• Anonym (Undrar)

    Har din man barn sedan tidigare som han har övergett?

    Anonym (Finns) skrev 2020-07-31 12:48:16 följande:

    Det är inte bra,men han behöver inte vara otrevlig för det.Barnen blir vuxna och struntar i sin pappa då ochså och skaffar ett eget liv .


    Det som är bättre i den här kulturen är ju att det finns en gemenskap av kvinnor och familjer som hjälps åt. Man vet vad som händer vid skilsmässa. Ingen blir chockad. Det är förväntat.

    Här lever man i tron om att det ska bli ett varannan vecka liv. Finns ingen backup, inga föräldrar som steppar in (kanske för vissa?). Barnen blir stigmatiserade för att det är en onormal situation. Det accepteras officiellt inte i samhället att han bara drar. Samtidigt så accepterar hans nya kärlek, nya svärföräldrar, chef, vänner osv det hela och tycker han är en bra man. Barnen och exet ser man ner på. Han lever vidare och kan börja om, göra karriär osv osv.
  • Anonym (Undrar)

    Det jag menar är att det är sinnessjukt att detta accepteras. De som lämnar sina barn idag borde frysas ut. Ingen kvinna med självaktning borde ta en man som gör så här.

    Alternativt så borde vi skapa en matriarkal struktur där kvinnor är basen. Männen kommer och går. Inga barn blir stigmatiserade och inga kvinnor behöver skämmas, bli utbrända och ensamma.

  • Anonym (Undrar)
    Anonym (Liv) skrev 2020-07-31 13:30:44 följande:

    Landet nämner jag inte, men ingen nordisk land. Det är som i de flesta länder där män huvudsakligen jobbar och försörjer familjen och kvinnor är hemma med barnen medans de är små. Så såklart har inte män samma relation till barnen. Vissa saknar så klart barnen i början, men de flesta skaffar "nya" barn och saknaden avtar med tiden. Vissa mammor försvårar umgänge också så klart.


    Nej det är väl mindre intressant vilket land egentligen. Var mest nyfiken. Det blir ju som du skrev lättare för barnen i en kultur där det är förväntat och backup för mamman finns där från början.

    Jag känner att vi inbillar oss att vi har det så bra i vårt "mest jämställda land". I verkligheten blir ju vissa kvinnor och barn mer nedtryckta och far mer illa än i andra kulturer med det typ av upplägg du beskriver. Men detta blundar vi för. De/vi är typ inget värda.
  • Anonym (Undrar)

    Sen kan man ju lägga skulden på oss för att vi valt kassa män eller argumentera att det ändå är ovanligt nuförtiden. Men jag tror inte att det alls är ovanligt.

    Det är bara en smutsig baksida som accepteras i tysthet. Han blir pappaledig med nya barnen och är duktig, gillas av nya svärmor. Det kanske rentav är synd om honom som har ett så jäkla galet ex att han inte kan umgås med sina "gamla" barn.

  • Anonym (Undrar)
    Anonym (Kan svara) skrev 2020-07-31 13:36:10 följande:

    Empatistörd är bara ett av flera ?ord och diagnoser man kan märka honom med...


    Japp, fattar. Narcissist, psykopat, arsle..
  • Anonym (Undrar)

    Kan inte ni skriva något, ni som vill testamentera bort de övergivna barnens arvslott? (tidigare trådar)

    Varför är ni tysta nu?

    Är det obekvämt? Får ni ont i magen?

  • Anonym (Undrar)
    Anonym (Liv) skrev 2020-07-31 13:58:08 följande:

    Det finns inga garantier mot det. Kvinnor bär på skam i alla kulturer. Exempelvis i mitt hemland kan kvinnor få hjälp av sina egna familjer vid skilsmässa, men många kan bli anklagade för opassande val av mannen som "lämnat" henne eller inte betalar underhåll. Kvinnor behöver stötta varandra oavsett vilken kultur de kommer ifrån för det är ett gigantiskt jobb att vara mamma. Hur man än gör som kommer hon få skuldkänslor


    Det är bedrövligt att kvinnor alltid får bära skammen. Fördel i den kulturen är väl hjälpen från familjen.

