• Fri 11 Sep 2020 19:47
    151493 visningar
    4359 svar
    4359
    151493

    IVF hösten/vintern 2020

    Hejsan. Är nya här och har äntligen fått tid via landstinget. Gick privat innan på Nordic i Göteborg - vilket jag är supernöjd med. Nu var det första gången via landstinget på Sahlgrenska. Jag testade menopur 150 som jag kört tidigare. Har då fått ut 12 ägg och nu hittade man endast 6 och 5 mogna. Riktigt besviken. Jag ruvar just nu på en tvådagars på dag 5. Vid insättning odlades 3 vidare och vi får svar på posten om något kunnat frysas. Håller tummarna. Jag håller tummarna på kvalité före kvantitet. Mitt mål var att inte tänka så mycket och inte googla men nu hamnade jag tydligen här. Det finns ändå en trygghet med att det finns fler som går igenom samma jobbiga resa. Har just nu molvärk och undrar om det är såhär jag känt varje gång... Ja nu vet ju. Jag har slutat anteckna för att inte analysera för mkt men nu är de det enda jag vill ha haha. Önskar er alla massa lycka till

  • Sat 12 Sep 2020 10:38
    Tino skrev 2020-09-12 06:09:50 följande:

    Håller tummarna att det går vägen! Och att någon eller några kommer till frysen. Hur kommer det sig att du gått privat först? Jag håller med dig att det är skönt att fler går igenom samma process. Önskar dig lycka till. Jag väntar på indättning av fryst blastocyst på måndag. Jag gjorde en fet i augusti, vilket blev negativt, et i våras och två fet innan det. Nu måste det gå vägen. :) Hur många försök har du gjort?


    När vi sökte så svarade de att det var ungefär 7 månaders väntetid så vi valde att testa privat en gång innan för att inte bara sitta och vänta.

    Vi skrev in oss på Nordic och fick sätta igång ganska snabbt. Första medicinen jag testade där var Bemfola. Jag fick ut många ägg väldigt snabbt. Den medicinen ger ju fler ägg.. men oftast inte av lika bra kvalité. Jag fick ut 12 minns inte hur många som var mogna etc men det såg bra ut och jag bokades in för insättning dag 5. Innan tolv vid insättningsdagen (och precis innan jag ska lämna jobbet) ringer de och säger att inget embryo ser bra ut. De har inte utvecklats i den fas som de ska men att de har en kvar som de vill odla vidare till dag 6. Känslan där och då går inte att beskriva. Vi blev inbokade på nytt samtal för att planera hur vi skulle gå vidare.

    Det visade sig att de frös in ebryot dag 6 men de rekommenderade att vi inte skulle sätta in den utan försöka med en ny behandling med ny medicin. Där och då trodde jag att jag inte skulle behöva betala för behandlingen (de nämnde något om det i telefonen ) men eftersom de frös embryot så betalade vi 39 för ett embryo som jag inte vill använda. Kändes sådär. Nästa behandling blev med menopur där jag fick ut ännu en gång 12 blåsor 11 mogna ägg. Det blev insättning dag 3 för att inte riskera att inte kunna få chansen att bli gravid. Jag fick två vidare till frysen. Den vanliga ET satte sig inte så det blev en FET som inte satte sig och efter det ringde Sahlgrenska precis innan sommaren. Nu har vi 2 embryon kvar på Nordic en dag 6 som är ok och en bra.

    Detta är alltså mitt tredje insatta embryo jag ruvar på. En dag 2 ...

    Lycka till på måndag. Denna gången ska det sätta sig !!
  • Sat 12 Sep 2020 10:39
    Clemmentina skrev 2020-09-12 07:29:55 följande:

    Mensen verkar komma punktligt idag och morgonens test var negativt. Blir så ledsen! Två fina blastocyster blev ingenting. Nu får vi börja om på nytt då vi inte har fler i frysen. :( Håller tummarna för att det går bättre för er andra som ruvar!


