• Anonym (.)

    Är du en föräldrar som rättfärdigar våld mot barn?

    Fast det här med att tex bitas tillbaka handlar mycket om hur stort barnet är.
    Jag var en sådan som bet allt och alla, länge. Mina storasyskon var alltid fulla med bitmärken från mig.
    De blev rädda för mig till slut så klart.

    Så efter att de prövat allt som inte innebar fysisk obehag gav min familj upp. Vid det laget var jag 3-4 år och bets fortfarande. De bet tillbaka en enda gång. Det räckte för att jag skulle fatta att det är obehagligt att bli biten. Och jag slutade med en enda gång.

  • Anonym (.)
    Anonym (Anne) skrev 2020-07-30 20:38:17 följande:
    Däremot tror jag att vi alla kan hamna i ett läge där man faktiskt klappar till sitt barn. Om det är ett oerhört krävande barn och man själv befinner sig i ett sårbart läge där man inte funkar optimalt (som det kan bli nån gång i livet) så tror jag faktiskt att det kan hända vem som helst utan att man är en ond människa. Är man då normal så ångrar man sig naturligtvis djupt och inser att man gjort riktigt fel och vidtar alla åtgärder man kan för att det aldrig ska hända igen.
    Att däremot faktiskt på riktigt förespråka våld som en bra metod är nåt annat...
    Men visst är det så!
    Trots allt är man bara människa.
    Det viktigaste är vad man gör efteråt och förklarar att inte ens föräldrar är ofelbara utan det blir fel ibland.
  • Anonym (.)
    Anonym (TS) skrev 2020-07-31 16:06:09 följande:
    Har man inte den spärren är man inte frisk enligt min åsikt. Att man får känslan av att vilja kväva sitt barn med kolik med en kudde har jag hört. Desamma ställa ut barnet och lämna det. Men man gör inte det. För man har en spärr.
    Kliver man över den spärren är man inte frisk. Ångest eller inte. Att dessutom kliva över den egna moraliska gränsen gör att det är betydligt lättare för att de ska hända igen och igen och igen. Dels för att man upptäcker att det inte var hela världen då man inte blev inlåst i fängelse och barner fortfarande verkar tycka om en men också för att man förmodligen får direkt effekt. Barnet blir rädd och upphör med vad denne gör och man tycker att det kanske var ett helt ok sätt att använda.
    Du verkar ha väldigt svårt för empati och sympati men desto lättare att fördöma.
    DET är aldrig en bra grund att stå på som förälder.
  • Anonym (.)
    Anonym (Anne) skrev 2020-07-31 19:49:44 följande:
    Nej det har absolut inget med hur stort barnet är. Man lär inte barn att ett beteende är fel genom att göra likadant själv. Det enda du då lär barnet är att den som är större och starkare kan bitas. Dina föräldrar gjorde fel och utsatte dig för ett övergrepp.
    Det var faktiskt det dummaste och mest inskränkta jag läst på länge.
    Känner du dig alltid kränkt by proxy?

    För du glömmer en otroligt viktig aspekt: självförsvar. Man får försvara sig med så mycket våld som nöden kräver.
    Det betyder INTE att man aldrig någonsin får kränka ett barn. Du kallar det övergrepp? Det är exakt lika mycket "övergrepp" att se till att barnet borstar tänderna fastän det inte vill, vaccinera det, eller gå och lägga sig för att sova.

    Du är lika mycket extremist som en IS-krigare helt ärligt. Med det menar jag någon som bara har en enda synvinkel och tillämpar det på ett fanatiskt sätt, som vägrar ta hänsyn till något annat än den egna åsikten.
  • Anonym (.)
    Anonym (Anne) skrev 2020-07-31 20:59:10 följande:
    Du jämför tandborstning med att bita ett barn i uppfostrande syfte...
    Och ändå tycker du att det jag skrev var det dummaste du läst...

    Well, lagen och myndigheterna håller inte heller med dig...
    Nej, det var inte det jag skrev.

    Lagen är den jag lutar mig mot, men som alla andra extremister och fundamentalister förnekar du självklart det.
    Att det finns en lag om nödvärn och att den även gäller barn. Se bara på den senaste rättegången om den knivdödade 12-åringen.
    Så, jo, jag har lagen på min sida och du är en fundamentalist och extremist jämförbart med en IS-krigare.
  • Anonym (.)
    Akidoki skrev 2020-07-31 23:59:54 följande:
    Om du gör det tycker jag att du ska ta hjälp för det.
    Varför?

    Det är inte fel att reagera aggressivt, det är lika normalt som att reagera katatoniskt.
  • Anonym (.)
    Anonym (Anne) skrev 2020-08-01 00:33:44 följande:
    Nu var det ju föräldrarna som bets...
    Iofs så var det syskonen men det antogs att det var föräldrarna för att det är vad man vill läsa!
    Jag skrev: "De bet tillbaka en enda gång.". De. Jag skrev de. De som kan syfta på lite vad som.
    Jag vet att det var mina syskon, men här antar man att det var föräldrarna.

    Men inget av det spelar någon roll utan det som spelar roll är diskussionen och vad folk anser om sig själva och andra.
    Man anser att man själv är ofelbar och alla andra förkastliga.
    Och man hyser ingen som helst empatisk förmåga att tänka utanför sina egna inskränkta och extremistiska åskter.

