• Clemmentina

    IVF hösten/vintern 2020

    Ölandstoka skrev 2020-10-26 15:53:33 följande:

    Hej, läste nyss att det gick bra för dig, vad härligt :) När blir nästa vul? Hoppas på en färskåterföring om en dryg vecka :)

    Jag är med embryo nu, det gick jättebra förutom att det var en gynekolog jag inte är så förtjust i. Testdag fredag den 13:de :P Tur att jag inte är vidskeplig :)


    Nästa vul på onsdag. Äggplock på fredag eller måndag vad det verkar nu. :)

    Skönt att det gick bra för dig trots att du inte är så förtjust gynekologen som gjorde återföringen. Fredagen den 13 alltså....jag tror det är ett turdatum! :) Men väldigt långt fram i tiden!? Tror jag fick testdag typ 12 dagar efter fet. Kommer du testa något innan?
  • Clemmentina
    Sussna85 skrev 2020-10-26 12:50:58 följande:

    Vad skönt att det inte finns risk för överstimulering! Och blåsornas antal var ju helt ok. Ca 10 st är ganska optimalt enligt många kliniker,förhoppningsvis hinner de som var pågång växa till sig :) När är nästa vul?


    Ja men precis, hoppas verkligen inte jag blir överstimulerad nu. Det beror väl lite på när äggplocket blir om några fler hinner växa till sig. Sist var ser 12 blåsor med 8 ägg i. Nästa vul på onsdag!
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-10-26 20:42:47 följande:

    Ja här är det 18 dagar efter återföring. Men om det inte tar sig får jag spottings runt ruvdag 14 och isf testar jag för att kunna sluta med lutinus. Jag hoppas slippa det, och i så fall testar jag då på fredagen. Jag har bara ett test hemma så jag spar på det.

    Härligt att det är på g, inte många sprutor kvar ens. Det låter som att du har en bra känsla :)


    Låter som en bra plan! Då hoppas vi spottings uteblir och att fredagen den 13:e är din turdag. :)

    Ja jag hoppas det är så! Skönt att det fanns en hel del ägg på gång. Börjar kännas en hel del i magen nu faktiskt.
  • Clemmentina
    Lunaymar skrev 2020-10-27 08:19:18 följande:

    Vad spännande Clemmentina! :) hoppas du får mogna och fina ägg !


    Tack snälla!
  • Clemmentina
    Lunaymar skrev 2020-10-27 14:51:27 följande:

    Tack! Ska definitivt testa det :) tusen tack för hjälpen.

    Imorgon har jag läkartid för att diskutera nästa steg.

    Tror du/ni att det är rimligt att fråga efter att ta hormoner som stimulerar tillväxt av slemhinnan? För de nämnde att de ville bara köra i helt naturlig cykel. Samtidigt så har jag en känsla av att att de bara kör på utan att tänka på vad som är verkligen bäst för patienten :(


    Så himla svårt det där! Tycker absolut du ska fråga varför de tycker du ska göra i naturlig cykel och inte på något annat sätt. Har du egen regelbunden ägglossning? Då kanske naturligt är bäst för dig. Jag har gjort en återföring då jag åt Letrozol dag 3-7 i cykeln, annars inga hormoner och en återföring då jag åt Progynon och sen tog Lutinus. Jag mådde så mycket bättre den cykeln då jag inte fick massa extra hormoner men samtidigt skulle jag nog köra stimulerad nästa gång. Även om Lutinus ger biverkningar tycker jag det känns tryggt med extra progesteron.
  • Clemmentina
    Enkeli skrev 2020-10-27 21:03:08 följande:

    Det är just Carl Von Linne vi går på :) hur kommer det sig att det var just den kliniken ni kollade på i Sverige?

    Bara lite brun flytning och mensvärk, men tror mensen sätter igång iaf senast imorgon.. skönt!


    Skönt om det kommer igång av sig själv. Håller tummarna för det!
  • Clemmentina
    minnie768 skrev 2020-10-27 21:48:03 följande:

    Får jag fråga vad det kommer sig att du ska ta både progynon (och vad gör det?) och lutinus fram till efter första ultraljudet då du bör vara runt v8?

    Jag är nämligen i v 5 nu, ultraljud 17/11 (runt v8), men jag ska bara ta lutinus två gånger/dag i några dagar till och har gjort så sedan testdag 24/10.

    Jag nojar så att det ska skita sig pga jag slutar med lutinuset så är nästan sugen på att fortsätta lite längre 


    eeerica skrev 2020-10-28 09:02:58 följande:

    Nu har jag pratat med kliniken, deras rekommendation är att jag fortsätter med mina mediciner, för att hjälpa kroppen så mycket som möjligt och ge det lilla livet optimalt förhållande därinne. Hade jag varit du hade jag bett om att få fortsätta till vul, det kan ju inte skada att fortsätta... Tänk så olika det är på klinikerna. Dom vill jag lägger till postafen, hjälper inte det ska jag få nåt utskrivet mot illamåendet.


    Tror att det är skillnad på hur länge man fortsätter med medicinerna beroende på om det är färsk- eller frysåterföring. Men som Eeerica skrev kan det omöjligen skada. Tycker också du ska fråga Minnie768. :)
  • Clemmentina
    Sussna85 skrev 2020-10-28 08:26:17 följande:

    Igår kväll kom det lite lite blodblandade flytningar,hoppas att det är mensen som är pågång lite tidigare! Molar ordentligt oxå.

    Nog för att jag bara är på dag 24 idag,så att den ska starta såhär tidigt är lite konstigt,men men...jag är glad om jag får starta med sprutorna denna vecka redan :D


    Åh spännande! Då är det snart dags igen.
  • Clemmentina
    minnie768 skrev 2020-10-28 09:26:48 följande:

    Skönt att du fick prata med dom! Då hoppas vi att du mår bättre snartJag har mer Lutinus hemma, har en kompis som fick avbryta sin behandling och av någon anledning inte kunde använda tabletterna så jag fick dom eftersom vi snart skulle sätta igång. Detta glömdes dock bort när vi stod på apoteket och skulle hämta ut all medicin.......

    Tycker ni jag ska ringa och prata med kliniken och fråga om jag kan fortsätta lite till? Det kan väl inte skada som sagt?!


    Det kan inte skada. Jag tycker du ska ringa och fråga om du vill!
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020