    Fördel här är att han kan bli tvingad att betala underhåll av samhället.
  • Anonym (Undrar)
    Anonym (Liv) skrev 2020-07-31 14:10:07 följande:

    Det handlar om inställningen. Vill man vara mamma eller ?jämställd förälder?. För mamma är man oavsett hur exet beter sig. Barnet måste ha åtminstone en förälder som gör ett bra jobb som förebild. Det räcker oftast för att uppfostra bra människor, men är tufft för kvinnan.


    Jag skulle vilja vara mamma OCH jämställd förälder. Jag skulle vilja att han betedde sig normalt och kunde ha sina barn åtminstone varannan helg.

    Sen skulle jag också vilja att hans nya kvinna ifrågasatte hans beteende och inte hjälpte till att stöta bort barnen genom att bete sig helt galet.

    Det är mycket jag vill. Jag vill lägga en stor bajskorv mitt i deras kärnfamilj som pågår helt obehindrat av historien.

    Men sedan minns jag att han är bajskorven mitt i familjen som kommer sabba även för dem.

    Jag vill också radera dem ur mitt minne och att de flyttar härifrån så vi slipper stöta på dem..
  • Anonym (Undrar)
    Anonym (Liv) skrev 2020-07-31 15:06:43 följande:

    Jag vill att det ska bli fred i hela världen... Inget som jag direkt kan påverka. Men flytta hade jag gjort själv. Det är inte hälsosamt att jämt bli påmind av något man mår dåligt av.


    Jag vill inte lämna barnens skola och deras vänner. Den tryggheten de har där. Vill heller inte flytta ifrån min familj och vänner som kan hjälpa mig om det händer något akut. Jag vågar inte flytta helt enkelt. Men jag tänker ibland att det kanske vore bättre.
  • Anonym (Undrar)
    Anonym (jaärbäst) skrev 2020-08-01 18:14:06 följande:

    jag är en tjej under 20 år utseende .snygg smal fast kropp.stora bröst i storlek D naturligt.fast röv. är egenföretagare och har eget boende .väldigt nere på jorden rolig och öppensinnad tjej. jag träffade en man som är mitt livs kärlek för snart 2 år sedan han är i ca 30 åldern och har två barn med en annan kvinna sen fler år tillbaka kvinnan och min man hade skilsmässa för ett par år sedan.  jag hade respekt för kvinnan o tyckte synd om henne i början men när jag och pappan flyttade ihop och hämtade barnen på helgerna så blev hon galen av att jag var runt hennes barn. hon började snacka skit om mig till hans familj och förtala mig som tur älskar hans familj mig och tycker att hone galen och andra i hennes närhet med. hon   verkade allmänt bara vilja visa att hon inte tycker om mig och tror säkert att jag tar  barnens pappa ifrån dom.så sorgligt för jag älskar barnen men jag tänker inte bråka med min man om han inte vill hämta barnen eller vill jag är ok hur han än gör  för de är hans barn jag tar inte det ansvaret. han är väldigt driftig rolig snygg och min andra halva vi har sex flera gånger om dagen hans kuk är ju 23cm plus gumman varför skulle jag förstöra mitt förhållande med min partner som jag nu också väntar barn med för att han kanske inte kan eller vill hämta barnen de är hans ensak. vi pratar om barnen ibland men bara om roliga minnen från doms besök vi saknar dom alltid men vårt liv stoppas inte för det vi har ju börjat vår kärnfamilj och barnet är ute snart vi är hur lyckliga som helst hans barn är ju vår familj med  ni biomammor har en så hemsk bild av hur ni tror era ex lever eller lider med sina nya jag kan iallafall prata för min man och mig när jag säger att vi älskar vårt liv och är supernöjda har mycket sex har perfekt boende världens finaste relation och har mycket kärlek javisst att man kan göra varandra galen men fan vad bra vi har det och är välsignade att vi har varandra tyvärr kanske han inte funkade med dig under dessa år ni var ihop men han har det bättre men nån som är som han som gör han till en bättre person med kärlek. så sluta vara bittra över att det går bra för era ex fast inte barnen är me i bilden 100 procent för ingens historia är som den andras. ni kan inte sätta krav hota klanka ner på pappan som försöker få en relation med barnet när ni under lag ska göra så barnet får bättre kontakt med barnet men ni skrämmer ju bara oftast iväg papporna o försöker göra hans liv t helvete där han inte har nån makt o när han drar sig undan för o andas så är han så hemsk tycker ni ju.  snälla lägg av o skaffa dig ett liv igen. och gumman du fick de här svaret för att du bad om det 