    Så ja, det gör människor än mer benägna att begå övergrepp mot sina egna barn...
  • Anonym (.)
    Anonym (Anne) skrev 2020-08-01 00:36:32 följande:
    Du jämför mig med en IS krigare för att jag (och lagen) anser att det är ett overgrepp att bita ett barn i uppfostringssyfte.... återigen... wow..
    nej det var inte vad jag skrev.

    Har du alltid lika svårt att förstå och tyda text?
  • Anonym (.)
    Anonym (Anne) skrev 2020-08-01 01:05:43 följande:
    Du beskrev hur dina föräldrar gjort allt för att få stopp på bitandet, och lite senare skrev du att de till slut bet tillbaks, så givetvis är det då ett syftningsfel från din sida som gjorde att jag trodde det var dina föräldrar som bet. Och det är väl en väsentlig skillnad mot om det var syskonen som till slut gav igen. Tycker du verkligen att det är irrelevant?
    När du påstår att jag skulle tro mig ofelbar måste jag dra slutsatsen att du antingen inte läst mina inlägg alternativt inte förstått dem. Jag skriver ju precis det att vi alla har potentialen att gå över gränsen och slå sina barn. Förövrigt så behöver man själv inte vara ofelbar för att kunna se skillnad på rätt och fel hos sig själv eller andra. Jag kan vara full av fel och svagheter och ÄNDÅ förstå att det är ett övergrepp om föräldrar biter sina barn i uppfostringssyfte. Man kan ha två tankar i huvudet samtidigt... pröva..
    Nej det är inte ett syftningsfel. Det är du som lägger in dina egna personliga värderingar i det du läser.

    Och då handlar det om att du måste söka hjälp för dina svårigheter att läsa och förstå text. Ekvivalent med att du anser att alla som inte reagerar som du måste söka hjälp. Du förstår. Man kan inte kräva av alla andra att ta ansvar, man måste själv ta det ibland. Just nu är det du som måste ta ansvar.
  • Anonym (.)
    Anonym (Anne) skrev 2020-08-01 01:05:43 följande:
    Man kan ha två tankar i huvudet samtidigt... pröva..
    Lev som du lär, du visar inte att du gör det just nu.

  • Anonym (.)
    Anonym (Anne) skrev 2020-08-01 10:00:08 följande:
    Det ligger i sakens natur att man vill tro att man absolut inte skulle hamna där. Kan lova dig att de allra flesta som en dag till sin stora förtvivlan inser att de just burit hand på sitt älskade barn fram till den punkten varit lika övertygade som dig om att det aldrig skulle kunna hända. Jag har träffat tillräckligt många goda föräldrar som hamnat just där av olyckliga tillfälligheter att jag är tämligen säker på min sak.
    Men vill man tro att det bara är onda och dåliga föräldrar som kan råka hamna där så vill man. Verkligheten är dock betydligt mer komplex och detta är något jag vet. Jag kan inte tvinga någon att begripa så jag lägger ned här.
    Att dela upp människor i onda och goda som du gör är aldrig en bra egenskap. Definitivt inte som förälder. För man missar då alla de gråfärger som är nödvändiga för att vara en bra, empatisk och förstående förälder. Det är det allra viktigaste egenskapen ett barn behöver av sina föräldrar.

  • Anonym (.)
    Anonym (TS) skrev 2020-08-01 10:27:09 följande:
    DU verkar vara den som har svårt för empati och sympati. På vilket sätt skulle ett litet barn kunna provocera en vuxen till den grad att denne klappar till barnet?
    Nä, då saknas spärrar. Då är man inte frisk! Min morsa blev misshandlad av sin pappa hela sin uppväxt. Hon har klappat till både mig och min syster vid ett flertal tillfällen. Jag förstår henne. Hennes moraliska gränser har passerats och suddats ut pga sin uppväxt. Hon är inte frisk pga vad hon varit med om. Men det gör inte att jag någonstans tycker det hon gjorde var förståeligt eller mindre hemskt. Hon om någon borde veta att slå inte är en lösning.

    Jag har själv barn med diagnos. Har ALDRIG gjort illa dem på något vis och de kan vara utmanande på många sätt.
    De har bitits, slagits och haft utbrott. Men med lågaffektivt bemötande och MYCKET jobb så är det idag helt fungerande, trevliga och sympatiska ungdomar.

    Att ta till våld är en genväg. Då man som förälder antingen är för lat för att ta till hjälp eller stöd för hur man ska bemöta sitt barn rätt eller för att man inte har tid att lägga energi på sina barn.
    Eftersom du utgår från att alla är som du och din morsa är det de facto du som har problem med att förstå att människor är olika, dvs sympati och empati.


  • Anonym (.)
    Anonym (TS) skrev 2020-08-02 12:34:21 följande:
    Det gör jag inte. Men ja. Jag saknar sympati för människor som slår barn. Likväl som jag aldrig annars rättfärdigar mord eller misshandel, någonsin. Det gör inte att jag har problem med sympati eller empati. Som vuxen har man ett ansvar att söka hjälp om man inte kan hantera sina barn. Ett barn kan inte söka den hjälpen åt föräldrarna. Man har ett ansvar att ta tag i sina egna problem. När man inte gör det är man inte mycket till människa enligt mig.
    Jo det är exakt det du beskriver, att du har brister i empati och sympati.
    Att du försöker bortförklara dig är naturligt, för det svider oftast att erkänna att man inte är en såndär superbra och allt igenom god människa.

    När man villkorar empatin och sympatin som du gör så är det självklart en brist i den förmågan. Det förstår alla normalt tänkande människor.
Svar på tråden Är du en föräldrar som rättfärdigar våld mot barn?