Inlägg från: Anonym (C) |Visa alla inlägg
  • Anonym (C)

    Skulle ni förlåta er partner för detta

    Tecum skrev 2020-08-11 21:04:13 följande:

    Inte sjukdom på samma sätt som som cancer, diabetes, stroke osv. Där kan du inte välja att bli frisk.


    Du har rätt till en åsikt och jag tycker du är ganska tydlig med att du har en personlig åsikt om detta. Men det krävs mer än en personlig åsikt för att inte kalla något för vad det är.
  • Anonym (C)
    Tecum skrev 2020-08-11 21:04:13 följande:

    Inte sjukdom på samma sätt som som cancer, diabetes, stroke osv. Där kan du inte välja att bli frisk.


    Fast du kan välja att inte göra något åt det heller.
  • Anonym (C)

    Jag vet inte hur många som hade suttit här och förlåtit om det hade varit någon av er han hade krockat med.

  • Anonym (C)

    Jag tror du behöver göra klart för dig själv vilka gränser du har. Sedan berättar du för sambon vad det är som gäller om ni ska fortsätta tillsammans.

  • Anonym (C)
    Anonym (Mia) skrev 2020-08-12 10:33:13 följande:

    Jag kan dricka, jag gör det bara aldrig för jag tycker inte om alkohol, har aldrig gjort. Mina föräldrar dricker men på en ?normal? nivå så att säga.

    Han dricker på vardagskvällarna också men mindre, men han dricker alltid öl varje kväll.


    Jag har också en sambo som dricker lite för mycket. Men han kör aldrig full. Däremot så gillar jag inte riktigt attityden till alkoholen som finns på hans familjs sida. Men efter att han fick en alkholförgiftning inte långt före en julafton och hamnade på sjukhus då började vi prata mer om alkoholkonsumtion och attityden till alkohol. Jag var helt ifrån mig. Men hans familj tyckte ändå att det var helt i sin ordning att servera alkohol på julafton då det hör som till. Vi behövde ju inte dricka om vi inte ville. Tråkigt tyckte jag att de inte kunde se att deras attityd till alkoholen hade påverkat honom och alla dessa ursäkter till att ta ett glas vin eller en öl. Själv var jag väldigt uppgiven.
  • Anonym (C)

    Var rädd om dig! Det är lätt att hamna i ett medberoende. Du kan vara ett stöd för honom men du kan inte hjälpa honom, han måste hjälpa sig själv. Du kan inte ta ansvar för hans drickande heller. Du kan bara rå om ditt eget hus. Däremot kan du säga hur du önskar ha det sen måste han avgöra själv om han kan gå med på det och kan han inte det blir det upp till dig att antingen acceptera och förhålla dig till det eller lämna. Det bästa är om han får hjälp med sitt missbruk av proffs.

Svar på tråden Skulle ni förlåta er partner för detta