    Ha ha ha ha ha *kiknar*
  • Anonym (Undrar)
    Anonym (.) skrev 2020-08-01 10:22:21 följande:

    Hela trådstarten är så fel och så absurd att alla normalt fungerande tänkande borde vilja gråta.

    Där han har lämnat sina barn...

    Lämnat?

    Leva i en relation? Relation till VAD?

    Jag ser mest en jävla massa moraliserande om pappor som icke-fungerande mammor.

    För det är egentligen vad allt handlar om, att mammor sällan låter pappor vara pappor utan de försöker tvinga dem att vara ställföreträdande mammor. Gör de inte det så är de misslyckade som pappor.

    Frågan som den mycket moraliserande och fördömande TS borde ställa i sammanhanget är hur mammor påverkar papporna så att barnen "överges". Hur de kan leva i en relation. Lite reflektion över mammornas agerande mao.


    Inte perfekt syftning där kanske, men de flesta fattade poängen.

    Jag kan erkänna att jag satte käppar i hjulet för hans föräldraskap. Jag stoppade honom när han gick över gränsen. Vägrade gå med på hans "enade front" i förhållande till barnen. Hans beteende mot barnen var det som fick mig att till slut lämna.

    Sedan tänkte jag att det skulle vara mindre belastande för honom att vara varannanhelgfarsa. Att han skulle skaffa sig en bättre relation till barnen, se dem. Så blev det inte. Istället skaffade han sig ännu fler barn och ny kärnfamilj. Som om det bara går att börja om på nytt.
  • Anonym (Undrar)
    korngryn skrev 2020-08-01 09:59:05 följande:

    Nej, detta är inte ett problem, varken i djurvärlden eller i de samhällen som har matrilinjär struktur (vilket man tror var det normala innan människan blev jordbrukare)

    Att mannen går när han vill är inget problem om han inte har någon koppling till barnen. Han får förstås inte dyka upp som oinbjuden gäst heller - som sagt, inga skyldigheter men heller inga rättigheter. Vill han ha sex eller bli bjuden på mat så får han fråga helt enkelt! Och då är ett nej ett nej. Och om han bjuder till lite och t ex hjälper kvinnan att flytta på någon tung sten eller så, så ökar ju chansen att han får stanna ett tag (eller för alltid, om båda vill!)

    Den ekonomiska försörjningsbördan tar ju ändå kvinnan till allra största delen i de flesta samhällen. Det är nästan alltid hon som får betala med utebliven inkomst vid föräldraledighet, vab eller hemmafrueri. Så det blir ingen större skillnad. Ett matrilinjärt samhälle där fast egendom ägs och ärvs på mödernet, och där relationer utövas i form av s k besöksäktenskap (dvs att kvinnan är bofast och mannen/männen hälsar på när båda vill) är fredligare och människorna lyckligare. Mannen slipper fundera på om barnen är ?hans? eftersom barnen alltid är bara mammans.

    Och ja, självklart förstår jag att att det är svårt att gå tillbaka till detta efter flera tusen år av det motsatta systemet. Men det jag vill få fram är att det är ingen självklarhet att ett samhälle är patrilinjärt och/eller patriarkalt.


