• Lunaymar

    IVF hösten/vintern 2020

    Hej!

    Jag är på behandlingsdag 7 och imorgon har jag förstå UL. Hoppas det blir äggplock i veckan men jag har ingen aning om vad jag kan förvänta mig. Kan man såhär i förväg märka om en reagerar (eller inte) på hormonerna? Någon här som har haft några biverkningar med gonal-f? Jag börjar bara känna av att mina bröst gör lite ont (jag tar både gonal-f och fyremadel sen i fredags) och kanske att jag känner mig mer trött (vilket kan vara att jag bara inbillar mig egentligen). :)

  • Lunaymar
    Sussna85 skrev 2020-09-28 14:37:52 följande:

    Jag har egentligen inte känt av att jag har reagerat på sprutorna,då har jag haft mellan 8-11 st äggblåsor på mina 3 ivf,lite molvärk har jag haft.

    Det är sen när jag har tagit Ovitrellen som det har börjat mola,värka,sticka och dra i magen :)

    Har fått sjukt mycket ägglossningsflytningar dock av gonal-f sprutan i slutet av sprutperioden.


    Tack för ditt svar! :)

    Jag har också likande antal blåsor. Vet du om vi ligger under medel? För gynekologen idag uttryckte sig klumpigt och fick mig att känna att jag har för få i jmf med andra som har 15-20. Jag grät hela vägen hem i bilen (kanske är extra känslig av hormonerna ändå, haha).

    Jag är också orolig för Ovitrelle då jag brukar ha ägglossningsont vanligtvis och kan då tänka mig att det kommer bli åtminstone 8ggr värre efter den sprutan. Fick du ta värktabletter eller var det ok ändå?
  • Lunaymar
    Enkeli skrev 2020-09-28 19:58:26 följande:

    Spännande! Jag är på dag 6 idag och ultra imorgon. Hur gick din ultra idag? Jag är sjukt svullen på magen, jättejobbigt! Hur jag undrar det här med fyremadel, jag har fått det utskrivet bara i 5 dagar- men kan det vara så att man får det mer ? För om jag tolkar rätt är sista dagen med nuvarande dos på torsdag.. om jag inte behöver få utskrivet mer?


    Hej!

    Det gick ok, har 7-8 stora blåsor och några till som är på g. Nästa undersökning om två dagar. Hoppas din UL går bra imorgon!

    Jag fick det också utskrivet i bara 5 dagar. Antar att du imorgon kommer få veta hur du ska fortsätta med behandlingen. Vad jobbigt med svullen mage. Jag känner bara att det sticker till och drar där inne, inte så svullen än. Kan vara pga att jag har få blåsor.
  • Lunaymar
    Sussna85 skrev 2020-09-28 21:01:47 följande:

    Nej fy vad tokigt att hon fick dig att känna så

    Jag vet inte riktigt, jag fick intrycket av min klinik att ca 10 äggblåsor var precis lagom,jag har läst att de som har haft många äggblåsor, typ upp mot 20 st,så blir inte procenten med befruktade ägg mera :) I regel alltså,undantag finns ju såklart. Många som skriver, kvalitet före kvantitet!

    Läste att du hade just nu 7-8 stora,det är inte fy skam tycker jag,de är nått du absolut kan vara nöjd med. Och som du skrev flera var pågång oxå,så utgången kan ju betyda ännu fler vid ÄP

    Jag klara mig utan värktabletter.

    Och då jag skulle behövt som mest,natten då vi åkte till kliniken hade jag förstås inte några värktabletter med.


    Tack för dina vänliga ord, de gjorde min dag! <3 det är så lätt att övertolka allting när en befinner sig i en så känslig situation.

    Håller du också på med IVF nu?
  • Lunaymar
    Tino skrev 2020-09-28 21:44:09 följande:

    IVF1 hade jag över 30 blåsor som blev 3 blastocyster. IVF2 hade jag 12 blåsor som blev 5 blastocyster. Enligt min läkare är ca 10 blåsor jättebra. Der behöver inte bli fler embryon av att ha supermånga blåsor. :)


    Tack för ditt svar! Hoppas mina äggblåsor kan generera några fina embryon nu :)

    Hur går det för dig?
  • Lunaymar
    Chajsa skrev 2020-09-28 23:17:08 följande:

    Grattis, det låter ju som ett fint resultat. Hur upplever du fyremadel? Jag ska börja med den imorgon och tycker det känns så stor och obehaglig. Sticker jag in hela nålen i magen? Hu!


    Tack! :)

    Jag upplever inte att nålen är så mycket längre en gonal-f men den är däremot tjockare så man får ta i lite mer när man sticker sig. Och så svider det efteråt och jag blir röd runt det område jag har stuckit mig (kanske 4-5 cm i diametern. Så jag tar tag i huden under magen och nyper mellan pekfingret och tummen, sticker in hela nålen och sprutar ut innehållet (väntar 5 sek) sedan släpper jag lite på huden jag nyper och drar försiktigt ut nålen. Detta väldigt långsamt dock. Lägger mig i soffan 5-10 min och sedan tar jag något kallt ur kylen och lägger på stället där jag har stuckit mig. Inte direkt utan jag kanske tar en servett/ngt annat tunt emellan. Du behöver absolut inte lägga på ngt kallt men jag upplevde att det hjälpte mot svedan. Så bli inte orolig om du blir röd och att det svider! Detta försvinner inom ett par timmar och sedan syns inget mer. :)

    Lycka till!!
  • Lunaymar
    Chajsa skrev 2020-09-29 17:36:51 följande:

    Smart att ta något kallt på! Är så svullen i magen att det kommer bli svårt att hitta ett bra insticksställe. Har du fått datum för äggplock? :)


    Hej!

    Oh vad jobbigt :( är det pga gonal-f? Jag är lite svullen bara men det märks inte så mycket.

    Jag har UL imorgon och får då veta hur det blir med ÄP. Hoppas på denna vecka. Hur går det för dig? När har du nästa Ul?
  • Lunaymar
    Chajsa skrev 2020-09-29 22:11:40 följande:

    Ja precis, haft sjuukt ont i huvudet idag också. Märkligt med biverkningar, kände ingenting första tre dagarna. Har också Ul imorgon bitti, men första så tänker att jag kanske inte får svar på när det blir då utan att de behöver kolla en gång till? Det låter som att vi följs åt precis! :) är det din första ivf?


    Är du på dag 4 då? Antagligen är bara för att kolla hur det ser ut och boka in nästa UL. Hade också huvudvärk de första 2-3 dagarna men kopplade inte ihop det med gonal-f. Ikväll känner jag bara att magen känns svullen.

    Ja, det är första ivfn!

    Var bor du? :)
  • Lunaymar
    Sussna85 skrev 2020-09-29 08:20:19 följande:

    Vad bra att jag kunde hjälpa :) Vet hyr det är när tankarna snurrar i 180 <3

    Jag ruvar faktiskt på ett litet ägg just nu,ruvardag 5 idag efter mitt tredje ivf.


    Massa lycka till!! När har du testdag? Känner du av något? :)
  • Lunaymar
    GlitterLina skrev 2020-09-30 12:10:11 följande:

    Hej jag har ju testdag i helgen. Men smygtesta igår men då va det blankt. I morse fick jag detta, men tycker det är alldeles för svagt för att det ska va en bra graviditet :( va tror ni? Idag är ruvardag 9.


    Jag är absolut ingen expert men jag tycker att det ser positivt ut!! Och det låter rimligt att det börjar bli positivt nu för du är väl på Äl+14? Du kanske kan testa på fredag-lördag igen? :) har du några symptom?
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020