Inlägg från: Tissel91 |Visa alla inlägg
  • Tissel91

    Bf April 2021

    Grattis till alla!

    Här har vi en till som har BF 25:e april och det är (om allt går som det ska) vårt första barn. Jag har fortfarande inte riktigt förstått, men det börjar landa nu och är så glad! Min partner är överlycklig och landade i det hela mycket snabbare än jag, hehe. Jag hade tur och fick tid direkt hos barnmorskan som berättade lite om saker framåt och gav mig en gravidbok????

    Vi ska på nästa besök i september och är i vecka 4+6 idag.

  • Tissel91
    hallonoj skrev 2020-08-22 09:32:03 följande:

    Någon mer som har värk i livmoderna/tarmarna nere i "tjejmagen"?? Kan få som små "attacker" och det gör såå ont, känns typ som magknip... Har även vaknat på natten av det :( brukar gå över när jag vilar med värmekudde. Livrädd för missfall just nu :( vecka 5 (4+4)


    Jag tror jag känner samma det blandat med mensvärk, för mig kommer det ofta som hugg eller att det är en molande känsla. När jag träffade barnmorskan häromdagen berättade hon att jag skulle inte oroa mig över det då det händer mycket med kroppen nu i början. Hon liknade det hela med växtvärk vilket känns rimligt. Förstår att det kan vara svårt att inte oroa sig, men när hon berättade det blev jag lite lugnare så hoppas det hjälper lite :)
  • Tissel91

    Grattis allihopa!

    Bra initiativ med FB-grupp. Jag går gärna med i den senare, just nu hemlighåller vi graviditeten och kommer försöka göra det till vecka 11-12 eller så. :)

    Hur mår ni allihopa? Jag är hungrig konstant och smaker har ändrats. Fortfarande mensvärk, men inte lika ihängande som förra veckan. Tror den största chocken har lagt sig nu, vilket känns skönt!

  • Tissel91

    Välkomna alla så kul att vi blir fler och fler :)

    Någon mer än jag som åkt på världens förkylning? Har än så länge tur med mående i övrigt, blir bara lite illamående på tom mage, men inte värre än så. Hoppas ni andra mår bra!

    I vilken vecka får man gå på sitt första ultraljud? Jag hade gärna gjort ett nu bara för att se att allt stämmer och så (är i vecka 9 nu).

  • Tissel91
    Producenten skrev 2020-09-15 18:36:02 följande:

    Tissel91, vi har en tvååring som drar hem förkylningsvirus från förskolan men jämna mellanrum så vi var förkylda hela förra veckan, men det börjar tack och lov gå över nu. Angående första ultraljudet verkar det skilja sig mellan olika landsting. Jag bor i Stockholm och här får man göra KUB-test (blodprov+ultraljud) i vecka 11-14. Jag ska göra det om drygt en vecka, i graviditetsvecka 12, och jag längtar ihjäl mig! Det verkar som att man kan få komma på tidigt ultraljud (vecka 6-9 kanske?) om man har drabbats av missfall förut.

    Angelicabon, här i Stockholm får partnern inte följa med på något. Jag har bara varit på inskrivningssamtal hittills och då var partner med via FaceTime.


    Åh, vad skönt väl kämpat av er!! Då förstår jag tack gör hjälpen, jag bor också i Stockholm så då blir det till att längta ihjäl sig hehe.
  • Tissel91

    Min mage börjar också synas lite nu, trots att det är min första graviditet. Är i slutet av vecka 10 nu. Vi jobbar också hemifrån vilket känns skönt innan jag har kunnat prata med chefen. Jag ska på fortsatt inskrivning i nästa vecka, det ska bli väldigt spännande har längtat väldigt mycket tänkte passa på att be om UL då för att stilla oron :)

  • Tissel91
    Juno89 skrev 2020-09-30 10:41:46 följande:

    Hej allihopa,

    Äntligen vågar jag skriva här. Varit inne och kikat förut, men med tidigare missfall och MA har jag inte riktigt vågat tro på graviditeten. Idag har jag gjort NUPP och fått se en liten sprallig bebis och vågar äntligen tro på det här.

    Min första och vill därför gärna ha andra att utbuta erfarenheter och tankar med. Är det några som stannar här eller är det en facebookgrupp som gäller?


    Välkommen!! Jag tänkte stanna här och det verkar som några till i tråden gör det, vilket känns kul. Det finns facebook-grupp också vet däremot inte om det finns platser kvar i den, lite längre bak i tråden hittar du vem du kan kontakta för att vara med i den.

    Jag var på mitt sista inskrivningsbesök i veckan och ska gå på mitt första ultraljud den 13:e. Längtar jättemycket!

    Vet du vilken vecka du är i? Hur mår du? :)
  • Tissel91
    Juno89 skrev 2020-10-01 09:38:26 följande:

    Tack! Är idag i v 12+4. Blev framflyttad en dag på UL igår. Mår mycket bättre nu än för än vecka sedan. Var så sjukt trött och lätt illamående stora delar av dagen.Men mådde så bra att jag fick panik inför UL att nu var bebisen död istället. Att man aldrig kan slappna av helt  Nu ska jag i alla fall försöka vara bättre.

    Vilken vecka är du i? Kul med UL snart.


    Helt förståeligt! Skönt att äntligen kunna slappna av. Usch då, jag haft tur med illamåendet men tröttheten är enorm haha! Jag tror jag är i vecka 11+2, har hört att det kan flyttas lite vid UL.
  • Tissel91
    Linkaa skrev 2020-10-04 17:28:50 följande:

    I vilken vecka tänker ni berätta på jobbet? Jag är så kluven när jag ska berätta, gick precis in i vecka 13..är det tidigt att berätta redan nu?


    Tänker också att du kan berätta när du vill :).

    Jag berättade för min chef förra veckan och kollegorna nu i veckan och jag är inte lika långt gången. Jag har adhd som jag medicineras ganska tungt för och under graviditeten har jag varit tvungen att sluta med min medicin. De närmsta kollegorna ink chef märker skillnad på mig om jag går på medicin eller inte. Iom det kändes det rätt att berätta då jag kommer behöva lite extra stöd.

    Gör det som känns bäst för dig!
  • Tissel91
    Fia92 skrev 2020-10-09 11:25:57 följande:

    Här kommer en update. På ultraljudet fick jag se en liten skrutt som låg och klappade händerna. Mätte även lite större än vad vi räknat med utifrån sista mens så preliminärt är vi 4 dagar längre fram (12+5 istället för 12+1). Nu hoppas jag på att också kunna andas ut lite :)


    Åh, vilken härlig update!! Bra sätt att ta helg på :) Jag längtar så efter mitt UL som jag ska på. På tisdag är det äntligen min tur ^^
Svar på tråden Bf April 2021