligen inte hela tiden. Oftast på morgonen eller kvällen, eller om jag suttit still länge. Är jag i rörelse känner jag dem inte.

    Min bm sa tidigare att jag skulle börja känna fladder i november och min sambo kanske i december, men att det är individuellt.

    Mysigt att han kunde känna redan nu!
  • Tissel91
    Anonym (Mjao) skrev 2020-10-24 15:07:54 följande:

    Ja klart det är olika men lite kul att höra hur det går. Lite utav en milstolpe oxå.

    Jag känner än så länge bara på kvällen efter lite mat.

    Väntar du tvillingar!? Häftigt, kan du känna att det är två?


    Absolut håller helt med :)

    I början gjorde jag inte det däremot började jag känna fladder tidigare än vad som stod på 1177. (Då trodde jag fortfarande att det var en där inne.) Nu känner jag att de är två, de buffar på olika ställen i kroppen och varandra. Den ena är mycket mer aktiv en den andra vilket gör det lättare att känna trots att det är tidigt än.

    Hur känns allt för dig?
  • Tissel91
    Anonym (Mjao) skrev 2020-10-25 18:21:45 följande:

    Allt känns bara bra,är lite tröttare än vanligt.Men känner mig pigg annars.Kan fortfarande träna och va ute och sprang en runda i morse, det är rekord för mig,har slutat träna runt v14 tidigare.Så känns kul!


    Den här texten tillkom när du citerade "Vad roligt att det blir så.Är det dina första?Jag är själv tvilling! Mamma hade 3 barn och avslutade med ett par tvillingar :)" Var det du som skrev det? Ja, precis det är mina första! Känns overkligt och fantastiskt. Alla tips mottages varmt.

    Åh, vad skönt! Bra jobbat av dig! Jag har bytt ut gymmet mot promenader sedan ett tag tillbaka.
  • Tissel91
    Angelicabon skrev 2020-10-25 18:16:22 följande:

    Jag kände för första gången igår känns som dova dunsar eller som bubblor som spricker. Imorse kändes det som han drog sin fot någon cm mot min mage och efter det tryckte sambon några fingrar mot stället och kunde känna en liten duns sjukt häftigt!


    Häftigt och mysigt!!
  • Tissel91

    Jag ska på RUL 28:e november om jag inte minns fel, ser väldigt mycket framemot det. Däremot börjar jag känna mig otålig i väntan nu, haha! Tyvärr har jag åkt på foglossning med tillhörande smärtor den här och förra veckan, så har mest varit sängliggandes. Någon av er som har det eller har haft? Har ni några tips? :)

    Hur mår du Linkaa?

  • Tissel91

    Hej på er! Hur mår ni allihopa? :)

    Idag var jag på mitt efterlängtade RUL! Jag väntar en kille och en tjej, båda mådde bra där inne. Det var väldigt mysigt att få se dem igen!

  • Tissel91

    Tack allihopa! :) <3

    Det känns lite häftigt, nu när jag landat i att de är två. Hamnade i chock när jag först fick veta, men den här lagt sig nu!

    Åh vad skönt för dig att du blev framflyttad! Och att Ultraljudet gick bra! Jag mår bra utöver foglossning (Men den ska jag få hjälp med idag, så det känns skönt.) Jag känner dem, men de känns inte på utsidan hela tiden än, utan det har bara hänt ett fåtal gånger. De reagerar mest på min sambos röst när han pratar eller när det spelas hiphop, de reagerar inte så mycket på annan musik än haha! (Tror det är för att de känner av basen)

    Precis Mjao, hade det varit enäggstvillingar skulle jag gått på ännu fler. Jag tror jag kommer gå på tre/fyra fler UL än i vanliga fall nästa är planerat i januari igen.

  • Tissel91
    brallison skrev 2021-01-08 08:22:36 följande:

    Hej på er, tjejer, ni som är kvar här!

    Hur måtr ni? Hoppas helgerna har varit bra för alla

    Tänkte fråga - hur långt har ni kommit med inhandling av allt som behövs till era bebisar? Vad har ni redan köpt och vad som planeras att köpas snart.

    Jag har än så länge köpt bara några små saker - totalt 4 body, 1 par byxor och 1 par strumpor (jo, dessa vara egentligen bara köpta för att berätta på sånt sätt vem vi väntar, hehe). Men i förrigår har vi beställt en barnvagn, badbaljan och spjälsängsskydd. Har lite grejer kvar från vår dotter (så som bärsele, fårskinn, helt ny spjälsängsmadrass - bestämt att köpa en begägnad säng och använda vår madrass), samt lite små saker. Vad är eran status?


    Vi har köpt lite kläder till våra små i olika storlekar. Vi köpte en vagn begagnad för ett tag sedan, hade vi köpt en ny skulle vi nog beställt den nu. Filtar, babynest, skötväska och babygym.

    Kvar på listan:

    Skötbord

    Spjälsäng

    Barnstolar

    Babybrezza

    Och massa annat haha.

    Jag mår bra, har blivit sjukskriven för foglossning på 50% och det har hjälpt väldigt mycket och i februari blir jag troligtvis sjukskriven 100% till bf. Hur mår du? :)
  • Tissel91
    brallison skrev 2021-01-11 16:00:09 följande:

    Oj, vad är Babybrezza och varför behöver man den?