    Stor kram! Den här processen är så himla frustrerande :(
  • Sat 12 Sep 2020 10:44
    Clemmentina skrev 2020-09-12 07:35:24 följande:

    Exakt samma erfarenhet som du! Gick först hos Nordic och nu på Sahlgrenska. Testade precis negativt med vår sista blastocyst så nu får vi dra igång nästa behandling. Hur kommer det sig att de valde Menopur? Vi har kört på gonal-f men jag skulle vilja testa Menopur vid det här försöket. Håller tummarna för det du ruvar på och att du får till frysen!


    Bemfola fungerade inte för mig då testade menopur eftersom att de sa att den ger färre ägg men mer mogna. Jag tror de tänkte att bemfolan reagerade mycket på mig och att äggen mognade för snabbt och var då dåliga. Bemfolan är mer trög . Vet inte om det stämmer. Men kur två av Bemfola gav mig ju bara 6 st mogna och jag hoppas att de var bra. Jag önskar dig mycket lycka till. De är duktiga på Sahlgrenska trots att man kände sig väldigt trygg på Nordic där alla har koll på dig
  • Sat 12 Sep 2020 19:35
    Tino skrev 2020-09-12 13:27:49 följande:

    Ok! Dumt med så långa väntetider. Kostnaden är tuff, vi har redan lagt över 70 000 på behandlingar. Men då hsr ni ju en dag 6 i frysen. Det är ju bra. Jag har satt in 6-dagars och har 2 sådana i frysen. Har förstått attDet är dumt med väntetider och kostnader. Ändå fortsätter man betala för att man har hoppet uppe. Vad fruktansvärt att uppleva att de ringer och ställer i med så kort varsel. :( men perfekt att ha två i frysen ni kan använda som reserv. Jag har från min klinik förstått att chansen att lyckas med en blastocyst dag 6 är nästan samma som en dag 5, så länge den sätts in på dag 5 i fryst cykel. Jag har blivit gravid på en dag 6 blastocyst. Jag har två dag 6 och en dag 5 kvar i frysen. Det är eländigt att vissa behöver göra så många försök, hoppas den ni får nu är guldägget!


    Ja vi är med uppe i den summan så det känns skönt att ha något att luta sig till om landstingsförsöken inte räcken. Det är sjukt att man försöker först privat och inser att detta kommer aldrig gå. Då tar man kontakt med klinik och tänker YES NU BLIR VI GRAVIDA. nej då börjar nästa tur och väntan. Så frustrerande. Att ha ett befruktat emrbyo i sig ... Som inte sätter sig. Herregud vad sorgligt det är. Vad starka vi är alla som går igenom detta. Håller tummarna för dig på måndag.

    Någon som vet när ovitrell sprutan går ur kroppen? Har svullna bröst och tänker att det är pga den. Nu är det 10 dagar sedan jag tog den. Den borde gå ut i dagarna eller ? Samtidigt är det för tidigt med ömma bröst-symptom.... HM detta eviga analyserande
  • Sat 12 Sep 2020 19:37
    camper skrev 2020-09-12 16:21:33 följande:

    Men nej!! Fasiken vad ledsen jag blev nu. Glöm inte att du måste ta test även på måndag, men riktigt ledsamt.

    Väldigt snällt av dig. Just nu är jag mest orolig för att min förkylning håller på att bryta ut, mitt i allt. :/


    Åh nej den frustrationen. Kanske kan vara värt att göra coronatest så att du iaf kan komma in i kliniken. Så jobbigt att man inte ska kunna vara minsta sjuk nu för att få komma in
  • Sun 13 Sep 2020 10:16
    +1
    Odengatan10 skrev 2020-09-13 08:40:59 följande:

    Positivt test imorse. Även om svagt, mycket svagare sträck än föregående gång jag blev gravid (vilket iofs ledde till MA). Kanske tar nytt test om ett par dagar.

