Inlägg från: Anonym (L) |Visa alla inlägg
  • Anonym (L)

    Skulle ni förlåta er partner för detta

    Jag tycker inte frågan behöver vara om du ska förlåta honom, utan hur man går vidare ifrån det här. Det här är väl inget man förlåter? Allt beror väl på hur ni går vidare härifrån? Han framförallt. Eftersom ni har barn ihop så kan du ju inte heller bara lämna honom och låta honom reda ut sina problem själv, jag menar, ni kommer ju fortsätta ha kontakt hur ni än gör. Hur han går vidare härifrån har betydelse för ditt barn.

    Det är allvarligt att han har satt sig i en bil full. Han kunde ha kört ihjäl någon. Sett ur ert barns vinkel så kunde pappa hamnat i fängelse, försvunnit ur hans liv på ett eller annat sätt, en längre tid eller för alltid. Han kunde ha dött själv. 

    Om detta hände i lördags kväll, söndagen gick åt till att vara bakfull så tippar jag att han har börjat landa och idag är kanske dagen du kan nå fram till honom. Be att han söker hjälp. Be att få bevis på att han söker hjälp. Jag vet inte exakt hur du ska gå tillväga men det här är allvarligt. Du behöver inte förlåta honom. Jag hoppas han tar tag i sina problem. 

  • Anonym (L)
    Drottningen1970 skrev 2020-08-12 18:34:04 följande:

    Två veckor visar absolut ingenting. De flesta missbrukare har ibland vita perioder.


    Om han säger nej till två veckor visar det ju nåt.
  • Anonym (L)
    Anonym (Mia) skrev 2020-08-12 23:47:56 följande:

    Jag tror också det, är helt säker att det är på grund av dåligt mående han har börjat dricka så här mycket och passera gränser som inte ska passeras. Det är svårt att veta hur jag ska hjälpa honom ur detta.


    En sak i det du säger ger mig varningstecken, "hur jag ska hjälpa honom ur detta", han måste ta sig ur det själv. Om du kan hitta andra anhöriga att ta hjälp av, till dig själv, som kan stötta dig så du inte glömmer bort dig själv.
  • Anonym (L)
    Anonym (Mia) skrev 2020-08-12 23:58:36 följande:

    Tråkigt att höra. Särskilt när man vill sin sambos bästa.

    Jag har faktiskt tidigare läst på om alkoholförgiftning och är förvånad att min sambo inte har fått det. Det låter kanske hemskt men har nästan önskat att han ska få det så han får ett wake up call. Önskar faktiskt också att polisen hade stoppat honom när han körde full så han fick indraget körkort och fängelse. Det känns som det tyvärr kommer att behövas något rejält för att han ska inse att han problem, att prata om det med mig kommer inte att räcka.


    Om du har skådespelarförmåga kan du låtsas läsa ur tidningen att de hittat en människa död längs med vägen han körde.

    Jag förstår att du önskar att han hade fått känna av nåt som fått honom att vända riktning. Nåt kännbart. Men som inte innebär att någon dör.
Svar på tråden Skulle ni förlåta er partner för detta