• Chajsa

    IVF hösten/vintern 2020

    Hej, jag hoppar gärna in här. Har uppstartsmöte för IVF 8/9, första någonsin. Försökt få barn i 1,5 år. Gjort utredning och killens spermierörlighet är i nedre normalintervallet, annars visade den ingenting. Har blandade känslor, känns pirrigt men också lite rädd för själva processen och hur det kommer gå.

  • Chajsa
    Lunaymar skrev 2020-09-08 11:01:51 följande:

    Hej!

    Vi har precis haft vårt första möte och nu väntar vi på att jag ska få mens för att kunna starta med första behandlingen. Kul att vi är 3 och kan följas :)


    Verkligen! :D Mitt möte idag gick toppen, pga covid kunde inte mannen vara med men kände mig upplyft på vägen därifrån. Tryggad i att det inte finns så mycket risker med IVF, särskilt inte för barnet, och att det är hälften som får ägg till frysen och slipper gå igenom hela hormonstimuleringen flera gånger. Har också haft någon konstig skam över att göra IVF som helt släppte idag. Min partner är engagerad men tror att detta kommer bli mer känslomässigt för mig än honom, tur att jag har er!

    Gynundersökningen visade 7 ägg i varje äggstock idag, så jag hoppas ju att det kan fästa något denna månad innan vi börjar (önsketänkande).

    Hursomhelst, får starta upp redan vid nästa mens som är beräknad 22/9 om inte alla IVF- kvinnor visar sig få mens samma vecka och man får köa.

    Berätta om er :) Vad sa er utredning och vad är ni mest oroliga för?
  • Chajsa
    Jojjo87 skrev 2020-09-07 16:33:10 följande:

    Hej!

    Ska nästan vecka på vårat första samtal hos en fertilitetsklinik. Känns otroligt blandat, min sambo vill hålla allt mellan oss. Båda är lättade över att få bollen i rullning så att vi förhoppningsvis kan bli gravida. Hur upplever ni andra att era män är, pratsamma om det eller håller dom det mest mellan er?


    Känner igen mig. Min partner vill också hålla det mellan oss, jag är lite kluven. Helst skulle jag vilja vänta med att berätta för någon tills jag (förhoppningsvis) blir gravid, samtidigt finns det ju verkligen en poäng att öppna upp sig om det blir tuffare än man trott. Är också sjukt lättad över att komma igång:)
  • Chajsa
    Carro9194 skrev 2020-09-08 18:49:13 följande:

    Gud vad kul! Längtar så tills mitt första möte nästa vecka!!

    Vår utredning sa att jag sällan eller aldrig har egen ägglossning, dock så har jag regelbunden mens. Sambon hade toppenbra spermier. Har försökt med letrozol i 6 månader i vintras, jag fick också ovitrelle varje gång men ingenting fäste ändå. Hoppas på det bästa nu :)

    Är mest orolig över sprutorna, är väldigt spruträdd!

    Vad fick man veta på mötet? :)


    Ah okej, bra förutsättningar med fina spermier ändå. Träffade en läkare ganska kort som gick igenom proceduren. Ställde frågor om biverkningar och hur man kan må och hon sa att de flesta mår som vanligt, att jag ska kunna jobba alla dagar förutom äggplocksdagen. Frågade om alkohol och det var helt okej fram till insättning. Hon sa att 40% lyckas på första försöket om det inte är något exceptionellt. Var väldigt lugn och gav mig känslan att det här inte är något jobbigt utan en spännande resa. Ska på träffa en sjuksköterska som ska gå igenom sprutorna. Är också lite orolig över dem men läkaren visade den man tar varje dag och den var supertunn och liten, man kan köpa bedövningssalva på apoteket. Vi fixar det! :)
  • Chajsa

    Hoppar in igen :) är inne på min fjärde sprutdag med gonal f 150. Lägger till nästa spruta imorgon och har UL i övermorgon. Mår precis som vanligt.

    Det är vår första ivf, oförklarat, började försöka våren 2019.

