• Lunaymar

    IVF hösten/vintern 2020

    Ölandstoka skrev 2020-10-19 12:36:19 följande:

    Beklagar att mensen kom. Kraaam! Så frustrerande med försök efter försök som inte lyckas. Jag hoppas så innerligt att vi en dag får sitta med våra små nyfödda i famnen och känna att det var värt allt.

    Jag har tyvärr inte mycket till tips att komma med. Jag förstår att du vill prova något nytt men jag gissar att du redan har gjort allt i din makt.

    För min del känns det viktigt att försöka må så bra som möjligt. Göra roliga saker, äta gott, träna, slappna av.

    Blir det FET på en gång i den här cykeln?


    Tack! Jag hoppas verkligen också det, finns inget jag hellre önskar än att få bli mamma.

    Det var vårt första IVF och vi fick ett embryo till frysen (är så tacksam för det men också så orolig att den inte kommer klara sig).

    Tack! Ska tänka på det, jag har varit lite lat på sistone men det är viktigt att ta hand om sig själv och försöka vara lycklig. Nä, det blir i nästa cykel. Måste få låta kroppen att återhämta sig, bara denhär mensen är ju ett helvete. Har aldrig haft så mycket mensvärk i hela mitt liv och sen så blöder jag mycket mer än vanligtvis. Men jag gissar att jag är vanligt.

    Önskar dig all lycka!! :)
  • Lunaymar
    Sussna85 skrev 2020-10-19 12:49:27 följande:

    Kramar till dig! Skönt att du kan blicka framåt inför nya försök. Får hålla tummarna för er lilla eskimo då <3

    Jag har nu fått utskrivet DHEA tabletter detta försök,förra ivf försöket gick jag på akupunktur,fick då ut flest ägg faktiskt hittills på mina 3 försök. Men det kunde ha varit tillfället,för de var 3 st flera nog bara :)

    Jag äter vitaminer, och extra av E vitamin,Q10 och jättenattljusolja. Om allt detta skulle gynna våra ivf försök vete tusan. Men mitt mentala mående är bättre,jag får känna att jag gör nått iallafall,inte känna mig så passiv i våra behandlingar:) Tränar oxå regelbundet. Vilket drar ner min stressnivå rejält,vilket är ett plus.

    Ja det är så jäkla skönt att ha flera att skriva av sig till i denna resa <3


    Tack för dina fina ord!

    Ang DHEA- är det för att främja äggkvaliteten? Jag tror också att jag har låga nivåer av progesteron så jag ska börja ta omega3 och vit E (då det verkar kunna påverka tjockleken av slemhinnan). Har aldrig hört om nattljusolja, vad ska det vara bra för? Läste också om att melatonin kan hjälpa till med hormonbalansen och vill gärna diskutera allt detta med läkaren.
  • Lunaymar
    Clemmentina skrev 2020-10-19 14:44:15 följande:

    Förstår dig precis! Jag har exakt samma känslor/tankar. Vill testa något nytt men läkaren vill köra på samma. Jag har gjort ett stimulerat fet och ett när jag tog Letrozol (har oregelbunden cykel/sen ägglossning). Föredrog Letrozole pga av mindre biverkningar men kommer köra på stimulerat om det blir aktuellt igen eftersom jag inte fick något progesteron när jag gjorde på Letrozole. Jag tror jag behöver det!

    Jag äter q10 (mest för äggkvaliteten), d-vitamin, multivitamin och omega3. Försöker äta nyttigt (lite mindre kolhydrater och ffa mindre socker) under behandling. Har läst att kolhydratskost kan öka chansen att lyckas även det kan ha gällt vid pcos. Fast tänker att alla mår bra av jämt blodsocker. Dock ingen lchf utan jag försöker äta mycket frukt och grönt! Lagom med motion. ;) Ska testa yoga den här omgången.

    Har du läst här? itstartswiththeegg.com/faq/preparing-for-embryo-transfer/


    Tusen tack för dina viktiga tips!! :)

    När det gäller Q10, känner du till ngt bra märke? Svårt att bestämma mig för märke/dosering.
  • Lunaymar
    Scasm skrev 2020-10-20 06:13:01 följande:

    Absolut!

    Idag tror jag dock att en liten stegring skett.

    På denna tycker jag inte det syndes någonting så jag la den bredvid den från dagen innan.

    Idag insåg jag att ljuset på badrummet var allt för svagt så jag tog denna bild

    Och här tycker jag det har blivit starkare så än har jag inte gett upp hoppet. Och det tr ju 2-3 dagar innan stegring sker så det är kanske inte så konstigt?


    Helt klart stegring! Vad kul, grattis!! :)
  • Lunaymar
    minnie768 skrev 2020-10-20 08:58:29 följande:

    Tänk att det äntligen är min tur att lägga upp en sån här bild! Ännu väldigt tidigt, ET 9/10 men ingen tvekan att jag faktiskt är gravid! Nu hoppas jag att pyret vill stanna :) vilken lycka efter 2,5 år


    Woow! Grattis :)
  • Lunaymar
    Ölandstoka skrev 2020-10-20 09:15:51 följande:

    Nu fick jag en glad gubbe i morse, så FET på måndag :)


    Oh vad spännande!! Något att se fram emot :)
  • Lunaymar
    Scasm skrev 2020-10-21 06:13:44 följande:

    Idag borde jag få mens. Men jag tror inte den kommer :D


    Grattis!!!:)
  • Lunaymar
    Enkeli skrev 2020-10-22 06:01:36 följande:

    Godmorgon! Ruvardag 8(med blasto) och denna present idag! Har mått lite illa och varit varm/kall, svullen mage, ingen PMS osv. Så detta var anledningen :) helt otroligt, första IVF! Nu hoppas vi den vill stanna med oss <3


    Grattis! Vad roligt :) vad skönt och mysigt det måste kännas :)
  • Lunaymar
    Enkeli skrev 2020-10-24 15:24:34 följande:

    Tack snälla för peppande ord. Ni är så fina som orkar skriva fina ord. En del av mig ville strunta i lutinus och dricka vin som tröst, men ger inte upp hoppet än :) ha en härlig lördag!


    Håller alla tummar för dig! Och som andra säger så varierar symptomen från dag till dag. Ta hand om dig och ge inte upp än :)
  • Lunaymar
    Ölandstoka skrev 2020-10-26 15:53:33 följande:

    Hej, läste nyss att det gick bra för dig, vad härligt :) När blir nästa vul? Hoppas på en färskåterföring om en dryg vecka :)

    Jag är med embryo nu, det gick jättebra förutom att det var en gynekolog jag inte är så förtjust i. Testdag fredag den 13:de :P Tur att jag inte är vidskeplig :)


    Vad roligt att du ruvar nu!! Känns det bra? Massa lycka till <3
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020