• Clemmentina

    IVF hösten/vintern 2020

    Ölandstoka skrev 2020-10-13 10:49:03 följande:

    Jag åt letrozol, vet inte vad man kallar det. Halvnaturlig :) Ska på ultraljud på fredag, ska bli skönt att höra hur det ser ut. De brukar vara duktiga på att säga när ägglossning blir ungefär.

    Ska du på något besök eller så, eller startar du med sprutor när mensen kommer?


    Körde på Letrozole sist. Så skönt att slippa Progynon och Lutinus även om jag önskade Lutinus. Jag gjorde inte ens vul inför återföring då, vilket jag tyckte kändes lite jobbigt. Låter tryggt att du får göra det. :)

    Startar med sprutor när mensen kommer, inget vul innan dess. Då får uppdatera hur det går!
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-10-13 16:01:59 följande:

    Här får man lutinus även vid naturlig cykel. Men bara två om dagen och det är så otroligt mycket lättare att hantera. Även om det inte är det trevligaste.. :P

    Skönt att veta att det bara är att börja. Här kan det velas in i det sista om man får börja en behandling eller inte pga att det är så mycket patienter.

    Vill bara lyckas nu, hoppas så att det är vår tur den här gången!


    Tänk vad olika det kan vara. Jag tror det är bra med extra progesteron. Trots att min läkare hävdar något annat. ;) Två gånger om dagen låter hanterbart ändå.

    Jo det är bra! De försöker ta de som är planerade här även om de sagt att det kan ske snabba ändringar. Vi är inbokade för äggplock om ett par veckor om nu bara mensen kommer. Har haft mensvärk ett tag nu så den kan liksom lika gärna bara komma nu. Håller också tummarna för att det är vår tur nu!
  • Clemmentina
    Sussna85 skrev 2020-10-14 08:45:13 följande:

    Ja väldigt olika med hur de skriver ut progesteron,både mellan kliniker och läkare. Första läkaren på Aurakliniken skrev ut vanlig Lutinus,vid ett annat ÄP med annan läkare fick jag Lugesteron 200 mg×3/dag...

    Och nu på nya kliniken ska jag ta Cyclogest 400 mg×2/dag.

    Hoppas mensen dyker upp snarast!

    Jag har konstig mensvärk men är bara på cd 8-9 typ...men har fått utskrivet DHEA för att förhoppningsvis få bättre äggkvalitet,kanske det som spökar...


    Ja visst är det konstigt att det är så olika. Oavsett skadar det inte med extra progesteron så det ska jag propsa på nästa gång. Bim är först till helgen så jag räknar inte med mens förrän då tyvärr.

    Jobbigt med mensvärken men spännande med dhea. Det har jag läst att det används i många länder. Håller tummarna för att det funkar för dina ägg.
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-10-14 09:09:49 följande:

    Det är så konstigt hur man kan längta så otroligt efter mens ibland. Hoppas iaf att det blir den sista på läääänge :)


    Hahaha, precis så! Inte något jag brukar längta efter men nu hoppas vi att både du och jag slipper tant röd på något år eller så.
  • Clemmentina
    Sussna85 skrev 2020-10-14 21:29:17 följande:

    Men,jag har ett litet dilemma, eller vad man nu ska kalla det..

    Jag får nu välja enligt läkaren på den nya kliniken mellan att göra långa metoden igen, den jag hade sist men Synarela spray från dag 21+Gonal F. Eller den nya metoden hon föreslog först,och som jag inte har prövat förut,

    alltså Elonvasprutan och sedan Menopur.

    Jag har fått bäst resultat på ägg kvantiteten med långa metoden, 11 st ägg jämfört med 8 st de andra två gångerna. Ingen stor skillnad egentligen,jag vet.

    Så mitt dilemma är, ska jag nu pröva denna nya behandling hon föreslår och som jag var helt inställd på att göra tills hon nu skrev att jag fick välja själv  i slutändan eftersom den långa behandlingen ändå verkar ha varit positiv för mig,pust.

    MEN. Den dåliga äggkvaliteten har ju funnits med oss genom alla behandlingar.

    Så kanske jag ska våga pröva en annan behandling med risk för att få mindre antal ägg, men med bättre kvalitet. Bara det inte blir för några...

    Jag ville ju byta klinik just för att de förhoppningsvis skulle ha ett nytänk, och nu velar jag ändå för att pröva nått nytt. Likt mig det Skulle nästan ha önskat att hon inte gav mig alternativ faktiskt.

    Vet att beslutet ligger hos mig, men hur skulle ni tänka?

    Jajja. Slutpladdrat från mig.


    Förstår att det kännas svårt att välja. Ibland vill man bara att läkarna bestämmer åt en. ;) Jag hade kört på Elonova+Menopur. Det känns som det kan vara värt att testa något nytt som kan förbättra äggkvaliteten. Det är ändå ingen enorm skillnad på 8 eller 11 ägg. I slutändan antar jag att ni hellre vill ha få men inte fragmenterade ägg eller (om man nu inte kan få båda)? Det kan ju faktiskt räcka med ett riktigt bra ägg.
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-10-16 11:19:59 följande:

    Vul idag på cykeldag 11 och läkaren trodde ägglossning inom 5 dagar. Längtar efter FET och att ruva :)


    Åh vad skönt att det närmar sig, ska du ta ägglossningstest och ringa in när det blir positivt!?

    Min mens har inte behagat dyka upp ännu. Äl+14 idag. Hoppas den kommer imorgon!
  • Clemmentina
    Enkeli skrev 2020-10-16 21:04:15 följande:

    Hur funkar det där? Man sätter in den precis när du haft ägglossning?


    Man sätter in så många dagar efter ägglossning som embryot är gammalt. När jag satte tillbaka blastocyst blev det 6 dagar efter positivt ägglossningstest.
  • Clemmentina
    eeerica skrev 2020-10-17 06:13:09 följande:

    Godmorgon :)

    Så var testdagen äntligen här. Visst är det ett svagt streck? Sambon sover ( kanske även alla som brukar vara här)

    Får väl vänta nån dag till och se om det blir tydligare...


    Det är ändå ett tydligt streck. :) Stort grattis! Nu hoppas vi strecket blir starkare.
  • Clemmentina
    Scasm skrev 2020-10-17 06:37:48 följande:

    Idag tjuvtestade jag med CBs testa tidigt. Och jag tycker nog att jag anar ett sträck. Jag tog otrivelle 5/10 så det borde ha gått ur kroppen. Men som säkert fler här tänker så betyder det positiva testet såhär tidigt enbart att det är positivt nu och att jag hoppas på en stegring. Min egentliga testdag är 23/10 men känner jag mig rätt så kommer jag testa varannan dag fram till officiella testdagen.


    Absolut, ser ett streck! Hoppas att du är gravid. :) Håller tummarna för att det blir starkare och starkare.
  • Clemmentina
    Scasm skrev 2020-10-17 07:39:54 följande:

    Tack för lite bekräftelse. Skönt att det inte bara är i min hjärna jag ser strecket. Man bli lätt så tokig när man håller på med allt detta.


    Ser det rätt tydligt ändå! Tänker att det förmodligen syns ännu tydligare i verkligheten. FL brukar dra ner kvaliteten på foton. Vilken ruvardag är du på?
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020