Inlägg från: Anonym (D) |Visa alla inlägg
  • Anonym (D)

    Hur fördela ekonomin?

    Så länge hon hade låg inkomst för att hon tog hand om ert gemensamma barn (eller var sjukskriven p.g.a. komplikationer rörande graviditet och förlossning) så ser jag det som att hon bidrog till familjen lika mycket som du. Men har du försörjt henne utöver det så känns det rimligt att ha i åtanke att du annars hade kunnat spara de pengarna till en kontantinsats.

  • Anonym (D)
    Anonym (Val) skrev 2020-07-25 08:12:29 följande:
    Det finns alltid ett val, du har valt att skaffa familj med någon som har svårt att försörja sig och du har valt att betala, uppenbarligen har du även valt att inte gifta dig. Arvet är därför sambons och det står din sambo fritt att göra precis vad som helst med arvet. Om din sambo har problem med att försörja sig så kan arvet vara en trygghet vid en eventuell separation. Synpunkter kan du förstås ha, rent etiskt mycket förståeligt. Men sambons val kan du inte göra något åt och det är dina egna val som satt dig i denna situation.

    Ska man vara krass så har ju inte sambon rätt till TS framtida inkomst heller. Så vill de starta ställningskrig (vilket jag inte rekommenderar) kan TS vägra att fortsätta försörja henne ifall hon vägrar att dela med sig av arvet ...
  • Anonym (D)

    Det verkar vara dags att du sätter ner foten, TS, och slutar sponsra ett företag som inte bär sig. Jag förstår att din sambo har lagt ner hela sin själ i sin verksamhet och att det kommer att vara en stor sorg för hen om hen tvingas lägga ner, men det går inte att köra på hur länge som helst. Nu är det dags att prioritera familjen. Tänk vad mycket ni kunde göra ihop om hen jobbade 40 timmar i veckan och hade en inkomst!

Svar på tråden Hur fördela ekonomin?