    Jag mår bra, som det ser ut bland de flesta här, haha. Magen är stor och stör att sova, men det blir väl ännu värre, så man ska vara tacksam nu

    Jag jobbar hemifrån, så kan gå lägga mig vid behov, och peppar-peppar har inte känt foglossningen varken förra gången eller nu (i alla fall än...)

    Jag har börjat få lite sureuppstöttningar, men märkt att de uteblir om jag inte äter nåt på minst 2 tim innan sovdags, och/eller tuggar tuggummi, så jag håller mig till det och det blir bra I alla fall nåt jag kan påverka själv, haha


    Det var en kompis som tipsade om Babybrezza. Tänk dig att den fungerar som en espressomaskin, fast i stället för kaffe i maskinen så är det ersättning, så allt blir färdigblandat och i rätt temperatur direkt i nappflaskan. Den är inget måste så klart, men tror den underlättar för oss som inte tänkt amma, delammar eller får tvillingar hehe.

    Åh vad bra att du kan det! Håller tummarna för att du slipper. Bra tips, ska testa det :)
  • Tissel91
    Fia92 skrev 2021-03-12 14:35:18 följande:

    Nu börjar det närma sig. Hur går det för er alla? :)


    Ja, verkligen!! Det rullar på här, jag har precis fått ett datum för kejsarsnitt (8:e april) vilket känns väldigt bra. Iom att det är tvillingar så går man inte längre än till 38+0. Känns nervöst och overkligt att det snart är dags! :)

    Hur går det för dig? :)
  • Tissel91
    Fia92 skrev 2021-03-13 10:11:25 följande:

    Vad härligt! Då har vi lika lång tid kvar, jag har fått tid för snitt 7/4 :) magkänslan säger dock att den här tösen kommer vilja ta sig ut tidigare än så. Inget mig emot för nu börjar det bli riktigt jobbigt! Kan tänka mig att det är ännu värre med tvillingar...


    Oj, vilken timing av oss!! :) Ja, jag förstår det tänker att det är samma. Det är tungt att vara höggravid oavsett om det är en eller fler. Vi alla är riktiga kämpar! :)

    Vilken vecka är du i vid planerat snitt, är det samma för dig (v 38)? Har du några tecken på att hon kommer tidigare? Jag tror inte mina kommer tidigare, men har börjat märka att kroppen förbereder och övar sig inför förlossning med lite förvärkar och sådant.
  • Tissel91
    Anonym (??) skrev 2021-03-15 01:38:15 följande:

    Hej menar inget illa med denna kommentar men jag har läst inlägg från första början, denna grupp startades 20 juli 2020, hur kan ni ens veta era bf datum i början? Vissa skriver att dom hade bf 8 april osv, hur kunde ni få positivt den 20/21 juli då? De e typ 3-4 dagar efter befruktningen . Eller va denna grupp till för dom som ville följas åt ?


    Egentligen är mitt förlossningsdatum 21:a april, men då det visade sig att vara tvillingar så går man inte längre än till vecka 38+0 i Stockholms län (vet inte om det skiljer sig). Och det är därför jag har 8:e april som planerat datum för kejsarsnitt. :)

    Vet inte hur det var för er andra, men jag plussade 2-3 veckor clearblue samma dag som min mens skulle komma. Vilket jag tror var ca 2,5 vecka (augusti inte juli) efter ägglossning, men är inte säker.
  • Tissel91
    Fia92 skrev 2021-03-14 08:17:21 följande:

    Jag kommer vara i 38+6 då. Ja, jag har varit sjukskriven 100% sedan nyår pga hotande förtidsbörd. Det klingade av ordentligt när jag fick vila men nu har jag mycket känningar igen. Känns skönt att ha ett slutdatum att räkna ner till faktiskt ;)


    Åh, förstår! Vad bra att det klingade av i samband med vila! Ja, men visst är det känns mer hanterbart iom :)
  • Tissel91
    Anonym (Mjao) skrev 2021-03-14 18:16:04 följande:

    Kul kul - jag har BF 7/4 :).

    Jag har så mkt sammandragningar/förvärkar så utifrån det så borde jag nästan få lite tidigare - har inte varit m om att kroppen jobbar så mkt innan. Är vaken minst ett par timmar varje natt och på dagarna kan jag inte göra ngt som inte triggar det.

    MEN mina två andra barn har jag gått över tiden så min BM trodde jag skulle få vänta... snyft!


    Hoppas du slipper gå över tiden, har en kompis som gör det just nu och det verkar vara kämpigt att behöva göra det. Jobbigt med sömnen! Så har jag också, och har haft länge, min BM trodde att jag hade urinvägsinfektion då sammandragningar ofta kan vara tecken på det. Däremot så var mina tester negativa så antar att det är kroppen som övar eller liknande.
  • Tissel91
    brallison skrev 2021-03-26 19:34:04 följande:

    Kommer bara med en liten uppdatering om mig själv - jag sitter tydligen i en fel tråd då vår son hade valt att födas förra lördag, dvs 20/3, haha. Fram tills kl. 22.30 förra fredag då mitt vatten har helt plötsligt gått lite grand (Var väldigt osäker om det var ens vatten!) så hade vi inte en blekaste aning att 4 timmar senare vår son skulle redan ligga i min famn Allting har gått jättebra och alla vi mår bra (trots att han föddes 3 veckor för tidigt)


    Grattis!! Skönt att ni alla mår bra! :)
Svar på tråden Bf April 2021