    Jag har fortfarande få symtom, haft lite till och från med spända bröst men försvunnit, svullen mage, tänkt att det beror på Lutinus (tar 3ggr/dag), känt mig ngt mer andfådd när jag tränar och även går i trappor men samtidigt haft mensvärk med ont i ländrygg (som jag brukar få) så trodde mens va på g...

    Känner mig försiktigt positiv även om nästa oro börjar, då inget hjärta slog v8 i föregående graviditet. Så nu är alla symtom av alla dess slag välkomna :)

    Håller tummarna för oss alla och att vi orkar kämpa vidare!


    Åh grattis! Vad härligt när man ser lite plus. Det ger så mycket hopp.

    Det är ju svårt att veta om det är lutinus eller riktigt symptom. Så himla jobbigt att hoppas. Stort lycka till med allt nu ????
  • Sun 13 Sep 2020 10:19
    Tino skrev 2020-09-12 19:54:50 följande:

    Man blir luttrad, och jag känner som du, tänk om det aldrig kommer gå? Jag håller med att det känns som en förlust när det inte går. Det är en tuff process, det jag hört är främsta orsaken varför man slutar försöka med ivf är för att processen är så tuff. För att lyckas med ivf behövs ofta upprepade behandlingar, så om man bara orkar och har råd kan det vara värt att fortsätta försöka. Jag har redan nu, innan insättning ömma bröst. Jag har ömm bröst ofta från ägglossning till mens. När jag fått barn har mina symptom varit precis samma som när det inte går vägen.

    Jag vet inte om jag skulle orka ett till äggplock, så det känns så himla definitivt. Jag känner att det jobbigaste med insättningar är att det känns så definitivt, om det inte går kanske bi måste ge upp. Jag vill så gärna få ett till barn, mitt första barn som är resultat av IVF hade en mycket turbulent första tid med väldigt mycket sjukdom osv. och jag vill ha revansch.


    Jag har en vän som gav upp efter sina landstingsförsök och liksom sa till mig "försök tänk att det kanske inte kommer gå och gå vidare till fas två (adoption). Det gav mig inte så mycket hopp. Jag menar min inställning är att vi SKA få ett barn.

    Det är KLART att du kommer att orka ett till äggplock och du kommer tillslut få din revansch <3 jag håller alla mina tummar för dig och alla andra här inne
  • Mon 14 Sep 2020 18:38

    Hur går det för er alla? Vad har ni för symptom? Jag är på ruvardag 8 med 2-dagars och har haft molvärk sedan ganska tidigt. Idag känns det lite mer annorlunda typ som innan mensen kommer. Ibland gör det ont i hela livmodern men ibland bara som en prick vid vänster sida ( de brukar vara tecken för att det inte blivit något för mig) dvs Att det inte är växtvärk. Samtidigt vet jag inte hur der känns att vara gravid.

    Igår hade jag brutal huvudvärk hela dagen. Spänningshuvudvärk ner i nacken. Konstant. Idag är det bättre. Lite dovare.

    Ovitrellen gick ur kroppen och brösten blev mjukare men de är dock fortfarande ömma... Nu ångrar man att man inte antecknade förra ET...

  • Tue 15 Sep 2020 17:54

    Idag fick jag hem posten från Sahlgrenska inga av våra 3 embryon klarade sig till frysen. Då tänker man direkt att de som är i mig absolut inte heller kan ha klarat det. Inga direkta symptom längta. Brösten är ömma på sidorna när jag rör dem men är mjuka som som f*an. Har haft molvärk och igår hade jag dragningar och sjukt mensvärk som höll i sig någon minut. Idag är det tystare. Också sett en liten glansig flytning under lutinus . Det kommer inte lika mycket som i början. Har BIM på fredag så det ser inte lovande ut .

    Blir riktigt deprimerad om hela behandlingen gick åt skogen nu. Jag tänker att den smärtan jag kände igår var pga lutinus eller slemhinnan som ska ut. Efter senaste behandlingen med lutinus var den värsta mensen jag upplevt. Både gällande mängd och smärta. Gäller det er andra också ?

Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020