Inlägg från: Anonym (kräva söker hjälp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (kräva söker hjälp)

    Skulle ni förlåta er partner för detta

    Det första du måste göra är att sluta att "inte prata om det." Du måste alltså sluta köra med silent treatment och gå som katten kring het gröt kring hans missbruk. (Du skriver ju själv att ni inte har pratat om det, och det låter ganska konstigt i mina öron. Som om du också har velat blunda för hur illa det faktiskt är.) 

    Men i alla fall. Enligt mig måste du ställa ett ultimatum: Att han söker hjälp för sitt missbruk. Nu. Inte sen. Om det behövs får du också ta dina föräldrar till hjälp. De vet ju också vad som har hänt. Blir troligen svårare för honom att snacka bort det som hänt om ni är flera. 

    - Jag kan förstå att det är frestande att helt enkelt  bara lämna honom, men då är ju problemet att han lär köra rattfull med ert/era barn i bilen!!!! Så lämnar du honom måste du vara beredd att soc-anmäla honom snarast för det han har gjort och se till att dina föräldrar är vittnen (så det inte  tror att du bara hittar på något eftersom du vill ha enskild vårdnad.) 

    Därmed inte sagt att jag inte förstår att du är förbannad. Och rädd. Och säkert också ledsen, innerst inne. Det han har gjort är fruktansvärt. Som du säger kunde han lika gärna ha kört ihjäl någon eller några. Har du tur inser han det själv och förstår att han måste söka hjälp. Genast!!!!

Svar på tråden Skulle ni förlåta er partner för detta