    Jag behöver också er hjälp- är bjuden på en väns bröllop på dagen då sannolikheten är stor att det blir äggåterföring. Bröllopet är utanför stan och transporten dit går vid lunch, återföring sker ofta på eftermiddagen. Vi kan ta oss dit själva men behöver då en bra bortförklaring till att missa vigsel och dagens festligheter som är planerade sedan så länge. Vill inte berätta sanningen i detta läge. Har ni tips på en akut anledning att komma sent? :)

  • Chajsa
    Sussna85 skrev 2020-09-28 14:26:14 följande:

    Skulle oxå säga nått sådant,att du behöver fara en sväng på en läkartid/ tandläkartid du har fått mer akut. Säg att du har bitit av en bit av en tand eller nått.

    Och så går ni innan folk börjar fråga nått mera :D

    Tyvärr är ju endel folk väldigt frågvisa fast man säger att det är privat...


    Genialiskt, tusen tack!
  • Chajsa
    Lunaymar skrev 2020-09-28 20:35:59 följande:

    Hej!

    Det gick ok, har 7-8 stora blåsor och några till som är på g. Nästa undersökning om två dagar. Hoppas din UL går bra imorgon!

    Jag fick det också utskrivet i bara 5 dagar. Antar att du imorgon kommer få veta hur du ska fortsätta med behandlingen. Vad jobbigt med svullen mage. Jag känner bara att det sticker till och drar där inne, inte så svullen än. Kan vara pga att jag har få blåsor.


    Grattis, det låter ju som ett fint resultat. Hur upplever du fyremadel? Jag ska börja med den imorgon och tycker det känns så stor och obehaglig. Sticker jag in hela nålen i magen? Hu!
  • Chajsa
    Enkeli skrev 2020-09-29 06:24:37 följande:

    Jag tagit fyremadel 2 kvällar nu, och var nervös för den. Men det kändes inte så mycket mer, sved bara lite efter. Ett tips är att ta is i en fryspåse innan ni stocker (rengör direkt efter med desinfieringsmedel) så går det mycket lättare och ordentligt hårt grepp på ?fläsket? så smärtan känns mer på det du håller i!


    Tack för tips! Ska be sambon sticka och ev köra emla innan. Ska på UL imorgon bitti. Har redigt med ägglossningsvärk, huvudvärk och allmän trötthet. Hoppas det inte blivit för många ägg. Var befinner du dig? :)
  • Chajsa
    Lunaymar skrev 2020-09-29 07:21:13 följande:

    Tack! :)

    Jag upplever inte att nålen är så mycket längre en gonal-f men den är däremot tjockare så man får ta i lite mer när man sticker sig. Och så svider det efteråt och jag blir röd runt det område jag har stuckit mig (kanske 4-5 cm i diametern. Så jag tar tag i huden under magen och nyper mellan pekfingret och tummen, sticker in hela nålen och sprutar ut innehållet (väntar 5 sek) sedan släpper jag lite på huden jag nyper och drar försiktigt ut nålen. Detta väldigt långsamt dock. Lägger mig i soffan 5-10 min och sedan tar jag något kallt ur kylen och lägger på stället där jag har stuckit mig. Inte direkt utan jag kanske tar en servett/ngt annat tunt emellan. Du behöver absolut inte lägga på ngt kallt men jag upplevde att det hjälpte mot svedan. Så bli inte orolig om du blir röd och att det svider! Detta försvinner inom ett par timmar och sedan syns inget mer. :)

    Lycka till!!


    Smart att ta något kallt på! Är så svullen i magen att det kommer bli svårt att hitta ett bra insticksställe. Har du fått datum för äggplock? :)
  • Chajsa
    Lunaymar skrev 2020-09-29 19:57:16 följande:

    Hej!

    Oh vad jobbigt :( är det pga gonal-f? Jag är lite svullen bara men det märks inte så mycket.

    Jag har UL imorgon och får då veta hur det blir med ÄP. Hoppas på denna vecka. Hur går det för dig? När har du nästa Ul?


    Ja precis, haft sjuukt ont i huvudet idag också. Märkligt med biverkningar, kände ingenting första tre dagarna. Har också Ul imorgon bitti, men första så tänker att jag kanske inte får svar på när det blir då utan att de behöver kolla en gång till? Det låter som att vi följs åt precis! :) är det din första ivf?
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020