• Anonym (J)

    Npf - skolångest

    Vill bara säga att du inte är ensam!

  • Anonym (J)

    Hej Hannah!

    Just skolstarten är extra jobbig för mitt barn och det vet de om, de kommer att vara extra uppmärksamma och stötta extra mycket. Men jag har ändå en klump i magen. Ska tillägga att det är under utredning nu och hen har ingen diagnos ännu. Även om jag vill påstå att det är tydligt så kan jag ju inte diagnosticera mitt eget barn.

    Jag har ångest i princip varje dag när barnet är i skolan. Väntar mig ett samtal från skolan osv. Det är väldigt påfrestande.

    Men mitt enda råd till alla där ute (npf eller inte), är att ha rutiner. Stenhårda, orubbliga rutiner. Utöver rutiner så går vi på regelbundna samtal via skolan. Det kan vara skönt, men brukar ha ångest inför varje samtal men efteråt känns det helt okej.

  • Anonym (J)

    Hoppas allt har gått bra för er första skolveckan! Här har det gått över förväntan, mycket beröm till mitt barn från skola och kurator. Hen har även fått en enskild plats i kapprummet för att få det lugnare kring sig. Är tacksam över den goda kontakt vi har med läraren, jag brukar smsa de mornar det har varit jobbigt att komma iväg hemifrån och fråga hur det är i skolan. Det kan jag varmt rekommendera! Man blir lugn med ens när man får höra att det är bra, och är det inte bra så vet man det iallafall då och inte på eftermiddagen när man gått och oroat sig hela dagen.

  • Anonym (J)

    Hej! Det går bra här, men det är tufft att komma iväg på morgonen.

    Mitt barn har haft ganska hög frånvaro från skolan, och de nämnde det förra terminen. Men de gjorde ingen stor grej utav det. Vi satsar på noll frånvaro i år, även om det är orealistiskt!

    Svar på din fråga. Man orkar inte. Jag tycker du ska vara öppen och ärlig med ditt barns lärare, om hur mycket det påverkar dig att vara ständigt orolig. Kräv att de sätter sig ner med dig och kommer på lösningar. Ditt barn är en intelligent och fantastisk varelse som behöver stöttning i skolan. Vare sig det är socialt eller på andra vis.

    Var på ett möte en gång där de sa ?Vad som händer i skolan kan inte ni ta ansvar för, ni är ju inte där jämt?. Det stämmer så bra, i skolan SKA det finnas stöd för barnet.

    Man ska inte behöva gå hemma och oroa sig. Hemma är en annan sak, där har man mer kontroll på situationen och kan (ofta) hantera de konflikter som uppstår. I skolan är det personalens ansvar att se till att barnet och barnen runtomkring är trygga. Att arbeta hemma är ju en självklarhet, man kan inte göra så mycket mer än kämpa på med rutiner. Man orkar inte mer. Man är bara människa!

  • Anonym (J)

    Så skönt med jullov! Det behövdes. God jul på er!

Svar på tråden Npf - skolångest