    Det låter som himmelriket. Jag hör många separerade mammor fantisera om att bo i kvinnokollektiv med alla barnen. Istället för att bli oavlönade hemma+barn-slavar åt skilda män med barn.
  • Anonym (Undrar)
    Anonym (Ego) skrev 2020-08-01 16:26:00 följande:

    Skulle aldrig ha kontakt med den typen av man, vare sig vänskap eller förhållande. Jag ser ner på sånna män. Kan man göra något mer patetiskt än att skaffa barn och sen strunta i dem helt. Skaffa inte barn med en kvinna och lek pappa första tiden om du bara vill vara en spermadonator.

    Jag är resultatet av en pappa som började välja bort mig vid 8 års ålder och slutade sen vara pappa överhuvudtaget. Han var mer intresserad av att resa, spendera pengar på sig själv och träffa kvinnor. På inget sätt stötte min mamma bort honom, tvärt om har hon verkligen försökt göra umgänget så lätt som möjligt för han och hans släkt. Men när han uteslöt mig ur hans liv så gjorde hans släkt detsamma. Han ville leva med en kvinna han träffat och uppfostra hennes barn.

    Sen jag blev vuxen har han tänkt om. Nu vill han ha kontakt med mig och barnbarn, skickar födelsedagskort till barnbarn och mig, julkort osv. Allt åker i soporna direkt. Han kommer aldrig få träffa någon av oss. Nu är han 70 plus och helt plötsligt är det inte så kul att leva ensam För relationen till den nya kvinnan tog slut efter 10 år. Det är inte roligt att bli gammal i sverige utan anhöriga. Sitta ensam hemma och ha en hemtjänst som springer in och ut som hastigast. Trots hjälp från hemtjänst osv så vet jag av erfarenhet att dem utan släktingar inte har det så bra, man behöver alltid mer hjälp än man kan få. Han kan sitta i sin ensamhet och ångra sig dag ut och dag in och tycka synd om sig.

    20 år har han försökt återupprätta kontakten (om än halvhjärtat) och inte hört ett ord eller fått någon svar från mig. Hoppas han lider lika mycket som min mamma gjorde när jag grät och hon fick ta allt ansvar själv. Helt otroligt vilken kvinna hon är! Finns det mått arv kvar ska hon får alla pengarna och leva gott under hennes pension.

    Kommer aldrig förstå hur någon kan göra så mot barn. Men frågar jag vänner osv så säger de flesta att de älskar sin mamma mycket mer. Män verkar mer egoistiska om man ska generalisera- även om det finns bra fäder också.


    Starkt av dig! Vissa saker behöver inte förlåtas.
  • Anonym (Undrar)
    Anonym (Bonusmamma) skrev 2020-08-01 21:23:13 följande:

    Hade han övergett sina barn skulle han inte vara min man. En man (eller för all del en kvinna) som överger sitt/sina barn är inget man bör beblanda sig med. Ingen frisk, normalfuntad människa överger sina barn.

    Du kommer aldrig kunna vara säker på att han inte överger dig och era eventuella barn också så spring medan du hinner, varningsklockorna ringer!

    Noteras bör att jag ej syftar på de som blivit fråntagna sina barn av den andra föräldern. Det är en helt annan diskussion.


    Jag är den som sitter med 3 övergivna barn och försöker lista ut hur i hela friden det funkar för honom i hans nya liv. Hur nya kvinnan köper detta. Ville inte skälla och gorma direkt i trådstarten. Hoppades locka några att berätta hur det är "på andra sidan".
  • Anonym (Undrar)

    [quote=80559476][quote-nick]Anonym (ppp) skrev 2020-08-01 22:10:56 följande:[/quote-nick]Wall of text

    Varför skriver du så många irrelevanta saker, som stora bröst, röv, kukstorlek? [/quote

    Han tror att jag som är så bitter ska få en stroke av blotta tanken på dessa kroppsdelar och allt sex.

    Det som skulle få mig att gå åt av avund är snarare en beskrivning av oceaner av egentid, tystnad, och att kunna se till sina egna behov i typ 24 timmar.

Svar på tråden Har din man barn sedan tidigare som han har övergett?