• Limeblad

    Fönsterkuvert?

    Hatar pappersfakturor och mailfakturor. Ska vara autogiro, e-faktura eller i Kivra. Pappersfakturor när jag har långsemester betalas för sent och de i mailen glömmer jag också bort för de försvinner i mängden mail. Har lyckats få bort alla pappersfakturor nu iaf.

  • Limeblad
    Mint skrev 2020-07-24 08:53:43 följande:

    Föredrar e-faktura. Lätt att hålla koll och betala, och kan lätt ändra datum (vill t ex att räkningarna dras samma dag som lönen kommer in). Dessutom sparas räkningarna på ett smidigt vis i bankens efaktura-arkiv.

    Autogiro är ingen favorit, eftersom det inte går att bestämma datum. Dessutom kommer fakturorna inte alls eller på mail där det är bökigt att leta fram dem.

    Pappersfaktura, ja det må väl vara hänt men himla onödigt med alla dessa papper och extra irriterande om de tar en straffavgift på 25 kr för att skicka ut skiten.

    MEN det värsta är ändå fakturor som bara kommer på mail eller i Kivra. Kivra är iofs helt okej för arkivering av s k viktig post men det är bökigt att hoppa fram och tillbaka mellan Kivra och bank-appen för att genomföra betalningen. I-landsproblem iofs. Har två fakturor på olika kreditkort som kommer i Kivra så det tar väl några minuter merarbete i månaden att hantera dem jämfört med e-fakturor.


    Jag använder autogirofunktionen i Kivra så det bara är att godkänna fakturan i Kivra så dras den från kontot på förfallodagen.
Svar på tråden Fönsterkuvert?